Eu am facut curry de miel ieri cu orez. Am facut orez gaba in loc de basmati...a mers, chiar daca nu-i traditional.
Azi lucrez de acasa...asa as avea chef sa coc ceva...un aluat. Dar sper sa ma astampar.
Postat 20 mai 2019 - 13:52
Eu am facut curry de miel ieri cu orez. Am facut orez gaba in loc de basmati...a mers, chiar daca nu-i traditional.
Azi lucrez de acasa...asa as avea chef sa coc ceva...un aluat. Dar sper sa ma astampar.
Postat 20 mai 2019 - 13:52
Nu e chiar paella...are o textura si un gust diferit.
Vad ca Michelle se codeste sa dea o reteta anume (nici reteta de ciorba de burta mexicana nu o impartaseste).
Uite reteta mea de jambalaya (reteta luata de la un curs de gatit luat de mine in New Orleans).
Iti trebuie:
bucati de pui (eu fac cu ce gasesc, in general pulpe de pui)
Carnat andouille - un carnat usor afumat si putin iute
Creveti proaspeti
Ceapa
Ardei Gras verde
tije de telina
usturoi
O cutie mare de rosii in bulion
o lingura de pasta de rosii
foi de dafin
Mirodenii Cajun (paprica, thyme, oregano, usturoi pudra, piper alb, piper negru, cayenne)
Orez cu bob lung
Supa de pui
Intr-o oala cu fund mai gros (eu fac in fonta), trag intr-o unda de ulei puiul si carnatul feliat pina prind culoare. Apoi pun "trinitatea" (asa ii zice in New Orleans amestecului de ceapa, ardei gras verde si tije de telina - este baza la majoritatea mancarurilor din zona) tocat marunt. Dupa ce s-au inmuiat bine legumele, adaug usturoiul maruntit, aromele, si sarea. Torn orezul si il las cam 2-3 minute sa absoarba din ulei si arome. Adaud cutia mare de rosii, frunza de dafin, supa de pui si acoper. Las la foc mic, acoperit cam 25 de min (pina se inmoaie bine orezul). In ultimite 3 minute adaug crevetii proaspeti si sting focul dupa 3 min (cum si-au schimbat culoarea in roz).
Servesc cu ceapa verde tocata deasupra.
Multumesc mult!
Cu siguranta am sa fac si eu!!!
Postat 20 mai 2019 - 14:02
Eu am facut curry de miel ieri cu orez. Am facut orez gaba in loc de basmati...a mers, chiar daca nu-i traditional.
Azi lucrez de acasa...asa as avea chef sa coc ceva...un aluat. Dar sper sa ma astampar.
floarea???
ca eu am super chef sa o fac, dar are prea multa pita :)))
Postat 20 mai 2019 - 14:07
floarea???
ca eu am super chef sa o fac, dar are prea multa pita :)))
Na, floarea nu ma incanta deloc. Plus e o isterie generala.
Ma gandeam la brioche...dar e foarte umed azi, nu cred ca e o vreme propice.
Postat 20 mai 2019 - 14:08
Mie imi plac f mult placintele cu branza si tare am chef sa o incerc.
Postat 20 mai 2019 - 14:43
Antmil, merci, o reteta de retinut. O sa fac si eu cand ajungem acasa.
Postat 20 mai 2019 - 15:15
Antmil, mulțam pentru rețetă. Mi-a rămas gândul la jambalaya de când am văzut episodul cu Soup Nazi din Seinfeld :) (adică acum 100 de ani). O să-i fac și eu o surpriză domnului meu să-i fac o jambalaya după rețeta ta.
Despre ce floare e vorba cu isteria generală?
Postat 20 mai 2019 - 16:51
Merci Coca, suna fain. Am reținut și Jambalaya.
Postat 20 mai 2019 - 18:56
Antmil, mulțam pentru rețetă. Mi-a rămas gândul la jambalaya de când am văzut episodul cu Soup Nazi din Seinfeld :) (adică acum 100 de ani). O să-i fac și eu o surpriză domnului meu să-i fac o jambalaya după rețeta ta.
Despre ce floare e vorba cu isteria generală?
Mai pe toate grupurile de gatit of FB este un soi de placinta in forma de floare (se taie aluatul in forma de raze si se rasucesc). E peste tot plin ochi cu poze de la gospodine care se intrec in placinte floare.
Iata sursa:
https://savoriurbane...de-ceapa-verde/
Postat 20 mai 2019 - 19:01
Aha, mulțam! Eu folosesc aceeași tehnică la cozonac, când vreau să-l fac mai deosebit.
Dacă n-am FB, nu văd nici o plăcintă pe niciunde :)...