Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Rata la cuptor?

tuci crocanta

30 raspunsuri la acest subiect

#1
ML

ML

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.108 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 15:26

Am luat o rata pt. Craciun si nu stiu sa o prepar (numai pt. noi deci nu caut ceva extravagant). Ce as vrea:

 

- sa iasa cu pielea crocanta

- sa o gatesc in tuci la 177 C (asta imi iese daca transform 350 F, deci foc mediu),

- sa ramana cu cat mai putina grasime pe ea la sfarsit

 

Am gasit mai multe retete in engleza in care se recomanda sa o pui in tava cu gratar ca sa i se scurga grasimea, sa o tot rotesti si ungi cu ea plus miere parca si altele... Desi mi se pare potrivita sugestia nu am gratar, asa ca m-am hotarat la tuci. 

Vad ca Laura Laurentiu o face intr-o forma din sticla termorezistenta cu capac si fara gratar. Deci caut ceva similar ca metoda dar nu la temperatura aleasa de ea (210 si 190 C).

Se poate oare obtine o coaja crocanta la temperatura medie prin coacere indelungata?    

 

M-ar ajuta sfaturile voastre, eventual linkuri cu retete probate sau ce credeti.



#2
antmil

antmil

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.491 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 15:39

Uite o reteta fix cum vrei tu (350F, 3 ore).

 

https://juliasalbum....w-to-cook-duck/



#3
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 16:06

daca o faci in tuci grasimea va ramane in jurul ei, nu are unde sa se scurga.



#4
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 16:15

Poți să pui rața pe un pat de legume (ex: cartofi tăiați mai mare, morcovi), grăsimea se va scurge pe legume. Problema e că durează destul de mult coacerea și s-ar putea ca legumele să se înmoaie prea tare, caz în care eu aș scoate legumele și le-aș înlocui cu altele crude.

 

Sau poți folosi un chicken roaster.



#5
antmil

antmil

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.491 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 16:35

Se poate "trage" grasimea pe masura ce se coace. Eu folosesc un "turkey baster" (jur ca habar nu am cum ii spune in romaneste)...arata ca o pipeta imensa.



#6
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 16:50

Rata la cuptor? Hmmm , cred ca nu am mancat vreodata asa ceva. 

CUm e carnea de rata? E la fel ca si carnea de curcan?

 

Acum mi-ai dat o dilema? Ce sa fac si eu de Craciun? Curcan sau rata la cuptor? Voi ce recomandati?



#7
jenn

jenn

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.802 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 17:01

Curcanul e dupa mine mai dulce dar si mai fad decat rata. Prefer rata. Redactor , nici  rata Peking de la chinezi nu ai gustat? 



#8
antmil

antmil

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.491 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 17:04

Mie imi place rata mai mult decit curcanul. Eu insa o prepar in stilul chinezesc sau doar pieptul de rata (facut in tigaie si servit "rare).



#9
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 17:14

ML, daca nu ai alt vas la indemana, cred ca poti prepara rata la cuptor in varianta din vremuri apuse, denumita "pui pe sticla".

totul este sa gasesti o sticla potrivita cu marimea ratei, poate de la coca-cola sau pepsi-cola la 0,5 l. inteleg ca merge si un borcan. ai si o tava mai adanca ?

https://www.lalena.r...icla-la-cuptor/

http://delicii.md/ro...apta-la-cuptor/



#10
antmil

antmil

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.491 mesaje

Postat 20 decembrie 2018 - 17:30

Oricum, piele crocanta, crocanta nu iese la 350F. Temperatura inalta catre final ajuta pielea sa devina crocanta si mai ales cum pregatesti rata inainte sa o bagi in cuptor (pielea trebuie sa fie bine, bine uscata si desprinsa de pe carne (sa existe aer intre piele si carne).

 

Mai bine o rata pe varza...mai neaos :) :) :) 




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Analizele au arătat o deteriorare a stării ficatului. Ce să fac?

    MaryJane999
    - mar 21 2024 12:16

  • Progesteron

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

Last Blogs

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

  • Ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 21:29

  • Starile de rau si greata din timpul sarcinii

    Mica13
    - Ieri, 20:13

  • Dansul bebelusului in burtica

    AdrianaBlo
    - Ieri, 14:56

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -