Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 2 voturi

România vrea autostrăzi - protest inedit al unui om de afaceri din Suceava


223 raspunsuri la acest subiect

#191
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 10 martie 2019 - 09:30

autostrăzi  -  asta e pluralul.



#192
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 10 martie 2019 - 09:38

Pentru cei care spun că ”nu se vrea” și că așteptăm de la alții / de la guvern, vă pun aici cu titlu de exemplu două link-uri ale Asociației Pro Infrastructura:

- pagina lor de Facebook

- forum cu problemele semnalate / soluțiile tehnice propuse / acțiunile în justiție deschise de asociație

Daniela nu mai conteaza.

 

Ai deschis subiectul asta ca sa vorbim despre un protest inedit. era ceva dragut de dezbatut.

Bineinteles ca s-a profitat de el, ca incet-incet sa devina eternul subiect despre cat de janghinosi suntem.



#193
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 10 martie 2019 - 10:20

Back to topic.

Să vedem însă cine se alătură protestului inedit. Sursa: aici.

 

Câteva exemple:

 

- Timp de 15 minuite se vor opri si site-urile 42km.ro si Galantom.ro.

- Si fabrica Marelbo, impreuna cu cei 700 de angajati, isi intrerupe activitatea pentru 15 minute in semn de protest pentru infrastructura drumurilor din Romania.

- Asociatia Transportatorilor de Marfuri "Bucovina", din care fac parte cateva sute de firme de transport din judetul Suceava, a transmis, vineri, ca vor opri camioanele si vor participa la protestul de pe 15 martie.

- Si firma de comunicare Arhipelago din Iasi va proceda la fel. La fel se va intampla si cu Barrier SRL si Electric Plus SRL, din Bacau.

Primarul PSD al comunei Savinesti din judetul Neamt a transmis ca va intrerupe activitatea institutiei pe data de 15 martie. In cele 15 minute, va porni sirenele din comuna, chiar daca va fi amendat.

- Magazinul online Kalapod va protesta si lanseaza provocarea de a se alatura "grevei" si celor de la epantofi.ro si elefant.ro.

- Nu stau deoparte nici cei de la magazinul online de IT One It; magazinul online de instrumente muzicale Fly Music; pub-ul Energiea; compania AGC Grup, care ofera servicii de contabilitate si consultanta; GERAICO, firma de distributie de bauturi alcoolice sau Balcan Express Curier SRL, care isi va suspenda activitatea de la birou, iar curierii firmei vor trage pe dreapta cu avariile pornite.

- Outlet-ul Big Brands Outlet a transmis ca va opri activitatea in toate punctele de lucru in acele 15 minute.

- Nici agentia de marketing Brandion nu va lucra un sfert de ora pe 15 martie.

- "In Psihoselect vedem lucrurile dintr-o perspectiva mai larga. O tara se dezvolta prin oamenii ei, prin proiectele si prin infrastructura dezvoltata. Ne ajuta in dezvoltarea economica, dar si sa comunicam mai usor si sa fim in siguranta. Alegem sa sustinem campania initiata de Stefan Mandachi, iar in 15 martie, ora 15, pentru 15 minute, transmitem un mesaj clar: ROMANIA VREA AUTOSTRAZI!!!!", este mesajul unei alte firme care se alatura protestului.

- "Noi si-asa nu muncim prea mult. Ce-s 15 minute in plus sau in minus?", au transmis cei de la Iron Hostel & Accommodation.

- Compania Lugera & Makler Romania nu va sta deoparte si isi va suspenda activitatea pe 15 martie. Angajatii companiei au realizat un clip pentru promovarea protestului in care striga toti ca vor autostrada de la Suceava la Bucuresti.

 

- Si case de moda care creeaza rochii de mireasa (Privilege - Rochii de mireasa & Accesorii de nunta) sau firme de entertainment (Obscuria Room Escape Brasov) vor participa la protest. "Stefan Mandachi, we see you and we join you!. In 15 martie, ora 15, pentru 15 minute ne vom opri din ceea ce facem, in semn de protest. Si pentru ca la noi e cu rezervari, blocam intervalul 14:30-15:30. Daca nu acum, atunci cand? Daca nu noi, atunci cine?", a fost indemnul acestora.

- Si Colegiul Pacientilor are un mesaj inedit: "Ne alaturam si noi protestului, sperand ca autostrazile viitorului sa treca cat mai curand pe langa modernele spitale regionale promise de politicieni".

