Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Malformații multiple morfologie primul trimestru


11 raspunsuri la acest subiect

#1
cameliavlad

cameliavlad

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 10 mesaje

Postat 13 martie 2017 - 21:00

Bună seara, 

Sunt o femei disperată care nu știe încotro s-o apuce.am să încerc cat pot sa scurtez povestea. Am rămas însărcinată în noiembrie 2016,au fost cele mai frumoase câteva săptămâni din viața mea, totul arată foarte bine. Până când am ajuns la morfologia de prim trimestru la 12 saptamani s-a constatat că bebelușul meu are Higroma chistica generalizată, doctora nu a mai continuat măsurătorile. Atât ni s-a spus, că nu e bine deloc și ne recomandă intrerupere de sarcină. Vestea a venit ca un cuțit inima.nu are rost să vă descriu durea.. Am luat legătura cu doctorul care-mi urmărea sarcina, mi-a zis sa cer și o a doua părere. Am ajuns la a doua părere. Aici și mai și, s-au făcut toate măsurătorile ... Pe lângă Higroma chistica, translucenta nucala era de 10 mm, lipsa osului nazal, faţa cu aspect plat, niște probleme la inimioară (niște scurgeri ni s-a zis), bebele nici ninse putea mișca din cauza higromei care-l înconjura. tot întrerupere ni s-a recomandat, existând riscul ca bebele să moară în mine mai târziu. Mi s-a zis că nu mai are rost sa fac testele de sânge pt că, copilul nu are nicio șansă. Am făcut ce am zis că nu o să fac niciodată. Și o să mă urăsc mereu pt asta. 
 Dacă mă puteți ajuta cu niște răspunsuri, gen dacă aș fi putut preveni așa ceva, dacă există riscul pe viitor sa se mai repete acest lucru, cum se numea într-un cuvânt ce avea copilul. Mi-am făcut programare la un alt doctor (doctora care-mi urmărea sarcina nu a interesat-o de mine, efectiv), pe 4 aprilie. Intre timp am ajuns la un alt doctor pentru o candidoza căpătată în urma antibioticelor și mi-a spus ca higroma e foarte posibil să apară ai in următoarea sarcină și că malformațiile car el avea sugerează foarte mult o modificare genetica. Veștile că poate nu o să am niciodată un copil sănătos nu le pot accepta, întrucât am 27 de ani și eu ai sotul. Ni s-a recomandat cariotipul genetic, care oricum aveam de gând să-l fac. O întrebare se mai fi, dacă ar ieși ceva modificări la cariotip, mai am vreo șansă să fac un copil sănătos? Am zis că o să fac cariotipul după programarea la doctor, din cate știu nu e o analiză prea ieftină. Știu că o să mi se zică că sunt tânără, dar dacă verdictul mei e pus? Mai menționez că sunt cu analizele la Zis. Am făcut grupul torch ai șanse de sarcină și la începutul sarcinii. Va multumesc din suflet dacă veniți cu păreri /sfaturi

 

 



#2
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 13 martie 2017 - 21:45

    Camelia,asta nu poti preveni.Malformatiile pot aparea dintr-un ovocit cu defect sau dintr-un spermatozoid defect.E bine daca doresti sa faci cariotipul genetic,preferabil ar fii sa-l faca si sotul(la pachet iese mai ieftin).Daca iese cumva cu probleme ia legatura cu un genetician ca sa-ti explice ce sanse aveti sa concepeti.

    Acum legat de higroma,una din prietenele mele a avut asa ceva la bebe,sarcina a fost intrerupta si cariotipul a iesit ok si la ea si la sot(il avea facut inainte de sarcina asta)...deci nu depinde de tine.Important e sa fii sanatoasa,sa te alimentezi corect si sa te ridici sa mergi mai departe.Multa putere si sanatate sa ai!



#3
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 14 martie 2017 - 07:56

Orice femeie din lumea ast poate avea o sarcina cu astfel de probleme. Bineinteles ca se poate sa apara si la alta sarcina, dar cel mi probabil nu s eva intampla.

 

Nu iti face griji, nu am cunoscut pana acum nici o femeie care sa aiba 3 sarcini cu malformatii una dupa cealalta. Dar am intalnit femei care au avut astfel de probleme si apoi au putut avea copii sanatosi si frumosi.

 

cel mai probabil a avut un Sindrom Down accentuat.



#4
anelisseB

anelisseB

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 205 mesaje

Postat 14 martie 2017 - 08:53

Buna Camelia,  povestea ta este parca din intamplarile mele. In noiembrie 2015 am aflat si eu ca sunt insarcinata. La ecografia de 13 saptamani doctorul mi-a dat groaznicul verdict- malformatii, sindrom Turner, nu v-oi duce sarcina la final si trebuie sa fac avort. Au fost momente groaznice, groaznice. Mie doctorul mi-a garantat ca a fost o eroare genetica si ca nu se va mai repeta, ca nu are rost sa fac cariotipul genetic decat pentru linistea mea,  totusi eu l-am facut si a iesit bine. In iulie 2016 am ramas iar insarcinata. Acum am 33/de saptamani si totul e bine. Ecografiile sunt bune, analizele la fel, Doamne ajuta sa fie totul bine pana la capat. Cand imi aduc aminte prima ecografie pe care am facut-o la sarcina asta... Doamne aveam niste emotiiii,  parca ma asteptam sa imi de acelasi verdict. Nici nu m-am bucurat prea tare cand am vazut testul pozitiv dar mi-am pus toata increderea in Dumnezeu si inca fac asta si stiu ca totul va fi bine. 

Draga mea, tristetea este mare, stiu. Si frica... Dar trebuie sa fi curajoasa,  sa faci testele necesare si sa nu te dai batuta. 



#5
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 14 martie 2017 - 10:02

camelia, nu trebuie sa te urasti sau sa te invinovatesti pentru decizia pe care ai luat-o.

erau sanse infime ca tu sa poti duce sarcina la bun sfarsit. iar daca se intampla ce au spus medicii, dadeai in alte complicatii, cu riscul de a nu mai putea avea niciodata copii.

tot raul spre bine, gandeste-te daca se intampla asta acum 50 de ani cand nu se faceau ecografii sau analize gen dublu/triplu test, de exemplu, nici nu stiai ca sarcina e cu probleme, sau aduceai pe lume un copil cu grave malformatii si slabe sanse de supravietuire.

 

acum linistiti-va, sustineti-va unul pe celalalt (pentru ca nici sotului tau nu i-a picat bine deloc aceasta trista intamplare, probabil nu exteriorizeaza, se tine tare de dragul tau).

nu te mai invinovati, nu ai deocamdata de unde sa stii daca e o problema genetica sau doar acum s-a intamplat aceasta mutatie/malformatie.

faceti-va cariotipul genetic, discutati cu un genetician, si in functie de opinia/recomandarea acestuia, veti sti ce aveti de facut in continuare.

nu dispera deocamdata, nu-ti mai face ganduri negre ca nu vei putea avea niciodata copii, asteapta sa faci analizele, sa vorbesti cu medicul specialist.

 

intre timp, poate ca ar fi bine ca amandoi sa discutati cu un psiholog, sa puteti depasi cu bine aceasta trauma, fara sa va mai invinovatiti cu ceva, la acel moment chiar nu exista alta varianta dpdv medical.

in plus, grijile si stresul iti pot face dificultati in incercarile ulterioare de a ramane insarcinata, daca medicul va da "unda verde".

ia totul pas cu pas, nu pune raul inainte. inca mai aveti o farama de speranta.



#6
cameliavlad

cameliavlad

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 10 mesaje

Postat 14 martie 2017 - 12:17

Camelia,asta nu poti preveni.Malformatiile pot aparea dintr-un ovocit cu defect sau dintr-un spermatozoid defect.E bine daca doresti sa faci cariotipul genetic,preferabil ar fii sa-l faca si sotul(la pachet iese mai ieftin).Daca iese cumva cu probleme ia legatura cu un genetician ca sa-ti explice ce sanse aveti sa concepeti. Acum legat de higroma,una din prietenele mele a avut asa ceva la bebe,sarcina a fost intrerupta si cariotipul a iesit ok si la ea si la sot(il avea facut inainte de sarcina asta)...deci nu depinde de tine.Important e sa fii sanatoasa,sa te alimentezi corect si sa te ridici sa mergi mai departe.Multa putere si sanatate sa ai!

 

Multumesc de răspuns ai de încurajări. Prietena ta a încercat din nou? Întreb pt ca doctora mi-a zis ca dacă cariotipul iese bine, e posibil ca higroma să apară și la următoarea sarcină. Gen higroma asta e posibil sa o ai la fiecare sarcina??



#7
cameliavlad

cameliavlad

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 10 mesaje

Postat 14 martie 2017 - 12:19

Orice femeie din lumea ast poate avea o sarcina cu astfel de probleme. Bineinteles ca se poate sa apara si la alta sarcina, dar cel mi probabil nu s eva intampla. Nu iti face griji, nu am cunoscut pana acum nici o femeie care sa aiba 3 sarcini cu malformatii una dupa cealalta. Dar am intalnit femei care au avut astfel de probleme si apoi au putut avea copii sanatosi si frumosi. cel mai probabil a avut un Sindrom Down accentuat.

 

Asta mă sperie cel mai mult... Dacă doamne ferește se mai întâmplă odată. Parcă nici nu am curajul să mai încerc... Nu aș mai putea trece încă o dată prin așa ceva. 



#8
cameliavlad

cameliavlad

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 10 mesaje

Postat 14 martie 2017 - 12:22

Buna Camelia, povestea ta este parca din intamplarile mele. In noiembrie 2015 am aflat si eu ca sunt insarcinata. La ecografia de 13 saptamani doctorul mi-a dat groaznicul verdict- malformatii, sindrom Turner, nu v-oi duce sarcina la final si trebuie sa fac avort. Au fost momente groaznice, groaznice. Mie doctorul mi-a garantat ca a fost o eroare genetica si ca nu se va mai repeta, ca nu are rost sa fac cariotipul genetic decat pentru linistea mea, totusi eu l-am facut si a iesit bine. In iulie 2016 am ramas iar insarcinata. Acum am 33/de saptamani si totul e bine. Ecografiile sunt bune, analizele la fel, Doamne ajuta sa fie totul bine pana la capat. Cand imi aduc aminte prima ecografie pe care am facut-o la sarcina asta... Doamne aveam niste emotiiii, parca ma asteptam sa imi de acelasi verdict. Nici nu m-am bucurat prea tare cand am vazut testul pozitiv dar mi-am pus toata increderea in Dumnezeu si inca fac asta si stiu ca totul va fi bine. Draga mea, tristetea este mare, stiu. Si frica... Dar trebuie sa fi curajoasa, sa faci testele necesare si sa nu te dai batuta.

 

Sa dea Dumnezeu să fie totul bine și să naști un bebic sănătos tun!  Am sa fac și eu ai sotul cariotipul, nouă ne-a recomandat doctora la control de rutină. Sper să nu iasă modificări genetice, ea mi-a zis ca dacă nu iese bine nici cu fiv nu o să am un copil sănătos, pt că așa  e gena unuia dintre noi... 



#9
cameliavlad

cameliavlad

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 10 mesaje

Postat 14 martie 2017 - 12:29

camelia, nu trebuie sa te urasti sau sa te invinovatesti pentru decizia pe care ai luat-o. erau sanse infime ca tu sa poti duce sarcina la bun sfarsit. iar daca se intampla ce au spus medicii, dadeai in alte complicatii, cu riscul de a nu mai putea avea niciodata copii. tot raul spre bine, gandeste-te daca se intampla asta acum 50 de ani cand nu se faceau ecografii sau analize gen dublu/triplu test, de exemplu, nici nu stiai ca sarcina e cu probleme, sau aduceai pe lume un copil cu grave malformatii si slabe sanse de supravietuire. acum linistiti-va, sustineti-va unul pe celalalt (pentru ca nici sotului tau nu i-a picat bine deloc aceasta trista intamplare, probabil nu exteriorizeaza, se tine tare de dragul tau). nu te mai invinovati, nu ai deocamdata de unde sa stii daca e o problema genetica sau doar acum s-a intamplat aceasta mutatie/malformatie. faceti-va cariotipul genetic, discutati cu un genetician, si in functie de opinia/recomandarea acestuia, veti sti ce aveti de facut in continuare. nu dispera deocamdata, nu-ti mai face ganduri negre ca nu vei putea avea niciodata copii, asteapta sa faci analizele, sa vorbesti cu medicul specialist. intre timp, poate ca ar fi bine ca amandoi sa discutati cu un psiholog, sa puteti depasi cu bine aceasta trauma, fara sa va mai invinovatiti cu ceva, la acel moment chiar nu exista alta varianta dpdv medical. in plus, grijile si stresul iti pot face dificultati in incercarile ulterioare de a ramane insarcinata, daca medicul va da "unda verde". ia totul pas cu pas, nu pune raul inainte. inca mai aveti o farama de speranta.

 

Sotul e distrus și el, de atâtea ori îmi venea nervii pe el că nu suferă la fel de mult. Dar într-o seară într-o discuție pe tema asta mi-a zis ca are momente în care plânge la servici și e trist și nu vorbește cu nimeni și când vine acasă trebuie sa zâmbească în faţa mea, să mă facă să râd și să fiu fericită. Îţi dai seama că m-a bufnit plânsul când am auzit. Îi mulțumesc lui Dumnezeu ca am un soț care îmi dovedește că mă iubește mai mult decât pe el. Stau și mă gândesc că poate mi l-a dat Dumnezeu să trec mai ușor peste probleme. 

 



#10
cameliavlad

cameliavlad

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 10 mesaje

Postat 14 martie 2017 - 12:32

Pe 4 aprilie am programare la dr Ion Ionuț Adrian, am înțeles că e foarte bun, făt și foarte, foarte ocupat. Vreau să-mi zică și dansul părerea lui. Cariotipul o să-l fac chiar dacă mi-ar zice că nu ar fi nevoie. 

Vă mulțumesc pt sfaturi ai încurajări, îmi doresc așa mult un copilaș, să îl alint suflețelul meu, și să fie sănătos. 

Va doresc multă sănătate vouă și familiilor voastre




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -