Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Probleme adolescent 12 ani


47 raspunsuri la acest subiect

#11
MadalinaM

MadalinaM

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 445 mesaje

Postat 23 februarie 2017 - 18:01

Si eu mai sunt suparata uneori din cauza prostiilor(legate de invatatura, deocamdata, pt ca e inca mic) facute de copil la scoala si nu stiu cum voi reactiona cand ajung acasa. Dar in drum spre casa se intampla sa ma sune si numai vocea lui de copil ma face sa re-gandesc atitudinea, sau, cand ajung si il vad, uneori spasit, alteori vesel ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, iarasi reactiile se reduc si toate gandurile negre dispar.

Problema e alta: daca "boacanele" astea se repeta va ajunge "oaia neagra a clasei" si chiar si cand nu va fi vinovat 100%, se va intampla ceva cand va fi si el intr-un grup, el va fi considerat "capul rautatilor" sau va fi raspunzator intr-un fel sau altul, chiar daca doar tangential are legatura cu 'boacana'.

La noi inca mai merge "mamosenia", si inca nu are ideea de independenta totala si-atunci imi spune totul si pornim iar la drum cu sperante ca a invatat ceva.

La varsta voastra important e sa va spuna, sa capete incredere in voi si sa nu uite ca voi intotdeauna il veti indruma cel mai bine.

Nu trebuie sa mai raspunda cu violenta, asta sa fie o regula de aur. Acea fata e o victima acum, si, chiar daca o dor acele vanatai, ea ar fi suferit mai mult daca o ignora.

Intr-o confruntare intotdeauna calmul castiga. Lucrati la asta.

 

Si nu uita ca trebuie sa fiti prieteni. Nu ii reprosa f mult ce s-a intamplat, nu mai poti da timpul inapoi insa incercati sa iesiti mai puternici si intelepti din toata tarasenia asta.


Editat de MadalinaM, 23 februarie 2017 - 18:02 .


#12
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 23 februarie 2017 - 18:02

1. Nu trebuie sa iti asumi nimic. Poti discuta cu el direct dar scurt exact ce ai de spus fara lamentari fara povesti. 
2. Eu in general spun ca ma astept sa decida ce, daca, cand si cum face si spune dar as prefera sa nu ma dezamageasca. Daca are intrebari sau neclaritati stie unde si cum sa ma gaseasca

3. Nu i-as da nici un ban pentru boacana lui. Defapt si-a asumat-o si a rezolvat singur si corect. Apreciez.

4. I-as spune ca daca are nevoie de bani e bine sa imi spuna daca doreste si vedem cum rezolvam.

5. E "epoca" ce grozav sunt! Atata timp cat nu isi rupe ceva lui sau altuia nu e un capat de tara. Va supravietui! Daca vrea sa discute cu mine insa se poate doar in anumite limite. Depinde de el ce alege. Orice alegere o face singur si stie ce presupune.

6. E baiat. Trateaza-l ca atare. Va deveni barbat. Daca ceva nu este de dorit in viitorul lui, a fi barbat bleg este una dntre ele. A nu se confunda bleg cu lipsa de bun simt.



#13
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.254 mesaje

Postat 23 februarie 2017 - 18:06

Of...

Da, minunata varsta..si chiar citeam undeva ca prin clasa 7 se atinge apogeul. Noi suntem a 6-a.

Deci corect este sa platim telefonul stricat? (colegul i l-a dat de buna voie) Mi-e sa nu se simta derutat al meu, parca aud comentariile lui " Mie cand mi-a spart X telefonul, eu am fost de vina ca nu am avut grija de el, ca i l-am dat, acum ca eu am stricat telefonul lui Y tot eu sunt de vina"! Pentru el va fi o nedreptate...cred.

Mi-e frica de ora 17 :)

haha! Apogeul se atinge pe la 14-16 si sta atins ani buni dupa asta! Nu vreau sa te descurajez, dar asta e doar inceputul, hirjoneli de copilandri!


Editat de Letitia1, 26 februarie 2017 - 11:43 .