- Firmele DGH Log & Sped si Eat&Go Sf Laza, din Iasi, au anuntat ca sustin protestul si se alatura acestei manifestatii.

- Pana si echipa de fotbal Poli Iasi participa. "Daca e pentru autostrada, o facem si noi. Si eu, si clubul Poli Iasi. Intrerupem antrenamentul pentru 15 minute. Numai sa nu avem meci. Daca vom avea antrenament, ne oprim 15 minute si nu facem nimic. Avem nevoie de autostrada. Cred ca e o metoda buna prin care se atrage atentia autoritatilor ca este nevoie de mai multa implicare in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii, mai ales in zona de nord a tarii", a spus Flavius Stoican.

Fotbalistul Andrei Cristea va face acelasi lucru: "Sunt bacauan, sunt moldovean si imi doresc o autostrada care sa lege Moldova de Targu Mures. Accept si eu aceasta provocare. Acum sa vedem ce vom face atunci, pe 15 martie. Daca vom fi la antrenament, voi sta 15 minute in vestiar, in semn de protest".

"Atat eu, cat si intreg colectivul CSM Bucovina Radauti, ne vom opri din drum si pentru 15 minute autocarul echipei va stationa cu avariile in functiune", a anuntat si Dorian Goian.

- Presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a anuntat ca sustine demersul si, personal, va opri activitatea pentru 15 minute, pe 15 martie, la ora 15:00, asa cum propune protestul.

- Companiile iesene Electra si Exonia au anuntat ca si ele vor intrerupe lucrul pe 15 martie, timp de 15 minute. "Suntem dispusi si la alte forme de protest. O greva fiscala nu cred ca e departe", a spus proprietarul grupului de firme Electra din Iasi, Marian Berdan.

Societatile Neptun SA si Soceram SA din Campina au anuntat ca, pe 15 martie, la ora 15:00, isi vor suspenda si ele activitatea vreme de 15 minute.

- Mandachi i-a provocat pe Ion Tiriac, Gigi Becali si Viorel Catarama sa se alature protestului sau. Singurul care a raspuns, pana acum, este Catarama, care, la randul sau, a lansat provocari catre alti oameni de afaceri. Acesta a transmis ca 1.000 de angajati de-ai sai isi vor suspenda activitatea.”



#194
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 10 martie 2019 - 10:27

Iar aici reacția ministrului transporturilor, Răzvan Cuc, și a directorului CNAIR, Narcis Neaga:

 

Întrebat de jurnaliști cum comentează protestul "15 minute", Răzvan Cuc a spus că a discutat cu șeful CNAIR, cu secretarii de stat din Ministerul Transporturilor și cu reprezentanți ai altor ministere pentru deblocarea problemelor administrative în obținerea avizelor cât mai repede pe hotărârile de Guvern privind exproprierile.

 
El susține că a înțeles foarte clar mesajul și promite că în acest mandat va fi "o prezență foarte activă pe șantiere".
 
"Eu am înțeles mesajul foarte clar și cred că toți românii au înțeles mesajul. Tocmai de asta o să vedeți că în acest mandat voi fi o prezență foarte activă pe șantiere și când va fi vorba de implementarea proiectelor. Am discutat cu domnul Neaga și cu secretarii de stat din minister și cu colegii din alte ministere să ne ajute în deblocarea problemelor administrative, în obținerea avizelor cât mai repede pe hotărârile de Guvern pentru exproprieri. Înțeleg problema, sunt în asentimentul tuturor că trebuie să accelerăm. Dacă în primul mandat al meu am lansat proiecte de 3 miliarde de euro, în acest mandat îmi doresc să avem poate și mai multe proiecte lansate, dar în același timp să avem concretizați cât mai mulți kilometri de autostradă, vorbesc de stadiul fizic implementat", a spus Cuc, potrivit Mediafax.
 
Și Narcis Neaga susține că a "recepționat" mesajul - "atât personal, cât și împreună cu colegii din CNAIR".
 
"Este clar un semnal de alarmă pe care l-am recepționat și personal și împreună cu colegii din companie. Chiar ținem cont de acest protest în sensul că încercăm și suntem convinși că vom merge spre îmbunătățirea performanțelor companiei", a spus Neaga.
 
Întrebat, de asemenea, dacă vorbește despre o restructurare a CNAIR, Neaga a răspuns afirmativ, precizând însă că nu este vorba despre concedieri, ci despre o eficientizare a companiei. El s-a plâns de lipsa forței de muncă.”

