Dana, sanatate multa!
#41
Postat 26 februarie 2018 - 14:50
#42
Postat 26 februarie 2018 - 14:51
anja, daca ai dat o avere pe ele, macar nu le mai spala la masina de spalat vase, e pacat de ele
Sefa, da, sa traiti! ma voi stradui! :))))
(uff, sunt din alea japoneze)
Hai, ca am sarit din condimente in cutite si am stricat topicul.
Scuze!
Editat de anja, 26 februarie 2018 - 14:52 .
#43
Postat 26 februarie 2018 - 14:51
Si sotul meu e maniac cu cutitele,nici eu nu stiam ca se tocesc tinute in sertare insa acum pricep de ce el le impacheteaza de fiecare data in ambalaj/cutia in care a fost cumparat si facea comentarii cind eu nu le impachetam!
El are tot felul de scule japoneze cumparate (pentru mine )insa si astea trebuiesc ascutite la un anumit interval de timp.
#44
Postat 26 februarie 2018 - 14:52
Anja, e chestie de preferinta personala...dar si eu zic ca daca ai dat bani multi pe cutite, merita sa le intretii. Nu le baga la masina de spalat si pune-le teaca cind le tii in sertar, nu-i obligatoriu sa strici designul bucatariei :) :).
#45
Postat 26 februarie 2018 - 14:52
Dana, sanatate multa!
Multumesc!
#46
Postat 26 februarie 2018 - 14:58
la mine e mai simplu in legatura cu cutitele : obisnuiesc sa folosesc cutite cu zimti, pentru legume, fructe; doar carnea o tai cu cutit normal, cu tais drept. cutitele cu zimti nu necesita ascutire, am unul de vreo 20 de ani si inca taie bine. si eu tot in masina de spalat vase le spal, tot in sertar le tin, la gramada cu alte ustensile, insa am grija sa le pun intotdeauna in partea dreapta a sertatului, cu taisul in jos, practic nu se freaca de alte cutite si nici taisul nu sta direct pe fundul sertarului.
in total am 4 cutite mari si late pe care le folosesc (2 normale, 2 cu zimti), dar cel mai mult tot pe cele cu zimti le prefer, pentru ca taie mai bine fara sa alunece (zimtisorii aceia se infig un pic in ceea ce trebuie sa tai) si nici nu te poti taia imediat cu ele, daca totusi iti scapa lama cutitului.
cea mai recenta achizitie este un cutit cu zimti pe care am dat fabuloasa suma de 5 lei (adica un pic mai mult de 1 euro), din auchan, no-name, dar taie asa bine, este echilibrat, nu-i nici prea mare, nici prea mic pentru mainile mele, ce sa mai, ma impac foarte bine cu el.
pe un alt forum romanesc, la sectiunea de bucatareala, e un topic urias, peste 250 de pagini, dedicat cunoscatorilor si pasionatilor de cutite de bucatarie...
#48
Postat 26 februarie 2018 - 15:52
stand mai, nu retetar
retetarul e colectia de retete :)
#49
Postat 26 februarie 2018 - 17:33
Cutitele ‘alea bune’ pe care le foloseste B le tin in teaca. Cele de toata ziua le ascut la 4-6 saptamani. Le spal pe toate in masina de vase, inclusiv borcanelele alea mici ptr condimente si capacele lor.
Si mie imi plac sertarele maimult decat rafturile, dar sa nu fie adanci. Si bucataria noastra a venit bineintels cu rafturi! Insa la dulapurile de jos a instalat Balaurul sertare unde nu erau- Ikea sa traiasca!
Eu am vrut sa fie borcanele uniforme pentru ca sunt la vedere si ptr ca nu cumpar mereu din acelasi loc aveam ba plicuri, ba borcane inalte, ba grase si tot asa.
Corina, din ce am pozat eu cred ca este doar curry mai exotic. In rest ce se vede e marar/ patrunjel/ leustean/ cimbru/ busuioc/ scortisoara/ dafin - care se folosesc in bucataria romaneasca. Am avut si un amestec ptr paste luat din Ungaria! nu din Italia si a fost excelent.
Etichetat si cu bucatarie
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
Lectii si know how on line, Sport →
Probleme cu niste insecte in bucatarieCreat de
bad1488
, 16 aug 2018
insecte, bucatarie
|
|
||
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Bucate romanesti - fineturiCreat de
redactor
, 05 mai 2016
bucate, bucatarie și încă 1...
|
|
||
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Trucuri culinare - super utile!Creat de
Anda08
, 30 ian 2015
trucuri, bucatarie, culinar
|
|