Sari la conținut

Sari la conținut


A murit actrita Stela Popescu


94 raspunsuri la acest subiect

#41
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 26 noiembrie 2017 - 18:22

lucialu, am întrebat pentru că undeva mai sus ai afirmat că e jignitor ca senilitatea să se manifeste brusc și dintr-o dată la un eveniment de genul ăsta: ”( asta mi se pare jignitor, fix acolo sa o loveasca senilitatea )”.

 

E vreo regulă pentru începutul manifestării senilității? Întreb pentru că am văzut oameni cu început de comportament senil și te asigur că nu e nici o regulă când începe și cum se manifestă.



#42
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 26 noiembrie 2017 - 18:31

lucialu, am întrebat pentru că undeva mai sus ai afirmat că e jignitor ca senilitatea să se manifeste brusc și dintr-o dată la un eveniment de genul ăsta: ”( asta mi se pare jignitor, fix acolo sa o loveasca senilitatea )”.

 

 

Eu nu cred ca asta a vrut sa spuna,probabil au fost persoane care s-au gindit ca e senila,iar Lucialu a vrut sa accentueze ca exact acolo ,la evenimentul respectiv ,considera unii ca a lovit-o senilitatea,de altfel nedind semne de senilitate pina atunci.

 

Eu cel putin asa am interpretat pasajul respectiv...


Editat de andacos, 26 noiembrie 2017 - 18:34 .


#43
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 26 noiembrie 2017 - 18:43

Am înțeles foarte bine. De asta am întrebat dacă sunt reguli pentru declanșarea senilității.  Adică atunci când se manifestă prima oară, de unde știi că e o problemă medicală sau e un neajuns al vârstei? (mai ales când nu cunoști persoana).

 

Bunica mea are 92 de ani și până acum o jumătate de an a fost o persoană extrem de lucidă. De ceva vreme nu-i mai recunoaște pe cei de lângă ea, vorbește urât, se ceartă cu toți (nu tot timpul, are momente). Nu a avut nici un AVC.



#44
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 26 noiembrie 2017 - 19:00

Senilitatea nu se instaleaza de la o ora la alta,de azi pe miine,semnele unui AVC,da.



#45
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 26 noiembrie 2017 - 19:04

Exact asta zic și eu. Dar trebuie să cunoști persoana, ca să știi dacă e o problemă sau nu.



#46
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 26 noiembrie 2017 - 19:09

din punctul tau de vedere e acelasi lucru. esti medic chirurg , nici nu ai avea aceasta meserie daca nimeni nu ar avea nevoie de ea. omul pleaca , suntem nascuti sa murim , conteaza ce lasam in urma noastra.

 

 

Cred ca sunt una dintre cele mai constiente persoane cand vine vorba de moarte. Dar in cazul asta femeia a murit din cauza nepasarii si a lipsei de educatie. Am dat exemplul cu apendicita dar nu s-a inteles ce am vrut sa spun.

in cazul acesta biata Stela Popescu a avut un AVC. Care odata diagnosticat poate era tratabil, poate nu. Poate isi revenea complet, poate nu. Daca ajungea la spital era consultata, diagnosticata si intrebata ce masuri doreste sa fie luate. Tratat pot sa apara complicatiile x, y si z. Netratat se poate intampla a, b si c. In cazul in care ajunge in coma, poate sa hotarasca ea daca vrea sa fie deconectata de la aparare, sau conectata, resuscitata samd. 

Exact asa se procedeaza si in cazul unei apendicite. Pavientul e consultat, diagnosticat si i se ofera variantele.

 

Daca era lovita de masina era lasata sa moara pt ca are 82 de ani? Daca avea apendicita era lasata acasa cu risvul de a muri, pt ca avea 82 de ani? Daca facea un infarct era lasata sa moara sau stentata si tratata? Daca se stia ca are un AVC era lasata sa moara?

Raspunsul e NU! In orice situatie medicala femeia asta sanatoasa, care se mobiliza si ingrijea singura, era tratata iar daca ea refuza, era decixia ei.

 

E inuman si lipsa completa de empatie si respect fata de orice batran sa spui ca nu vezi care e problema, pt ca avea 82 de ani!!!!! Siiiiiii?????? Femeia nu a avut acces la optiunea de a fi salvata pt ca educatia sanitara la noi e zero.

 

Nici aici nu se fac ore pt populatie ca sa ii invete mecanismul fiziopayologic al AVC -ului, dar lumea citeste si se intereseaza.

 

 

Femeia asta merita la fel ca orice alt om, o alternativa. Adica sa fie consultata de un medic. Daca dorea sau nu sa traiasca, daca putea sau nu sa traiasca, e cu totul alta discutie.

 

Si repet, varsta e doar o cifra. 

 

 



#47
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 26 noiembrie 2017 - 19:34

Danielag, Andacos m-a inteles perfect!  Nu este jignitor cand, momentul primelor semne de senilitate. Deci, pe bune! este fix asa cum a scris Andacos. Si nu vreau sa tzes pe o ipoteza, pt ca bunul simt imi spune ca intre niste pase din astea de pierdere a memoriei, a contactului cu realitatea, un om bolnav decide sa se retraga din activitate pe parte profesionala. Ceea ce am vazut si am tot scris in legatura cu dna Stela Popescu era o suma de manifestari rele concomitente, nu inteleg de ce ei au pus pe seama...varstei dumneaei? Adica inteleg si tocmai partea asta nu vreau sa o arat, imi interzic! Le-am cautat toate scuzele la care m-a dus mintea sa le gasesc, dar " va iubim, dna Stela! " suna   atat de golit de continut nu doar privind acel film, ci si dupa, cand grija lor a fost sa caute scuze...le-am spus nefericiti, pt ca dincolo de ceea ce cred eu, altii care ii arata cu degetul, nu as vrea sa fiu o secunda in pielea lor ac raman doar ei cu ei...nu trebuia sa cunosti persoana, trebuia altceva. 

Eu acum inteleg niste lucruri. Am spus ca am pierdut doaa fiinte pe AVC. Stiu ca daca in cazul uneia nu se mai putea face atunci nimic si probabil ca nici acum, pt cealalta ce diferenta ar fi facut posibilitatea unei interventii de specialitate imediata! :( Si doare si nu ai cum sa nu doresti oricui care se afla intr-o situatie identica, cu sanse, si celor dragil lui,  o astfel de sansa...nu ai cum...



#48
BlackCat4evR

BlackCat4evR

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.952 mesaje

Postat 26 noiembrie 2017 - 20:02

Matusa mea si-a revenit complet dupa un AVC suferit acum o luna jumate. Intr-o jumatate de ora de cand a inceput sa se "manifeste ciudat" a fost in spital. Ea protesta de mama focului sustinand ca nu are nimica. Are 67 de ani. Stra-matusa mea (sora bunicii mele) are si ea la activ doua AVC-uri. Si-a revenit complet. La ambele a fost spitalizata in cel mult doua ore de cand au inceput simptomele. Are 79 de ani. Dar au ajuns rapid la ajutor.

 

Mie mi se pare fantastic de bine punctata faza cu "imparatul e dezbracat!" Ajungea un om sa faca nota discordanta in toata acea multime fascinata de maretia omului de langa ei si ignoranta in ale primului-ajutor, si poate, doar poate, ar fi fost o alegere de facut. Asa a fost doar parcursul implacabil al AVC-ului.

 

Daca ma iau dupa declaratii recente ale dansei, avea o gramada de lucruri de facut... asa ca nu rezonez cu ideea ca a fost bine asa...



#49
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.937 mesaje

Postat 26 noiembrie 2017 - 20:33

:))) nu e vorba ca Stela e nemuritoare ci exact de mentalitatea asta. "Avea 82 de ani". Pai era un om sanatos si f activ!!!

Hai sa nu mai operam batranii de apendicita, colecistita, gata cu stenturile si cu tratamentele de orice fel. Ii lasam sa moara. Dar de la ce varsta? Vad ca 82 e destul.

 

Varsta e doar un numar. Nu tratezi varsta, tratezi omul. Il poti lasa si pe unul de 60 de ani sa moara in liniste, fara sa intervii, daca stii ca nu ar fi avut nici o sansa la o viata mai buna cu tot tratamentul posibil.

 

Dar in cazul asta e vorba de un om care a avut o simptomatologie mai mult decat clara, un om care trebuia dus la medic. Iar daca nu mai avea posibilitatea unui tratament, asta determjnau medicii si discutau cu ea si eventual cu familia ei. 

 

Daca avea apendicita voia sa fie operata sau alegea sa moara? E exact acelasi lucru.

Extraordinar de uman mesaj! Asa cum ar trebui sa fie orice medic, in primul rand, dar si oricine, in opinia mea.

Ma bucur ca exista medici ca Xio, tineri si provenind din scoala romaneasca. Mai e speranta ca si batranii sa fie salvati la timp si tratati cu toata demnitatea pe care o merita, ca au fost celebritati sau oameni simpli.

 

(Am propus mesajul la Mesajul lunii si sper sa-l vad acolo.)



#50
rall

rall

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.248 mesaje

Postat 26 noiembrie 2017 - 21:57

Nu m-am uitat pana acum la acea ultima aparitie, m-am uitat acum.
Socant ca nimeni nu a observat indiciile, efectiv mi se pare incredibil ca a fost lasata sa plece in acea stare. Numai faptul ca abia tinea microfonul in mana si apoi premiul pur si simplu i-a alunecat printre degete fara ca ea sa observe ar fi trebuit sa ridice semne de intrebare oricui. La fel si zambetul stramb.

 

Varsta nu are nicio relevanta si mi se pare bizar sa fie amintita, era clar mai mult de atat. Sa fi fost jena invitatilor atat de mare incat sa nu spuna nimic? Refuz sa cred ca e vorba de lipsa de educatie in masa, intr-un mediu totusi presupus cult.




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Astăzi, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 08:13

  • Control

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 21:41

  • Ce am învățat până acum în sarcină?

    Ana1298
    - Ieri, 20:26

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -