Da, cred că diferența pleacă de l faptul că unii părinți cred că învățarea alfabetului înseamnă lecție, ca la școală :) Așa cum învață că 4 bomboane sunt mai multe decât 1, și este în nteresat sa retina informatia, că îl privește direct, la fel literele se pot învăța în timpul activităților zilnice, fără ordinea exacta din manualul scolar, fără "a pierde timpul", că retine literele de la Nr mașinii familiei, litera de la bloc, alte litere pe unde mai vede și i se explică, de exemplu wc, vezi, mami, dublu v, c, înseamnă că aici mergem sa facem pipi...înseamnă că învață litere..... Nu că o ia înaintea scolii, că este defazat cu educația... Retine niște semne care corespund niște sunete, înseamnă ceva, face o corespondență. La fel cu semnele de circulație. Nu se așează nimeni la masa și îi face lecție de școală, în trafic îi arăt stop că ne oprim , trecere de pietoni si ce ne mai interesează și îi folosește ca baza.
Părintele nu trebuie sa facaă lectii in sensul că nu în în stilul scolar, dar sa îi ofere informatii nu îl doare gura. Și nici nu strica. De ce sa stea tăcut? Am citit studii care arată că dezvoltarea copiilor depinde de volumul verbal al mamelor in primii ani de viață.
Editat de andaghe, 07 august 2018 - 16:23 .