#14
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 23 februarie 2017 - 18:31

De ce sa iti fie frica de ora 17?

Ca doar nu te temi sa il indrumi.

 

Din tot ce ai povestit, singurul lucru despre care ar trebui sa-i vorbesti tu, dar mai curand tatal lui: este inacceptabil sa loveasca fetele indiferent de cum il provoaca ele.



#15
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 23 februarie 2017 - 18:41

De ce sa iti fie frica de ora 17?

Ca doar nu te temi sa il indrumi.

 

Din tot ce ai povestit, singurul lucru despre care ar trebui sa-i vorbesti tu, dar mai curand tatal lui: este inacceptabil sa loveasca fetele indiferent de cum il provoaca ele.

 

 

de ce tata? :D

 

eu le tin singura toate moralele pe care le am de tzinut :D si taica-su. de obicei separatia e in functie de cine afla primul sau cine se simte in stare mental la momentul respectiv.

 

dar de obicei eu aflu totul, el mai mult de la mine ....

 

__________

 

strcit la subiect, si eu zic sa-i vorbesti direct si calm. si sa te astepti ca vor mai urma o multime de boacane pana isi invatza lectiile ...



#16
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 23 februarie 2017 - 19:09

Dar de ce nu? 

 

Pentru ca un baiat invata mai bine de la tatal lui sa-si stapaneasca agresivitatea fara sa piarda controlul asupra trairilor de moment.

Lasand la o parte exceptiile femeile, in general, sunt mai emotionale decat barbatii



#17
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 23 februarie 2017 - 19:24

Dar de ce nu? 

 

Pentru ca un baiat invata mai bine de la tatal lui sa-si stapaneasca agresivitatea fara sa piarda controlul asupra trairilor de moment.

Lasand la o parte exceptiile femeile, in general, sunt mai emotionale decat barbatii

 

 

crezi? eu nu.

 

ce am observat e ca eventual copiaza comportamente, in rest, la "morala" nu cred ca sunt mai receptivi sau nu in fuctie de genul parintelui, ci de relatia pe care o au.

 

m-am gandit des daca anumite subiecte legate de comportamentele fatza de fete ar trebui sa le aiba cu taica-su si am ajuns la concluzia ca ... nu:D

 

ca mai bine le dau eu first hand perspective decat el sa incerce sa rationalizeze niste chestii de care habar nu are si sa dea in balarii.

_

 

in ceea ce priveste lovitul si bataile, placa mea e "nu lovesti, nu dai, nu te bati" cu cineva mai slab decat tine. as vrea din tot sufletul sa spun "fete" dar adevarul e ca are in clasa o duduie cat mine de inalta si mai solida decat mine (deci cu aproape 2 capete mai mare decat el ) care nu se sfieste sa-i care picioare ....

 

si dupa ce am vazut live cum se pertrece actiunea, nu mai pot sa-i zic sa nu dea in fete.



#18
lorellay

lorellay

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.717 mesaje

Postat 24 februarie 2017 - 10:07

[:-)))]  [:-)))]  Am scapat!

Ieri pana la 17 m-am calmat bineinteles ! Am fumat de m-am zapacit oricum!

Am ajuns acasa, ajunsese deja inaintea mea de 5-10 minute. Era de-o veselie de nu se poate!

L-am rugat sa se pregateasca sa vina sa imi povesteasca ce s-a intamplat zilele astea la scoala! Deja se cam balbaia... [fri]  

Din start mi-a spus ca l-a ascultat la "bio", nu a stiut si "profa" i-a pus doar data, dar ca o sa invete lectia foarte bine pentru data viitoare. Adica pentru azi, si intr-adevar a invatat aseara pe rupte.

Apoi i-am spus sa-mi povesteasca ce s-a intamplat legat de un telefon. Mi-a povestit cum s-a intamplat...copilu respectiv i-a facut o poza, al meu i-a luat telefonul, baietelul i-a dat peste mana si lui i-a scapat telefonul. A aflat "diriga" dar le-a spus sa-si rezolve singuri problema.

A spus ca i-a dat bani, pentru ca acel baietel i-a cerut 400 lei sa-si repare telefonul.  [batcap] Si el avand banii lui, si simtind ca are o parte din vina, i-a dat 300 lei.

Acum, bine ca mi-a povestit, dar i-am spus ce ma deranjeaza cel mai mult:

- ca nu a venit sa ne spuna ce s-a intamplat si sa discutam cum rezolvam, ca a actionat de capul lui si nu e in regula asa, pentru ca nu are experienta cum sa gestionezeanumite probleme inca,

- faptul ca a luat bani fara sa stim, chiar daca erau banii lui. Noi consideram ca nu este ok sa cheltuiasca banii fara stiinta noastra, indiferent daca sunt ai lui ( ca din casa nu se pune problema sa ia).

Ma mir de mine cat am fost de calma, eu sunt colerica de felul meu.

L-am pus sa-i spuna singur lui taica-so.... [fri]  [fri] nu a vrut, dar pana la urma si-a facut curaj si cand a venit al meu l-a luat din usa [:-)))]  [:-)))] . Taicas-o i-a spus ca a pierdut niste bani, ca daca venea cu telefonul acasa, ne spunea ce s-a intamplat, rezolvam noi, il reparam, vorbeam cu parintii copilului....Si i-a mai facut calculul ca eu castig 40 lei pe zi, cate zile lucrez eu pentru 300 lei??

I-am luat difernta de bani ce o mai avea, sunt ai lui dar sunt la mine de-acum, nu stie unde sunt, cand are nevoie il astept sa-mi spuna.



#19
Adriana mica

Adriana mica

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.200 mesaje

Postat 24 februarie 2017 - 10:39

Lorellay, cand era mai mic obisnuia sa va povesteasca evenimentele mai placute prin care trece? Ai observat o schimbare la el in ultima perioada?

 

Baiatu meu are 10 ani si avem o comunicare foarte deschisa. Inca de cand era mai mic, am incurajat cat de mult am putut aceasta deschidere, i-am spus mereu ca orice problema are, la noi va gasi (mai mult decat la oricine altcineva) sustinere si indrumare. Am incercat sa nu "judecam" boacanele mici (ne limitam la a-i explica inca o data care pot fi consecintele si cum poate repara), pana acum au fost destul de putine evenimente care sa impuna o interventie mai categorica din partea noastra. Evident, schimbari pot veni oadat cu varsta... de asta intreb daca a observat ceva de genul asta la baiatul vostru.


Editat de Adriana mica, 24 februarie 2017 - 11:12 .


#20
szivarvany

szivarvany

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 23.455 mesaje

Postat 24 februarie 2017 - 10:47

Fie`mea de exemplu niciodata nu a fost o mare povestitoare, asa ca la noi eu pun intrebari, ii cunosc toti colegii si mai intreb de ei asa nominal. Apoi o intreb ce i-a placut la scoala, am orar si stiu ce sa intreb :-))), care prof ce a mai zis/facut, ce au predat, rasfoiesc caiete sau ii zic sa mi explice una-alta daca vrea :-) Apoi o intreb daca a suparat-o ceva sau cineva. O intreb de prostiile facute (o perioada se aruncau merele de pereti , sau cocosii clasei sicanau sistematic un coleg si fetele se mai revoltau) ii spun mereu ca as vrea sa stiu ce se intampla si bine si rau , in caz ca sunt chemata la directiune sa fiu pregatita, ca nu-i asa, nici ei nu i-ar fi bine sa fie in fata faptelor implinite si sa nu stie. Si tot soiul de exemple similare, asa aflu multe din cate si mai cate fac si nu fac  [:-)))]

Niciunul nu e usa de biserica si toti au scapari, chiar daca stiu lectiile de acasa.

Ii spun ca indiferent ce se intampla, trebuie sa imi spuna sa stiu ce am de facut, sa nu atseptam ca problemele sa ne depaseasca. 




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -