daca vreti borcanase cu magnet de la Ikea, mergeti si cumparati acum:))) ca vor sa le scoata din productie.
#31
Postat 26 februarie 2018 - 13:58
#32
Postat 26 februarie 2018 - 14:00
Din aste cutite am, si acum imi dau seama de ce se toceau ...doar stand in sertar...insa tot nu imi explic fenomenul...cine ma lumineaza?
#33
Postat 26 februarie 2018 - 14:01
eu tin condimentele in plicul in care le cumpar, prind cu un clips marginile daca plicul este desfacut.
plicurile de condimente le-am pus in doua cutii mari de plastic (fara capac), in picioare, ordonate pe categorii : intr-o cutie doar arome si condimente pentru carne sau mancaruri gatite (asadar amestecuri gata preparate), in cealalta - ierburi si condimente de uz general - piper, cimbru, foi de dafin, boia dulce si picanta, oregano, usturoi pudra si fulgi, leustean, marar, patrunjel. cele doua cutii cu plicuri le-am pus inr-un dulap suspendat din bucatarie, sa stea la umbra, si departe de aragaz (sa nu traga umezeala sau miros). in congelator am patrunjel, leustean si marar tocate, puse in cutiute de plastic cu capac etans.
ce-i drept, nu folosesc foarte multe condimente si ierburi, pentru ca gatesc "romaneste", nu ma incumet sa experimentez mancaruri sau condimente "internationale" sau din bucatariile altor tari/continente.
punandu-le de ani de zile in acest mod si in aceasta ordine, m-am obisnuit sa le pastrez asa, daca le-as pune in borcanele mi-ar ocupa prea mult spatiu, iar mobila mea de bucatarie are sertarele foarte mici, din lipsa de spatiu, deh, astea sunt dimensiunile apartamentelor construite pe vremea comunismului.
plus ca borcanelele, daca le tii la vedere in bucatarie, cu timpul se mai murdaresc, fac o pelicula de grasime/abur/praf, asa am patit cu niste recipiente puse intr-un suport agatat pe perete.
#34
Postat 26 februarie 2018 - 14:24
Da,Corina,de pelicula aia spuneam si Ei,care e si Mai uricioasa pe plastic.
Recunosc ca e de mult ori motiivul penzru care de multe ori condimentele mele ajung la gunoi.
#35
Postat 26 februarie 2018 - 14:28
off-topic : dana, cum se mai simte sotul tau, e mai bine acum ?
#36
Postat 26 februarie 2018 - 14:29
Cutiele se tocesc in sertar pentru ca se lovesc constant ori de alte ustensile ori de marginile sertarului.
Lama cutitului este foarte fina si orice denivelare (microscopica) duce la senzatia de cutit tocit. Lama se indreapta periodic cu acel instrument de "ascutit" (ascutit este impropriu spus - mai mult indreptat) care arata ca ca un batz de metal. Cind "ascuti" cutitul pe acel batz de metal, nu iei din lama cutitului, ci realiniezi directia in care metalul este aranjat pe lama cutitului.
Eu "ascut" asa cel putin o data pe saptamina.
Ascutitul propriu zis este cind dai cutitul pe piatra...si atunci ciupesti putin din metal sa readuci lama la conditia propice.
Cutitele iar nu trebuie spalate la masina de spalat vase...apa foarte fierbinte toceste lama.
Eu am redus orice fel de pelicula grasimoasa in casa de cind mi-am pus hota de mare putere...Am motorul hotei instalat in pod (si deci nu il aud deloc)...trage absolut to aburul grasimos care se produce la gatit. Eu am open floor in casa...deci bucataria se deschide total (nu am usi) in dining si living room.
Editat de antmil, 26 februarie 2018 - 14:34 .
#37
Postat 26 februarie 2018 - 14:34
Din aste cutite am, si acum imi dau seama de ce se toceau ...doar stand in sertar...insa tot nu imi explic fenomenul...cine ma lumineaza?
pai la fiecare deschis/inchis de sertare ele se freaca de lemnul/plasticul suportului, de alte cutite daca nu stau individual
#38
Postat 26 februarie 2018 - 14:44
Deja ma simt depasita la cutite:))
Eu le spal in masina de spalat
Le tin in sertar
Nu le ascut in fiecare saptamana
Nu am piatra de ascutit ci am o chestie de ascutit
Nici nu imi vine sa imi struc design-ul si sa pun chestie magnetica pe pereti (da stiu, sunt dificila:))))
Si am mai dat si o avere pe ele....
Editat de anja, 26 februarie 2018 - 14:44 .
#39
Postat 26 februarie 2018 - 14:49
anja, daca ai dat o avere pe ele, macar nu le mai spala la masina de spalat vase, e pacat de ele
#40
Postat 26 februarie 2018 - 14:49
off-topic : dana, cum se mai simte sotul tau, e mai bine acum ?
Mersu de intrebare ,e bine ,a fost la control(pneumolog)saptamina trecuta si e constant,starea lui nu s-a imbunatatit dar nici nu s-a inrautatit.Nu stiu exact cum sa "traduc",dar nu vad de ce ar fi rau.
Miine pleaca la recuperare,apoi are control la reumatolog si sa vedem cind urmeaza urmatoarea infuzie.
Scuzati d eoff topic...aici printre condimente!!!!
Etichetat si cu bucatarie
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
Lectii si know how on line, Sport →
Probleme cu niste insecte in bucatarieCreat de
bad1488
, 16 aug 2018
insecte, bucatarie
|
|
||
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Bucate romanesti - fineturiCreat de
redactor
, 05 mai 2016
bucate, bucatarie și încă 1...
|
|
||
COMUNITATEA DESPRECOPII - ZI DE ZI →
La bucatarie →
Trucuri culinare - super utile!Creat de
Anda08
, 30 ian 2015
trucuri, bucatarie, culinar
|
|