Mersi Szivarvany!
Ce gatim astazi?Cap.103
#201
Postat 05 august 2019 - 13:47
#202
Postat 05 august 2019 - 15:08
Eu am facut chinezari ieri iar simbata miel pane. Am facut si crema de zahar ars, dar imi tot iese poros, nu cremos. Mentionez ca nu il pun la bain marie ci direct in cuptor. Asta sa fie cauza? Vineri am mincat la un restaurant o minunatie de crème caramel si noua nu ne-a iesit deloc asa bun. Daca cumva stiti secretul, impartasiti va rog.
#203
Postat 05 august 2019 - 15:15
Letitia, sigur asta e o cauza, si mai poate fi si faptul ca sunt 2 reteta : una cu lapte si una cu smantana lichida
#204
Postat 05 august 2019 - 15:21
Eu am facut-o cu lapte si acuma vad ca se foloseste lapte full fat si al meu a fost half fat. Nu am stiut ca se poate face si cu smintina.
#205
Postat 05 august 2019 - 15:22
Nu am mai facut demult crema de zahar ars, dar cand faceam imi iesea perfecta in cuptor la bain- marie ( crema intr-un vas de Jena pus intr un vas de Jena un pic mai mare, cu apa pana macar la jumatatea cremei, daca mi amintesc bine)
#206
Postat 05 august 2019 - 15:24
Am facut si cu lapte 2% si cu 3.25% si a iesit la fel textura ( cremoasa). Cu smantana ar fi prea grea, caloric, parerea mea.
#207
Postat 05 august 2019 - 15:44
Eu fac tort cu crema de zahar ars, caramelizez zaharul, pun 1 l lapte uht de 1,5 cu 8 oua - mixate bine si deasupra pandispan din 5 oua, direct in cuptor. N am avut probleme niciodata.
Editat de szivarvany, 05 august 2019 - 15:48 .
#208
Postat 05 august 2019 - 18:57
Da, probabil asta e diferența. Bain-marie.
#209
Postat 05 august 2019 - 19:03
Eu nu ma prea bag la crema de zahar ars - ultima oara mi-a iesit cu niste pori mititei, nu mi-a iesit toata densa si "smooth".
In weekend am facut un osso buco. Azi am piept de pui la gratar cu conopida (la cuptor, temperatura mare, un strop de parmezan si coaja de lamaie deasupra).
Mi-a adus sotul ieri de la magazinul romanesc cas proaspat si am bagat in mine pina nu am avut aer (cu rosii grase). Pentru ca mi-a adus cas, i-am facut de dimineata gris cu lapte (i-a fost pofta de mult timp si l-am tot amanat) cu dulceata de visine deasupra. A halit toata oala - amintirile copilariei.
#210
Postat 05 august 2019 - 19:09
Eu am facut spaghetti cu fructe de mare astazi, pentru miine chiftele cu cartofi prajiti, iar miercuri nu am timp sunt toata ziua plecata asa ca am niste dulce - acrisor de la Uncle Bens pe care o sa-l faca sotul.
Mai departe nu stiu insa macar am un plan pe 3 zile.