Eu ieri am facut peste prajit cu mujdei.
Azi o sa fac o tarta cu spanac.
Maine ciorba de fasole
Miercuri : oua umplute, salata suba, curry cu creveti, spuma de capsuni
Joi : tocanita de vitel cu cous-cous
Postat 17 februarie 2020 - 15:51
Eu ieri am facut peste prajit cu mujdei.
Azi o sa fac o tarta cu spanac.
Maine ciorba de fasole
Miercuri : oua umplute, salata suba, curry cu creveti, spuma de capsuni
Joi : tocanita de vitel cu cous-cous
Postat 18 februarie 2020 - 11:02
Letitia, sunt fan chiftele de dovlecel cu sos de usturoi si iaurt, yamii! ia sa fac si eu!
Zilele trecute: ciorba de porc, pui la cuptor, salata verde cu de toate, salata de legume cu maioneza, salata de peste afumat,tort rigo jancsi, tort diplomat azi vrea copilul pizza!
Postat 20 februarie 2020 - 23:57
Eu nu am gatit in weekend decat o " armonica" semipreparata, marinata in sos barbecue, la cuptor cu cartofi " prajiti" tot la cuptor.
Asa ca a trebuit sa gatesc cam din 2 in 2 zile.
Piure de cartofi cu brocoli si ochiuri, spaghete cu sos marinara din comert, imbogatit cu ceapa, usturoi si un piept de pui cubulete. Pulpe de pui inferioare la tigaia grill.
Maine iar trebuie sa gatesc ceva. Cred ca niste cus cus cu legume...proteina inca nu o stiu. Ma uit prin congelator si ma hotarasc.
Valentina, cand ai timp sa faci torturi? Eu numai la zile de nastere, Craciun si Anul nou.
Postat 22 februarie 2020 - 01:29
Valentina, poți da reteta de tort diplomat te rog?
Postat 23 februarie 2020 - 15:14
Eu am avut o saptamina incarcata, nu am avut timp d egatit decit luni si marti, restul s-a descurcat fiecare cum a putut!!!
Aseara am facut un fondue de brinza(Rougett offenkäse) cu ciabatta si salata.
Astazi am s afac un curry de pui.Nu am niciun plan pentru saptamina ce vine, miine cred ca o salata d ecartofi ca vrea sotu' -
Postat 23 februarie 2020 - 19:51
Eu fac varza la cuptor cu porc pentru saptamina viitoare și ciorba de coada de vaca. Azi am avut miel pane cu piure și salata.
Postat 24 februarie 2020 - 09:36
Am gatit un pic si eu, tortellini, sfantul-snitel si cartofi natur cu mult patrunjel. Si un teanc de wafe cu Nutella si frisca :-)
Postat 24 februarie 2020 - 11:02
Noi sambata am mancat choucroute, ieri am facut friptura de miel cu piure si salata.
Azi resturi si o salata de vinete.
Maine supa cu galuste, friptura de pui, salata. Maine e MardiGras, deci gogosi :).
Postat 26 februarie 2020 - 10:35
Letitia, eu fac dupa reteta asta:
5 oua
200 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
300 ml lapte
20 gr gelatina
sare
500 ml frisca lichida
50 gr zahar pudra
piscoturi
fructe de care vrei
Diplomatul original se face cu coaja de portocala confiata, eu nu am intotdeauna si nu pun intotdeauna
Pun gelatina la hidratat in cateva linguri de apa
Bat ouale cu zaharul, vanilia, sarea, adaug lapte si pun la bain marie , amestec mereu pana se ingroasa, sa ramana pe spatele lingurei. Cand s-a ingrosat o dau la o parte, las la racorit un pic, adaug gelatina hidratata, amestec pana se topeste si o las la racit.
Frisca o bat bine cu zaharul pudra, amestec cu crema de mai sus, adaug fructele taiate bucatele si torn in forma tapetata cu piscoturi. Cateodata fac blat de pandispan si il pun jos, fara piscoturi.
In weekend, am facut chiftele de dovlecei, carnati fripti, salata de rosii, mici si ceafa la gratar cu muraturi, supa de rosii.
ieri a vrut copilul snitele de pui cu salata, eu am mancat mamaliga calda cu sana.
Postat 26 februarie 2020 - 11:12
Astazi fac o supa de legume, poate si o mincarica de cartofi(ca mai am niste castraveti murati de la rusi), insa la mincarica d ecartofi inca nu-s sigura.