Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Petitia pentru o mama din Finlanda

petitie finlanda familie

3 raspunsuri la acest subiect

#1
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 01 mai 2017 - 12:38

Dr Camelia Smicala a fost condamnata la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru ca și-a permis sa susțină public ca este victima unor abuzuri ! Este acuzata ca " s-a opus prin violenta autorităților " care i-au luat abuziv cei doi copii minori și ii tin izolați de un an de zile , ingradindu-le drepturile ! Solicitam anularea unei hotărâri pe care o consideram injusta și prin care i se interzice acum inclusiv dreptul de a profesa ca medic !

Cei doi copii minori , Maria ( care are 10 ani)  și Mihai ( 11 ani) , striga după ajutor, vor acasă, vor sa fie împreuna ( sunt in doua case de copii diferite ) și au scris inclusiv scrisori la ONU !

Autoritățile romane cunosc situația.  Unii se implica. Iar cazul a ajuns inclusiv in atenția organismelor internaționale ! Pe 3.05 Finlanda e chemată la ONU tocmai pentru discuții care sa anuleze astfel de acuzații care se aduc ! Iată și scrisoarea unui deputat care explica nedreptățile și cere dreptate pentru Camelia și pentru copiii ei !

--

Un nou abuz al justitiei asupra unor cetateni romani
de data aceasta din Finlanda!
​Semnalăm tuturor autorităţilor române un alt caz de încălcare gravă a drepturilor omului ale unui cetățean român: o mamă a trei copii - dna Camelia Smicală-Jalaskoski - ce locuiește în Finlanda - este victima unor grave abuzuri din partea justiției și poliției finlandeze, precum și a Serviciului de protecție a copilului din Finlanda – Lastensuojelu.
Poliția finlandeză a refuzat să facă cercetări asupra violenței domestice prin dnei Smicală-Jalaskoski i-a fost afectat - în 2010 şi 2016 - dreptul la viaţă şi la integritatea fizică; plângerile făcute la poliție atât împotriva fostului soţ finlandez, care a agresat-o, cât şi împotriva executorilor judecătoreşti - care au folosit masuri brutale, excesive si nenecesare în timp ce puneau în aplicare o sentinţă abuzivă a justiţiei - nefiind soluţionate! Mai mult chiar, reprezentanții Serviciului de protecție a copilului din Finlanda – Lastensuojelu - chemați și ei, conform procedurii finlandeze pentru apeluri din cadrul serviciului de urgență 112, au asistat impasibili,în vara aceasta, la agresarea celor doi copii şi a mamei care încerca să şi-i protejeze!
Comisia noastră a fost sesizata în cazul dnei Smicală, la apelul pentru susţinere adresat de domnia sa, autorităților române, apel din care prezentăm extrasele esenţiale:
”Timp de 8 ani protecția copilului şi poliția finlandeză au refuzat să ne asculte. Tatăl copiilor nu a plătit niciodată pensie alimentară și toți oficialii finlandezi ne-au agresat psihic, din motive de xenofobie, apărând tatăl, care ne-a agresat. Sistemul juridic finlandez a apărat tatăl, lui i s-a dat avocat din oficiu. Eu nu am primit avocat și nici copiii ( deși, potrivit legii finlandeze, aveau și ei acest drept!- n.n.)
Copiii au refuzat să-și vadă tatăl agresor și ca urmare, sistemul juridic finlandez m-a obligat să plătesc amenzi uriașe (două amenzi însumând 40.000 euro), chiar dacă eu nu m-am opus relației tată-copii. Cei trei executori judecătorești care au venit la noi acasă nu au prezentat nicio hârtie oficială, ci ne-au agresat pe mine și pe copii. Copiii au fost duși la casa de copii, fără nicio hotărâre oficială.. Consider că timp de 10 ani, oficialitățile finlandeze, din motive rasiste, au încălcat toate drepturile omului în cazul nostru, precum și legile finlandeze.”
Apreciem că, în cazul dnei Camelia Smicală-Jalaskoski, s-au încălcat grav drepturile omului, drepturi garantate de convențiile și tratatele internaționale la care Finlanda este parte semnatară, precum și cele garantate de Constituția finlandeză (art.6 și art.7) și de legislația finlandeză - cel mai grav dintre toate fiind refuzarea accesului la justiție de către autoritățile judecătorești, atât în cazul contestării amenzilor injuste, cât şi în cazul sentinţei nedrepte prin care i s-au încredinţat copiii fostului soţ.

 

aici petitia 



#2
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.326 mesaje

Postat 02 mai 2017 - 12:18

Intrebarea e cat putem sau cat ar trebui sa cedam din libertatile noastre in favoarea unor legi care ne apara sau " se fac ca ne apara " 

A incalca una din libertatile esentiale , cea de exprimare , este un act destul de grav care dizolva o societate democratica .

Cum poate fi condamnat cineva doar pentru ca isi exprima public o nemultumire .

Personal , cred ca suntem orbiti de niste valori create cu multa abilitate de cei care fac legile si ne sunt induse false libertati in numele securitatii personale .

 

Dar cat suntem dispusi sa renuntam la aceste libertati . Eu vad in afara tarii ca libertatile frizeaza comunismul si chiar il intrec . De multe ori inchidem ochii , de multe ori nu ne dam seama, iar de cele mai multe ori ( ceea ce e grav ). le acceptam tacit.

 


Editat de Collins20, 02 mai 2017 - 12:19 .


#3
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 02 mai 2017 - 14:15

Foarte bine ai spuS Collins. - in cazul de mai sus, libertatea mamei este calcata in picioare. Am fost opirilata sa citesc cazul ei. 
Mama e educata - nu se pune problema unei femei fara discernamant. 

Ma intreb insa cat conteaza ca ea este romanca. :(((



#4
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.326 mesaje

Postat 02 mai 2017 - 15:18

Eu cred ca democratia te spala pe creier mult mai bine si mai curat decat dictatura si religia daca dormi si estiatat de prost incat sa inghiti tot de dragul "civilizatiei"





Etichetat si cu petitie, finlanda, familie

Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Ieri, 14:55

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -