In ceea ce priveste fructele cu multa apa cirese, visine, capsuni etc se congeleaza perfect. Pepenele, strugurii nu.
Cum sa congelezi oua? Astea se sparg. Sau smantana? Sau lapte?
Sau alimente prajite?
Postat 04 aprilie 2019 - 11:03
In ceea ce priveste fructele cu multa apa cirese, visine, capsuni etc se congeleaza perfect. Pepenele, strugurii nu.
Cum sa congelezi oua? Astea se sparg. Sau smantana? Sau lapte?
Sau alimente prajite?
Postat 04 aprilie 2019 - 11:05
ouale le congelezi fara coaja :)
eu congelez albuse cand am prea multe ramase si lipsa chef de bezele sau altceva. le decongelez apoi in frigider si le folosesc.
Postat 04 aprilie 2019 - 11:07
Ouă se pot congela. Se congelează fără coajă, evident, în punguțe sau în recipiente închise ermetic. Se pot folosi după decongelare la omletă, de exemplu.
Eu congelez albușuri când îmi rămân mai multe de la diverse preparate.
Edit: na, văd că și Rox zice același lucru mai sus :).
Editat de danielag, 04 aprilie 2019 - 11:07 .
Postat 04 aprilie 2019 - 12:35
viv, eu cred ca se pot congela si alimente prajite. cartofii pai sau wedges, nuggets de pui, crochete de peste, inele de calamar, surimi - toate aceste produse pe care le gasim in supermarket la congelate, sunt deja semipreparate prin prajire si apoi congelate.
eu congelez sarmale, de exemplu. mereu imi raman dupa perioada sarbatorilor si nu ma lasa inima sa le arunc doar pentru ca nu mai avem pofta sa le mancam atunci. sunt asa bune atunci cand nu ai mancare gatita si chef sau inspiratie pentru a prepara ceva pe loc...
am congelat si perisoare, fix cat pentru a gati o ciorba.
mai congelez branza (telemea de vaca) data pe razatoare, o folosesc atunci cand fac mamaliguta cu branza si smantana, sau la macaroane/paste cu branza.
mereu am o rezerva de cateva pungute, cu amestec de ceapa tocata, morcov, cartofi , telina, pastarnac - toate taiate cubulete, pentru a prepara o ciorba fara sa mai fiu nevoita sa curat si tai ingredientele de baza.
iar descoperirea interesanta este legata de slanina cu sorici : in functie de modul de preparare, uneori soriciul de la slanina (sunca) afumata ajunge sa se intareasca prea mult. solutia - pun bucata de sunca/slanina in congelator pentru 1-2 zile. dupa dezghetare (lenta , in frigider) soriciul redevine moale.
Postat 04 aprilie 2019 - 13:35
Corina nu vorbesc de semipreparatele congelate din supermarketuri ci de banalele chiftelute, snitele, peste etc. Care bineinteles ca se pot congela, dar e clar ca-si vor schimba textura si se vor inmuia dupa decongelare.
Postat 04 aprilie 2019 - 14:52
Si eu ma folosesc cu succes de metoda "congelare". Nu mai vorbesc de aportul nutritiv al multor legume congelate (doar leguma, nu semi-preparate): spanac, mazare, fasole verde, etc...sint mult mai nutritive cind sint congelate imediat la sursa si nu calatoresc zile si saptamini in sir in camioane catre supermarket.
Congelez si cind vad ca ramane mult (daca am vreo petrecere) si daca se preteaza mancarea. Chiar am apelat la metoda "congelare" cind am avut de planificat petreceri cu multi invitati ca sa imi simplific munca in ziua respectiva.
Mai tin la congelator toate cojile de la parmezan - le arunc in diverse supe pentru gust. Am vanilie in borcanele (ajung mai rar si eu la magazinele romanesti). Icrele iar le congelez cu success si tin foarte bine. Nu gasesc mereu la chinezi icre proaspete si cind dau de ele, cumpar multe, le prepar cu sare si le dau la congelator.
In plus, eu nu mai cumpar carne de la supermarket (doar daca am o imediata nevoie)...am "shares" in cateva ferme din state alaturate si platesc o suma fixa pe luna - la schimb primesc carne de la animale crescute in conditii bune, ca pe vremuri cu hrana naturala, cu acces la pasune, fara antibiotice, hormoni, etc. Le primesc lunar, complet congelate si vin cu ele direct la usa. Nu stiu exact niciodata ce primesc, depinde ce este in sezon (de exemplu, puiul sau miel nu sint tot timpul) dar este o carne de o calitate exceptionala - nici nu se compara la gust, textura, aspect cu cea de la supermarket. Pe fiecare pachet este scrisa ferma, datele cind a fost taiat animalul, numele fermierului. Vin deja portionate (spui din timp cit de mari sa fie portiile si poti ajusta lunar) asa ca mi-e usor sa decongelez exact cit imi trebuie.
Postat 04 aprilie 2019 - 15:10
wow, ant, foarte tare chestia cu livrarea carnii.
de curiozitate am cautat, pare-se ca ar exista si pe la noi firme care fac asta.
din pacate, la noi, agricultura si zootehnia sunt vai si amar (fata de potentialul existent), nu cred ca exista prea multi fermieri care sa procedeze precum cei mentionati de tine.
Postat 04 aprilie 2019 - 15:14
eu am noroc de macelarii foarte bune in apropiere. si tot mai congelez carne (ca sa nu fac multe drumuri si ca sa am la indemana in timpul saptamanii).
Postat 04 aprilie 2019 - 18:11
nu va suparati ca va intreb, dar... de cat spatiu dispuneti pentru congelare, ca eu deja ma gandesc ca aveti lazi frigorifice in casa...
Postat 04 aprilie 2019 - 19:31
nu va suparati ca va intreb, dar... de cat spatiu dispuneti pentru congelare, ca eu deja ma gandesc ca aveti lazi frigorifice in casa...
Eu am frigider obisnuit, NU lada frigorifica.
Editat de antmil, 04 aprilie 2019 - 21:52 .