Andaghe, este extract, derivat de clorofila (format din saruri de sodiu si cupru obtinut din frunze de urzica):
https://www.iherb.co...z-29-6-ml/15873
Trebuie sa gasesti ceva similar si in Ro... clorofila sa fie.
Roxana, nu beau cafea caci im tremura mainile si dupa o cana, in schimb ciocolata si deserturile cu cacao, nu ma pot opri! Precum baiatul, nu ma intereseaza mancarea, cat ce urmeaza dupa.
Ma ingrijoreaza ficatul din mai multe motive... zahar, rude pe linia mamei cu ficat slab (una dintre ele a murit la 40 de ani de ciroza fara sa puna picatura de vin in gura; non- alcoholic fatty liver il capeti -acum am aflat- de la zahar si high carbs; si da, nu trebuie sa fii obez, poti fi slab cu ficat marit), tata cu ficat prastie de la alcool.
De un timp ma doare din cand in cand in dreapta, sub coasta. Analizele standard imi ies bine, dar am avut niste crize teribile in urma cu un an dupa ce am mancat cu pofta o tarta cu pecans (aluatul era cu ulei de nuca de cocos, umplutura cu nuci, zahar si ciocolata). De cand am renuntat la gatit cu ulei de cocos, mi-e mai bine, dar nu de tot. Nu cred ca este o coincidenta ca ceaiul de papadie si tot ce-i amar (anghinare, cicoare, goldenseal) imi face bine.
Am ajuns sa am probleme cu digestia si somnul. Chinezii :) (medicina traditionala chinezeasca) spun ca oboseala, insomniile (alea de te trezesti la 3 dimineata, noapte dupa noapte), digestia au legatura cu ficatul.