Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Tembo Café, primul kinder café din Cluj-Napoca


1 raspunsuri la acest subiect

#1
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 05 decembrie 2019 - 15:54

Tembo Café, primul kinder café din Cluj-Napoca sau altfel spus, prima cafenea dedicată familiilor cu copii mici, își deschide oficial porțile, în acest weekend. Conceptul inedit, apărut pentru prima dată în Berlin, este unul jucăuș, kids, family și eco-friendly, iar la Cluj acesta a mai obținut un atribut extrem de important și anume cel umanitar, fapt pentru care ideea îmi place de 3x mai mult. Veți vedea că 3-ul nu este întâmplător în acest context:).

Ideea înființării unei astfel de cafenele le-a venit unor proaspăt părinți din… frustrare. Mai precis, din imposibilitatea găsirii unui loc potrivit în care să poți merge să bei liniștit o cafea, în timp ce copilul se joacă. Előd Balázs-Engelsen, originar din Harghita și soția acestuia, Louise Mahnfeldt Balázs-Engelsen, originară din Danemarca au trăit ani buni în Elveția, dar s-au întors în România, după ce au accesat programul Start-up Diaspora, prin care românii sunt încurajați să revină acasă și să demareze propriul business.

Câștigând un astfel de proiect, cei doi au creat, la Cluj, locul ideal pentru părinții care au copii până în cinci ani, dar nu numai, locul în care întreaga familie se poate relaxa și simți bine, timp de o cafea sau …mai multe. Acest spațiu, Tembo Café, a fost creat și amenajat special pentru bunăstarea și siguranța celor mici, fiind folosite doar materiale și vopsele non toxice. Iar lucrurile bune și faine nu se opresc aici.

Cafeneaua donează 3% din prețul fiecărui produs achiziționat, fie că vorbim despre cafea sau ceva bun pentru cel mic, unei cauze umanitare.

 

Am discutat cu Előd pentru a afla povestea din spatele cafenelei și motivul pentru care au ales Clujul pentru implementarea conceptului.

„Ne-am dorit să creăm un loc care să îndeplinească necesitățile părinților cu copii mici, cum ar fi o masă de schimbat scutece, băuturi și mâncăruri sănătoase, cu un aport redus de zahăr, încălzire în pardoseală, chiar și un leagăn special unde părinții să poată „parca” mezinul în timp ce se duc la toaletă. Amândoi am lucrat în domeniul umanitar mai mulți ani, astfel că ne-am dorit ca acest business să aibă un impact social, deopotrivă, fapt pentru care donăm 3% unor programe sociale din comunitatea noastră, din fiecare produs vândut”, povestește Előd.

Motivul pentru care cei doi au ales Clujul pentru implementarea ideei a fost faptul că Előd, fost student al Universității „Babeș-Bolyai”, a simțit „chemarea” orașului. Prietenii au avut de asemenea un rol esențial în luarea acestei decizii.

„În Cluj nu există locuri dedicate părinților cu copii în afara celor de joacă și nici spații în care să se desfășoare evenimente de interes pentru copii”, spune părintele care mărturisește că el și soția nu sunt singurii care au împărtășit frustarea care a stat la baza ideii.

La ce să se aștepte un părinte care trece pragul cafenelei?

În cadrul Tembo Café jocurile dedicate copiilor cu vârste cuprinse între 2,3 luni – 4, 5 ani sunt mereu incluse în „meniul zilei”, dincolo de cafeaua de specialitate care se servește aici. Pe viitor, vor fi organizate ateliere pentru copii, pentru copii și părinți, dar și evenimente private, precum botezuri sau zile de naștere, „Ne dorim să creăm un loc comunitar pentru familii”, spune Elod.

Babycino pentru cei mici

Nu doar părinții se vor putea bucura de gusturi alese, ci și cei mici, totul cum scrie la carte, cu zahăr puțin sau chiar deloc, acolo unde este posibil. Piticii pot savura sucuri de fructe sau „babycino”, delicioasa spumă de lapte, iar pe viitor platouri cu fructe și legume sau supe creme.

Cafea de specialitate pentru cei mari

Părinții cafengiști se vor putea bucura în cadrul Tembo Café de cafea de specialitate din Etiopia, Guatemala, Columbia, dar și de Blue Coffee, care este prăjită in-house.

„În afară de cafea vindem și sucuri naturale și trei tipuri de beri artizanale. În viitorul apropiat ne dorim să servim și mâncare: sandwichuri calde, supe creme, croissante și/sau platouri de fructe și de legume”, spune Elod.

Sursa:

Miniaturi atasate

  • cafe.jpg


#2
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.927 mesaje

Postat 18 decembrie 2019 - 04:14

Foarte frumos, in afara de denumire, kinder si café alaturate nu prea merg bine. Poate family café era mai corect.

 

E din cate inteleg o cafenea dotata cu loc de joaca.

 

Nici o noutate aici, unde toate locurile de joaca interioare sunt prevazute cu o mica " cafenea" cu cateva mese, unde parintii pot bea o cafea si rontai ceva in timp ce kinderii se joaca. Astfel parintii ii pot supraveghea pe copii intr un mod confortabil.

Se servesc si gustari simple dar si clasicele junk food pizza, hotdog, sucuri etc. pentru toata familia. Unele fac eforturi sa ofere salate etc., mancare mai sanatoasa.

 

 




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -