Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

De ce sunt mereu grabiti romanii pe sosele?

volan masina drumuri romania

16 raspunsuri la acest subiect

#11
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 21 iulie 2017 - 18:28

Noi mergem aproape in fiecare an cu mașina din Suedia in Ro. De fiecare data am ales diferite trasee, dar am circulat mult prin Polonia și Cehia, obligatoriu Ungaria Pt ca destinația noastră finala este Satu Mare. Am văzut de-a lungul anilor cum au "crescut" autostrăzile celor trei tari menționate, timp de 10 ani. Unde la început nu erau deloc, acum ne facem tot drumul aproape numai pe autostrăzi. Ungaria a dus autostrada pana in Borș in ideea sa o unească cu cea românească care ar fi ajuns pana in sudul Ro. Ei bine, din Borș nu mai e nimic. La fel și înspre Satu Mare, se oprește la 40 km de granița Ro, continua spre Ucraina. 

 

Noi am circulat mult și in Ro in anii ăștia, in concedii. Inclusiv anul trecut am petrecut 12 zile intr-un tur prin Ro, abia am găsit o bucata de autostrada dinspre Cluj spre Turda. Foarte trist...in astea 12 zile am fi putut vedea mult mai multe dacă drumul nostru ar fi fost pe autostrăzi.



#12
Judoka02

Judoka02

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.869 mesaje

Postat 21 iulie 2017 - 21:26

O parte din problema sta in lipsa autostrazilor.

 

Dar in bucuresti, de ex,in afara de traficul infernal si lipsa parcarilor, se merge pe linia de tramvai, se depaseste toata coloana care sta la stop, pietoni nevoiti sa alerge pe trecera de pietoni, se intoarce neregulamentar......Nu am vazut picior de politist de circulatie.

Am carnet de multi ani, dar in buc nu conduc. Cand eram incepator am sarit in fata unui taxi, ca mi a fost frica sa nu moara motorul, nu a fost o mare nenorocire.M a depasit, a franat brusc si a scos bata din portbagaj ca sa rezolve problema   [fri]  [fri] .

Noroc ca nu eram singura in masina.



#13
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 22 iulie 2017 - 01:01

Ziceti ca daca or sa apara autostrazile se va schimba ceva?

11 luni am stat in Romania, in Ploiesti ca sa fiu mai exacta. Intre Ploiesti si Bucuresti e autostrada (chiar daca se termina oarecum suspect). De cate ori aveam nevoie sa merg in Bucuresti foloseam autostrada, ca sa evit DN1.

Ei bine am avut experiente interesante, desi nu era aglomeratie si deci nici urgenta care sa justifice marlania soferilor.  De la flash-uri desi circulam destul de rapid si eram pe banda de viteza doar ca sa depasesc, la indivizi care treceau de pe o banda pe alta fara sa semnalizeze, la injuraturi si aruncat cu chestii in masina ca nu te-ai dat la o parte indeajuns de repede. 

 

Nu stiu sa spun de ce sunt romanii asa de irascibili si necivilizati in trafic, Romania nu e nici pe departe tara cu cele mai mari probleme de trafic din lume. Mai multa infrastructura inseamna mai multe masini, ati vazut vreodata cum arata Interstate5 in US la rush hour? cu 6 benzi pe sens toate in stand still? Si desi mai auzi de incidente road rage nu e nici pe departe norma. Aici cand traficul e blocat si se merge bara la bara, soferii se opresc sa lase sa intre alti soferi de pe strazile laterale. Imi amintesc cat de greu e sa iesi de pe o straduta in artera principala in Bucuresti, daca n-ai tupeu imbatranesti acolo.

 

Aici cred ca mentinerea unui grad de civilizatie in trafic o face asigurarea. Orice incident ai, iti creste premium-ul si nimanui nu-i place asta. De frica costului de asigurare, soferul invata sa conduca preventiv (nu mai te dai zmeu pe sosele daca te arde la buzunar). 

In combinatie cu riscul proceselor de daune, in care victima iti poate cere cheltuielile medicale, rambursarea venitului pierdut si alte bazaconii care se cer (pe aici avocati vaneaza clientii la ER ca sa deschida proces) dintr-o data condusul preventiv si prudent devine extrem de dezirabil.



#14
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 22 iulie 2017 - 08:01

Pe micuta aia autostrada la 100 - 130 km/ora aruncau in alte masini cu chestii? Si le auzeai si injuraturile?  [:)]

 

Cand deschizi geamul si viteza iti muta mana si ceea ce arunci, in proportie de 90% intra inapoi in masina (regula fizicii), cand daca deschizi geamul la viteza asta se face presiune si iti bubuie urechile?  [:)]

 

Eu sunt de acord ca se circula aiuristic in romania, ca toata lumea se grabeste, ca sunt marlani cu ghiotura dar sa nu exageram.

 

Nu stau in America, nu sunt experta in America, dar am batut interstate 5 in lung si in lat.  In orele maxime de aglomeratie se merge efectiv bara la bara - nu ai unde sa te duci, nu ai cum efectiv sa treci in fata altuia si indiferent de amenzi si asigurare stai la locul tau - nici un ac nu il poti arunca.

 

La intrarea din autostrada de pe benzile laterale exista de obicei un semafor inteligent care are intermitent rosu/verde la cateva secunde.

 

Are cateodata 6 benzi/sens dar prima este ingusta de urgenta (ca si la noi pe autostrada) si nu se circula pe ea (nici la noi nu se crcula pe ea). Iar ultima este pentru carpool unde daca nu circuli pe ea in conditiile impuse de lege amenda este fooooarte mare si nimeni nu isi asuma riscul.

 

In America sunt cumva putin diferite legile de circulatie, alte legi nescrise

Mai mult de atat benzile in america sunt mult mai late decat cele din Europa.

 

Ah si sa nu uitam ca americanii au muuuult pamant, multa tara si au construit mai intai drumurile/autostrazile si apoi orasele.

Asa fac si astazi.

 

Nu se poate compara America cu Eropa  cu Romania nici atat. 

 

Putem invata de acolo, cu certitudine avem ce.

 



#15
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 22 iulie 2017 - 08:58

adevarul este ca se circula ingrozitor. Ca oamenii sunt nerabdatori. Sunt unii dementi care daca isi pun viata in pericol n-au decat sa o faca, dar o pun si pe a altora.

Sunt drumuri de 1 ora ce se transforma in drumuri de 3-4 ore.

Pe mine ma enerveza idiotii nerabdatori de pe Valea Oltului de pe Posada

 

Drumul spre Sinaia este ingrozitor. 

 

Dar in ciuda a ceea ce spune pe autostrazile din Romania se circula destul de corect. Ceea ce ma face sa cred ca daca am dispune de mai multe autostrazi  nici accidente nu ar mai fi.



#16
mihaela_s

mihaela_s

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 28.840 mesaje

Postat 22 iulie 2017 - 09:53

Tocmai m-am întors din concediu in SUA. După 6000 km făcuți numai pe autostrazi.

 

Nu se circula calm nici acolo. Nu pot compara cu Ro, căci nu am ce autostrăzi sa compar :)). Dar ca in SUA se circula liniștit nu as spune. Mai ales ca nimeni nu respecta limitele de viteza :)). Toți merg cu cel puțin 10-15 mile peste viteza maxima. Nu mai zic de tiruri ce șoferi neobrăzați au! 

In drum de la Lexington la Baltimore, autostrada are numai doua benzi. Îngrozitor s-a circulat, tirurile erau mereu in Depășiri, coloane de mașini in spatele lor ca nu mai puteau intra pe dreapta Pt ca era coloana de tiruri. Aglomerat, dar și indisciplinat. Ne-am bucurat ca la un moment dat am luat-o pe alta autostrada care era liberă. :)

Nu mai spun de Depășiri pe dreapta, ceea ce e ilegal...noua ni s-a părut haos.

 

Am circulat câteva sute de km in Canada in concediu și acolo era mai calma circulația, viteza maxima 100 km la ora și lumea nu prea mergea cu mai mult de 110. 

 



#17
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 22 iulie 2017 - 11:07

Da, cred ca cel mai ingrijorator aspect nu este neaparat lipsa autostrazilor ci faptul ca oamenii isi pun viata in pericol depasind viteza si pun in pericol viata altora. Nu de putine ori citesc despre accidente in care mor oameni nevinovati pentru ca ei circulau corespunzator dar s-a ciocnit frontal in ei o masina condusa de un idiot.





Etichetat si cu volan, masina, drumuri, romania

Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -