am gasit-o intre timp, multumesc
Ce gatiti de Craciun - idei si retete
#21
Postat 19 decembrie 2019 - 12:34
#22
Postat 19 decembrie 2019 - 17:24
Eu picioarele de rata le fac foarte simplu și ies delicioase. Le crestez cu un cuțit ascuțit, le dau cu sare și 5 spice chinezesc (sau piper) și le pun la cuptor la 200c (cuptor electric) pentru o ora. Ies absolut delicioase.
Rata din cauza ca lasa atita grăsime se gătește intr-o tava cu suport, așa incit grăsimea sa se scurga in tava, nu sa Musteasca rata in grăsime pe durata gătitului. Unii pun cartofi dedesubtul ratei și astfel gătesc rata cu tot cu garnitura.
#23
Postat 19 decembrie 2019 - 18:32
Dar oare, voi gasi varza murata in Olanda? Stie cineva de unde?
Am vazut varza murata ambalata individual in vid la “Slagerij Luca” in Dordrecht. Iti recomand si micii si carnatii afumati, sunt foarte buni.
#25
Postat 19 decembrie 2019 - 21:13
Am facut si ruladele si le-am bagat in congelator, dar am uitat sa fac poze!!!(nu arata prea grozav, ca-s umflate dar sunt foarte bune)[/quote]
Rulade de carne?
Arata f bine carnatii, eu nu ma incumet sa fac. Cred ca o sa cumpar niste Leberwurst.
#27
Postat 19 decembrie 2019 - 22:19
Cum faci rulajele ? Arata super și cirnatii și rulajele!
#28
Postat 19 decembrie 2019 - 22:39
Cum faci rulajele ? Arata super și cirnatii și rulajele!
Si te asigur ca sunt si foarte bune...si ruladele si cirnatii!!!
Ruladele se fac din carne d evita(nu stiu exact ce parte a vitei se foloseste, la noi se gaseste la macelarie carnea asta special pentru rulade.Am sa caut poze...poate stie cineva...), se intinde bucata d ecarne si se bate un pic, se unge cu un strat subtire de mustar, se sareaza, pipereaza.
Se adauga fisii de bacon, eu acoper toata carnea cu bacon(din ala pentru mic dejun), peste se pune ceapa(taiat julien)si castraveti murati(in otet ca astia s egasesc) taoati marunt(sau fisii dar se va rula carnea mai greu daca ii pui pe lung...).
Se ruleaza carnea(marginile se pliaza spre interior si atunci nu iese continutul pe lateral) si se "prinde" cu sfoara(alimentara) sau scobitori.
Se prajesc pe toate partile la foc puternic si se pun intr-o forma care poate fi data la cuptor.In tigaia in care s-ai prajit ruladele se pune ceapa, morcov, telina si se trag bine la tigaie.
Se poate pune vin rosu peste legume(unele retete spun sa se stinga de doua ori legumele cu vin, sa iasa sosul puternic colorat) sau supa de vita /legume.
Legumele se pun in forma in care sunt ruladele si se dau la cuptor pentru o ora jumate, insa timpul depinde de carne, cit ii trebuie sa fie frageda...deci se probeaza!
In Germania , se servesc cu garnitura de varza rosie, galuste din cartofi si sosul obtinut din prajire.
Insa s epoate pune linga orice garnitura, eu am facut si cu mazare si morcov de exemplu.
#30
Postat 20 decembrie 2019 - 08:54
Noi, clasic! Sarmale, friptura, carnati, cozonaci si o sa fac o tosca! Am facut pentru colegele mele profiterol, in loc de fursecuri.
De revelion, saramura de peste, piept de pui la cuptor, toba, piftie, salata de legume cu maioneza si pasta de peste! O sa fac si un tort, nu m-am hotarat de care, ceva cu ciocolata cred!
Etichetat si cu craciun, anul nou, meniu de craciun
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Ce pregatiti pentru masa de Craciun?Creat de
redactor
, 17 dec 2018
masa de craciun, craciun
|
|
||
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Masa de Craciun - retete?Creat de
Anda08
, 22 dec 2017
craciun, sarbatori, retete, meniu
|
|
||
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
Discutii generale →
Globuri de Craciun pentru adultiCreat de
redactor
, 07 dec 2017
craciun, globuri, brad
|
|
||
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
PARENTING - sau despre meseria de parinte →
Care sunt jucariile preferate ale anului?Creat de
redactor
, 04 dec 2017
jucarii., cadouri, craciun
|
|
||
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
Discutii generale →
Bradul de Craciun 2016Creat de
redactor
, 20 dec 2016
brad, craciun
|
|