Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Restaurantul The Artist - Bucuresti

restaurant

6 raspunsuri la acest subiect

#1
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 12.287 mesaje

Postat 07 decembrie 2018 - 12:08

Asta seara suntem invitati la celebrul restaurant The Artist - din Bucuresti. Acest restaurant este considerat cel mai bun din Romania.

Hmmmm - sa vedem cum e. Va spun maine.  [alcool]  [pk]

 

A mai fost cineva acolo?


  • 0

#2
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 22.231 mesaje

Postat 08 decembrie 2018 - 09:39

Asteptam impresii.

 

Nu am auzit de restaurantul asta.


  • 0

#3
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 12.287 mesaje

Postat 08 decembrie 2018 - 13:43

Aseara am fost la The Artist. 

Cladirea si decorul sunt de ordinul impecabilului. 

Mancarea este servita foarte atent, bucatarul sef - olandez - vine personal la masa si serveste diverse feluri de mancare. Meniul este foarte mic (asa cum sta bine unui restaurant de clasa), portiile sunt f mici - farfuriile mari.

 

Se da mare atentie la detalii, la felul in care este servita mancarea. Mi-a placut mult faptul ca poti gusta entreuri - la lingura, in felul asta gusti cat mai multe specialitati.

 

Eu am comandat piep de rata cu varza - desigur, portia este f mica, insa a fost delicioasa.

Lista de vinuri este extrem de bine aleasa. Am comandat un vin francez si pot spune ca rar bei asa ceva de catifelat.

 

Desi e un pic scumpel - eu zic ca merita experienta.


  • 0

#4
Admin

Admin

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.260 mesaje

Postat 09 decembrie 2018 - 10:56

Probabil ca este unul din putinele restaurante din Romania care pote sa aspire la o stea Michelin alaturi de Baraca din Cluj. La Belvedere in Brasov nu am fost si nu pot sa dau un verdict. Am spur ar putea sa aspire pentru ca in opinia mea inca nu este acolo.

 

La The Artist lipseste personalul instruit si serviciul impecabil. Sa nu ma intelegeti gresit, service-ul a fost bun dar nu au excelat. Service-ul nu se ridica la nivelul bucatariei. Service care este impecabil la Baraca (Cluj).

 

Concluzia: o experienta placuta dar scumpa. De apreciat si faptul ca The Artist nu are in spate infrastructura si resursele unui lant hotelier de 5 stele (Marriott, Sheraton, etc.) unde se gasesc restaurante bune dar cam impersonale.

 

Pentru mine personal, Baraca din Cluj ramane cel mai bun restaurant din Romania.


  • 0

#5
Collins20

Collins20

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.072 mesaje

Postat 09 decembrie 2018 - 17:34

Eu apreciez in primul rand  distanta materiei prime pana in farfuria mea , si imi place sa mananc in locuri care au ferma si gradina de legume proprie.Altfel pot si eu sa cumpar carne si legume de la supermarket si sa le prepar. Ce am aflat dintr-o emisiune e, ca in restaurante se folosesc mult legume si peste din conserva , gustul e cam acelasi iar costul e aproape 5-10% din pret.

La Baraca am observat ca mielul si carnea de vita sunt de provenienta straina, ce o fi rau in a consuma de la o ferma romaneasca.


  • 0

#6
Collins20

Collins20

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.072 mesaje

Postat 09 decembrie 2018 - 17:35

Ce inseamna pentru voi serviciu impecabil?


  • 0

#7
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 22.231 mesaje

Postat 09 decembrie 2018 - 19:02

Eu apreciez in primul rand  distanta materiei prime pana in farfuria mea , si imi place sa mananc in locuri care au ferma si gradina de legume proprie.Altfel pot si eu sa cumpar carne si legume de la supermarket si sa le prepar. Ce am aflat dintr-o emisiune e, ca in restaurante se folosesc mult legume si peste din conserva , gustul e cam acelasi iar costul e aproape 5-10% din pret.

La Baraca am observat ca mielul si carnea de vita sunt de provenienta straina, ce o fi rau in a consuma de la o ferma romaneasca.

Noi nu prea crestem vaci de carne.  Fermele din Romania pentru vaci de carne sunt putine iar subventille nu prea se primesc. Baltata noastra e singura buna si de carne dar se foloseste mai mult pentru lapte.

 

La noi mielul e cel clasic care zburda pe campii in perioada pastelui. Altfel nu se taie. De aceea restaurantele aduc de pe piata externa.


  • 0



Etichetat si cu restaurant

Intrebari Panica

  • Ceaiuri bebelusi

    roxurox
    - feb 18 2020 20:00

  • Diversificare

    un nou inceput
    - feb 18 2020 15:46

  • Sarcina

    mihaela 12
    - feb 18 2020 15:35

  • Blue cheese

    lavy_d2
    - feb 18 2020 13:06

  • Sarcina extrauterina

    Roxana Mrc
    - feb 18 2020 11:45

Grupuri

  • Adriana

    Adriana Stanciu
    - iun 05 2019 10:31

  • Mamici de Ianuarie 2019

    Anaysmaria
    - mai 13 2019 11:26

  • Fericire

    Matei Gabriel
    - mar 18 2019 20:09

  • Mamici de septembrie 2016

    Ralucutza1987
    - sep 17 2017 10:28

  • Bebeluși prematuri!

    Briseea
    - iul 12 2017 08:28

Bloguri

  • Am ales numele copilului

    Silvia87
    - feb 18 2020 14:58

  • Am aflat sexul copilului

    DanaStein
    - feb 18 2020 14:40

  • Primele saptamani de sarcina

    mahudica
    - feb 17 2020 15:56

  • La jumatate de drum

    Dorinaionela
    - feb 17 2020 11:00

  • Saptamana 28

    AlexDumitru
    - feb 14 2020 13:37

Retete

  • Tarta de prune si miere

    Anda08
    - aug 20 2019 12:37

  • Salata de capsuni

    Anda08
    - iul 03 2019 12:02

  • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

    Anda08
    - mar 29 2019 12:13

  • Salata de bulgur cu creveti si conopida

    Anda08
    - ian 23 2019 11:29

  • Galette cu fructe de toamna

    Anda08
    - nov 06 2018 14:38