daca mananca nuci crude, fasole, linte, ar fi de ajutor. patrunjelul este o foarte buna sursa de fier. deci salata cu mult patrunjel, tabouleh eventual
Copiii vostri mananca carne?
#11
Postat 01 februarie 2019 - 13:10
#12
Postat 01 februarie 2019 - 13:15
Mai sunt si alte surse de fier
https://healthy.kudi...ontin-fier.html
Eu am un copil carnivor si unul mai spre vegetarian. Cel mai bine trec ciorba de vacuta sau de perisoare, chiftele, snitele, pui cu sos, chili con carne, rulada de carne, gulas,etc.
Carnatii sunt sarati si au multa grasime, nu mancam f des. Nu se ating de ficat.
Am avut fierul sub limitele minime, desi alimentatia era f ok, cu destul de mult ficat de pui, de ex.( la analize s-a descoperit heliobacter pylori).
Citeam undeva ca daca mananci multe fainoase, nu mai asimilezi fierul cum trebuie, sau copiii in perioada de crestere.
#13
Postat 01 februarie 2019 - 13:36
Nici fata mea nu manca si ii piteam carnea blenduita in sosul de paste. Asa ca mereu ii faceam paste...
Apoi dupa ce i-am explicat ca ii trebuie carne pentru muschi, ca altfel nu o sa mai poata alerga, a inceput sa manance.
Dar asa procedam initial, o piteam in diverse alte mancaruri.
#14
Postat 01 februarie 2019 - 20:58
carnea de pui nu prea are fier ... asa ca degeaba
daca tu zici ca mananca totusi oua (care au mult fier), sa nu aiba vreo prob genetica, betatalasemie, si de aia sa aiba fierul scazut.
in rest nu am sfaturi, ca la mine e dictatura. ce gatesc aia mananci, nu iti placi trebuie sa iei de 5 ori/10ori depinde de ce e.
#15
Postat 02 februarie 2019 - 02:35
Si al meu a avut deficienta de fier dar cand era mic si inca alaptat, pe la un an.
Ce mananca acum la 6 ani jumate: snitele de pui, tocanite din piept, chiftele, paste bolognese desi prefera clar pastele cu sos " alb" de branza si gratar, dar facem rar. Nu pune gura pe ficatei nici pe carne de vita.
Cand avea carenta m am documentat si eu despre sursele de fier si imi amintesc ca pe unul din primele locuri daca nu pe primul erau semintele de dovleac.
#16
Postat 02 februarie 2019 - 12:10
Valentina, si eu sunt anemica de cand eram copil si am auzit de 1000 de ori de la diversi doctori povestea cu mancati mai multa carne.
Eu sunt vegetariana (acum aproape vegana, de fapt) din februarie 2011. De atunci eu n-am mai mancat carne deloc, nu m-am mai atins de ea. Se implinesc 8 ani.
Cea mai mica hemoglobina din viata mea am avut-o in 2008 (undeva la 5 si ceva...) cand inca mancam carne si n-a venit ca rezultat al vreunui accident cu pierdere de sange etc. Parerea mea e ca era asa de redusa de stres (nu e o explicatie prea stiintifica, stiu).
Anemia mea nu e nici mai redusa (daca pot spune asa), nici mai grava acum ca nu mai mananc deloc carne. Si acum, ca si atunci, daca sunt disciplinata si iau suplimente de Fe am Hgb mai mare, daca nu iau am Hgb mai mica. Daca nu iau deloc sunt pe la Hgb 9 ceea ce imi ingrozeste doctorul, dar pt mine e inca ok asa. Pt mine ideal e pe la 10,5, ceea ce ingrozeste doctorul un pic mai putin, dar tot imi povesteste ca ar trebuia sa am macar 12 etc etc etc. Oamenii sunt diferiti, ce pot spune.
#17
Postat 02 februarie 2019 - 15:08
Carolinah, daca tu functionezi asa e ok, eu din cauza anemiei am ameteli, sunt lipsita de vlaga plus alte probleme. La subiect, asa si asa mananca fiica mea, dar si eu. Carnea de porc pe aici rar e gustoasa, chiar are un gust ciudat, iar bio sunt foarte putine variante. Am citit ca fetita ta a mancat o sarma ca ii place varza, ar fi o idee sa faci varza a la Cluj ? Eu dupa ce calesc carnea o mai dau odata prin robot sa fie fina si nu se simta accentuat gustul . Mai fac un drob cu ficatei de pui din care mananca fiindca pun multe verdeturi .
#18
Postat 02 februarie 2019 - 16:06
Caro, in cazul adultilor e altul mecanismul scaderii HgB, nu mai zic de femei. Copiii vegetarieni trebuie sa aiba un aport solid de nuci crude, leguminoase si frunze verzi crude. Nasol e cand nu le mananca nici pe alea
#19
Postat 02 februarie 2019 - 16:13
Morcovii (https://www.libertat...t-anemia-350135), migdalele (https://www.libertat...ficii-au-177221) si ciresele (http://ibcvt.ro/stor...ia-copil-anemie)
sunt si ele bune pt. anemie.
#20
Postat 02 februarie 2019 - 16:18
Carnea nu prea ar trebui sa faca parte din dieta noastra . O mancam datorita obisnuintei si gustului, dar se poate si fara . Cand un copil/adult refuza un aliment inseamna ca in corpul lui nu e nevoie de acel aliment, ori are o alta sursa , ori are stocat ceea ce e necesar. De aceea eu nu as incerca sa ascund, mai ales carne, in mancare .
Cred ca e un mit sa spunem ca mancam carne si facem muschi. Cele mai puternice animale sunt ierbivorele , eu ii amintesc asta mereu fie-mii.E absurd sa credem ca mancam o bucata de carne si se transforma in corp in proteine