Mihaela, ulei de palmier (Elaeis guineensis) sau de cocos (Cocos Nucifera) ?
#21
Postat 17 octombrie 2018 - 10:38
#22
Postat 17 octombrie 2018 - 11:36
Mik, tipa scrie așa in carte, citesc acum ca sa fiu sigura ca nu am înțeles ieri greșit:
Grăsimile saturate, care s-au dovedit prin mai multe studii a avea efect negativ asupra sănătății, se recomanda a fi consumate in cantitate cât mai mică, între 0-10% din totalul de produse ce le mâncam. Acestea se găsesc in grăsimile animale in special in carnea roșie și produsele lactate, cu preponderenta in smântâna, frișcă și unt. Dar și in produse vegetale, de ex ciocolata și cocos.
Nu pomeneste nimic de uleiul de palmier.
#23
Postat 17 octombrie 2018 - 15:40
Tocmai azi am fost la o conferința unde o cercetătoare suedeza a expus printre altele ce e adevărat și ce e fals despre mâncăruri. Uleiul/grăsimea de cocos e in frunte la grăsimile saturate, care nu sunt recomandate. Pe locul doi este...ciocolata amăruie.
Daca vreți, va ma scriu ce a spus :).
Miha, hai ca deja m-am suparat! Pai ce are si cu ciocolata amaruie?
Editat de anja, 17 octombrie 2018 - 15:40 .
#24
Postat 17 octombrie 2018 - 15:56
Miha, hai ca deja m-am suparat! Pai ce are si cu ciocolata amaruie?
Te cred, și eu! Pai cică ciucalata e plină ochi de grăsimi saturate, care sunt bau-baul arterelor și inimii.
Editat de mihaela_s, 17 octombrie 2018 - 15:57 .
#25
Postat 17 octombrie 2018 - 16:12
Meh, asta cu ciocolata amaruie are dus si intors. Da, are ceva saturated fats dar contine si multi anti-oxidanti.
Eu cred foarte mult in diete echilibrate si bogate in alimente "whole", neprocesate (semi-preparate). Nu am incredere in super-foods (trenduri gen chia, avocado in nestire, goji berries, vinul ba e bun ba nu-i bun, etc) si nici in diete care interzic total anumite chestii cu bau-baurile aferente (vezi lapte e doar pentru vitei, zaharul e otrava curata, etc).
#26
Postat 17 octombrie 2018 - 16:51
Sa va povestesc cum eu, toata tineretea mea am avut analize proaste, inclusiv cu colecist marit si nisip la rinichi. De cand m-am mutat in Germania am renuntat aproape complet la carne fapt ce a dus la o anemiere severa, inclusiv cu internat in spital.
Dupa acea sperietura am inceput sa introduc in alimentatie o multime din super alimentele astea pe care voi le blamati, inclusiv uleiul de cocos. Analizele imi sunt perfecte de tunci si eu ma simt excelent. Beau si 3 litri de apa pe zi si mi-am rezolvat si problemele cu rinichii
Uneori mai sar calul si cu chestii nesanatoase, dar se vede imediat pe ten. De exemplu, sambata am facut niste placinte cu faina alba si ceva mai mult zahar, iar duminica aveam o fata ca si cum am facut noapte alba.
Conteaza ce si cat mancam, la fel cum conteaza ce si cum gandim!
#27
Postat 17 octombrie 2018 - 17:33
Mie îmi place la gust uleiul de cocos. Și ciocolata. Și carnea.
Nu au găsit și cercetătorii ăștia alimente mai puțin gustoase pe care sa le scoatem din meniu? :(
Cred că de fapt organismul poate procesa cam tot ce mâncăm atâta timp cât este în cantitate mica și cât facem și mișcare.
Am citit că ficatul se descurca inclusiv cu cantități destul de semnificative de otrava, dacă persoana respectiva arare o viață activă.
#28
Postat 17 octombrie 2018 - 17:39
Absolut andaghe, chiar cercetătoarea scrie ca se poate consuma pana la 10% din alimente, produse cu grăsimi saturate.
Eu am un app in care scriu ce mănânc zilnic, acolo e trecut un maxim de 15 g pe zi de grăsimi saturate. Appul calculează in funcție de mâncare.
#29
Postat 17 octombrie 2018 - 19:00
In Franta uleiul de palmier e utilizat foarte mult si numai in industria alimentara (din cauza de pret). Uleiul de cocos e gaseste doar in pravalii bengoase.
N-am incercat explicit nici unul nici altul.
Pe de alta parte, da, sunt mode care vin si pleaca. Unele "noutati" gen chia e drept ca sunt hranitoare, insa la cantitate echivalenta. Idem cu goji, care e ceva mai plin de vitamine decit prunele uscate sa zicem, insa nu enorm.
#30
Postat 18 octombrie 2018 - 18:21
Uleiul de palmier nu este prea benefic, e utilizat peste tot in dulciurile din comert si a stat la baza scandalului cu Nutella daca va amintiti. este nociv daca e prelucrat la temperaturi mari.
De aceea evit dulciurile comerciale si Nutella din an in Pasti mai gustam.
Etichetat si cu cocos, ulei de cocos
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Alimentatie sanatoasa →
101 intrebuintari ale uleiului de nuca de cocosCreat de
redactor
, 03 feb 2016
cocos, ulei de cocos, ulei și încă 1...
|
|