 

Mă rog, eu nu pun bază pe aceste declarații inițiale, Cuc și Neaga sunt din păcate  incompetenți pentru pozițiile pe care le ocupă. Neaga e de mult timp în CNAIR și extrem de contestat de asociațiile care monitorizează dezvoltarea infrastructurii, Cuc e la al doilea mandat, în primul reușind ”performanța” să fie remaniat de propriul guvern (PSD) pentru incompetență.



#195
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 10 martie 2019 - 10:33

Iar aici reacția Colegiului Tehnic al Dirigintilor de Santier (CTDS):

 

”CTDS s-a declarat solidar cu acest protest si sustine ca Romania dispune de specialistii ingineri care pot proiecta si construi autostrazi.

 

Totodata, CTDS a precizat ca Romania dispune si de companii de constructii care au resursa umana, materiala si tehnologica pentru realizarea autostrazilor.
 
Autostrazile din Romania au inghitit sume colosale de bani
 
"Toate autostrazile existente in Romania au fost construite in realitate de specialisti romani, companii romanesti si cu resurse romanesti. Cu toate acestea licitatiile sunt castigate de societati straine ce de multe ori nu isi onoreaza obligatiile fata de terti si care parasesc santierele atunci cand considera ca au incasat suficient. Tocmai de aceea ceea ce s-a construit s-a facut pe sume colosale de bani, cu mult peste preturile pietii", se arata intr-un comunicat de presa al Colegiului, citat de Agerpres.
 
Dirigintii de santier mai spun ca inginerii romani au construit in 25 de ani peste 400 de hidrocentrale si au realizat "una din cele mai mari flote comerciale maritime din lume".
 
"Acei specialisti exista si acum dar clasa politica din ultimul sfert de secol a creat o structura birocratica ce face imposibila realizarea unor structuri fizice. Birocratia excesiva si coruptia au facut ca la momentul de fata teritoriile romanesti sa nu fie legate intre ele printr-o retea moderna de drumuri, in conditiile in care dispunem de toate resursele nationale ca ea sa existe demult", mai precizeaza comunicatul.
 
Nu avem nevoie de studii de fezabilitate neconstruite
 
Colegiul Dirigintilor de Santier sustine ca romanii au nevoie de santiere deschise, autostrazi finalizate si drumuri moderne, nu de de birocratie, explicatii si studii de fezabilitate neconstruite.
 
"Moldova este la acest moment cea mai saraca regiune a Uniunii Europene desi pozitia de granita ar fi trebui sa o favorizeze. Iresponsabilitatea guvernantilor romani din ultimul sfert de secol a izolat peste sase milioane de romani, asta desi multi din ministrii Transporturilor au provenit chiar din aceasta regiune. Trebuie sa construim autostrazi si acest lucru acum, nu maine", se mai arata in comunicatul Colegiului Tehnic al Dirigintilor de Santier.”


#196
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 10 martie 2019 - 10:48

Super! Pana pe 15 martie mai este timp sa se raspunda la provocare. Sper sa fie cat mai multi.



#197
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 10 martie 2019 - 11:11

Legat cumva de subiect articolul asta e destul de bun.

Bineintels trebuie citit tot.



#198
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 10 martie 2019 - 12:07

Și aici un material care arată că în ultimii doi ani (deși ani cu creștere economică, cum se laudă PSD), alocările de fonduri pentru infrastructură au scăzut cu 25%, pentru infrastructura rutieră alocările ajungând la un minim istoric de 0.08% din PIB.

 

Materialul semnalează lipsa specialiștilor în structurile statului care să pregătească și să urmărească proiectele mari, de infrastructură.



#199
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 10 martie 2019 - 21:41

Daniela, ai vazut azi la protv emisiunea Romania te iubesc?

Reportajul facut de Alex Dima, se numeste Forma fara fonduri si trateaza si subiectul despre care vorbim.

 

fonduri europene, interviuri cu politicieni, Oradea data de exemplu ca orasul campion in atragerea fondurilor, interviuri cu primarul Bolojan care explica cum s-a putut, interviu cu primarul unei localitati din Tulcea care tot asa atrage fonduri europene si face proiecte in nestire.

 

Pentru cine e interesat poate urmari emisiunea.  Va gasi raspunsuri la toate intrebarile:

 



#200
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 10 martie 2019 - 21:50

Viviana, n-am văzut, mă uit acum. Mulțam!




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Astăzi, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Astăzi, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -