Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

Clubul "babelor FIV-oase",capitolul 140


751 raspunsuri la acest subiect

#91
Dana0

Dana0

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 931 mesaje

Postat 29 ianuarie 2017 - 22:10

Eu am

avut si bicicleta si banda si abia daca le-am folosit,"prafu sa ales de ele" [:-)))] anul trecut vroiam sa imi fac o mini sala

acasa dar m-am răzgândit repede cand mi-am amintit cat de leneșă pot sa fiu [:-)))] .

Eu mai "scobesc" pe acolo si încerc sa scot surplusul de progesteron crema dar nu foarte adânc.



#92
mimi32

mimi32

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 607 mesaje

Postat 29 ianuarie 2017 - 22:44

Nici eu nu sunt foarte activa, mi-ar placea sa merg mult mai des decat o fac. Am perioade cand merg si perioade lungi cand nu.

Oare de ce ti-o fi zis doctorul tau Corinka sa nu le combini? Ca tot progesteron contin ambele.


Editat de mimi32, 29 ianuarie 2017 - 22:45 .


#93
corinka

corinka

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.044 mesaje

Postat 29 ianuarie 2017 - 23:59

Mimi, spre rusinea mea, mi-a lipsit curiozitatea intelectuala de a-l intreba de ce si am facut doar ce mi-a zis. Cred ca ma plansesem de ameteli, iar el mi-a spus ca nu e voie inca sa le iau intravaginal, fara a-mi da explicatii, probabil ca din cauza mentionata de Dea in urma cu cateva postari.



#94
Bella1989

Bella1989

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 42 mesaje

Postat 30 ianuarie 2017 - 00:07

Marushelu, multumesc din suflet! Am avut niste emotii foarte puternice azi si cand ma gandesc, ca sunt doar la inceput... Sper ca de acum sa fiu mai calma, sa nu ma mai agit... Dea, iti multumesc din nou! Toate ati fost dragute ca m-ati primit la voi. [flo2]



#95
Marushelu37

Marushelu37

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 1.701 mesaje

Postat 30 ianuarie 2017 - 02:51

Mamă cat am scris! Mai ca nu imi vine sa postez, dar nu stiu ce sa tai, asa ca pentru cine e interesat de protocoale: distractie plăcută! 

Bella, cu placere! Deabia acum vine răspunsul complet. [:-)))]

Doctorii dau răspunsuri scurte pt ca nu au timp sa ne explice, si avem impresia ca intelegem pe moment, apoi lucrurile nu se leaga si iar nu mai intelegem si tot asa.

In primul rand, intr-un ciclu natural, foliculii cresc sub acțiunea fsh-ului și foarte puțin LH. În apropierea ovulației crește și LHul din sânge, el având rolul să maturizeze foliculul recrutat iar când LHul atinge cote maxime finalizează maturizarea ovocitului și declanșează și ovulația. Inhibarea se face pentru a tine pe locul hormonul LH, ca sa nu matureze prea din timp foliculii si sa nu ovulam.

La fiv ne dorim stimularea multor foliculi si vrem sa se matureze toti odata, rolul asta il are triggerul (ovitrell, pregnyl)

Inhibarea se realizeaza cu doua tipuri de tratament: agonist sau antagonist.

Agonistul (diphereline, gonaleptyl, dexapeptyl) forțează hipofiza sa produca cei doi hormoni FSH si LH (este un " flare" al hormonilor) , in cateva zile ea se desenzitivizeaza dîn cauza comenzii mari, si produce din ce in ce mai putin fsh si lh. Inhibarea incepe cam dupa 4 zile dar se realizeaza cam in 10 zile.

Antagonistul ( Certrotide, Orgalutran, Ganirelix) actioneaza altfel, blocheaza niste receptori ai hipofizei ca aceasta sa nu mai primească comanda ca ar fi nevoie de acesti hormoni. Inhibarea se realizeaza aproape imediat.

La începuturi erau doua protocoale mari si late Lung (cu inhibare agonist) si Scurt (cu inhibare antagonist).

Protocolul e schema cu tratamente. Cu aceleasi tratamente poti face protocoale diferite in functie de cand se incepe stimularea, cand se incepe inhibarea- inainte sau in timpul stimulării, cu ce se face inhibarea- agonist sau antagonist.

1. La protocolul Lung (pe care il faci tu), inhibarea se începe în ciclul precedent, prin ziua 21, adică în faza luteala când foliculii nu sunt sensibili la LH. Practic la protocolul lung, flare-ul se produce înainte de menstruație, deci flare-ul are loc dar nici nu profitam de el nici nu ne face rau. Scopul este inhibarea înainte de menstruație, tocmai ca să nu avem parte de flare. Asta e conceptul pe care se bazează protocolul Lung care vrea o inhibare profunda, iar in momentul cand se incepe stimularea hormonii nostri sa fie reduși la 0, mai precis LHul, ca să nu influenteze in vreun fel foliculii aflati deja in perioada de crestere. Cei care recomanda protocolul lung sunt de părere că LHul ar dăuna calitatii ovocitului in faza foliculara și vor să evite ca flare-ul sa se produca atunci. De aceea ei dau inhibare cu mult timp înainte de stimulare. 

3. Protocol Microflare : Ca sa înțelegi mai bine fenomenul de flare. Microflare este ca protocolul lung, exact aceleasi tratamente, numai ca Dipherelinul se începe dupa ce apare menstruatia tocmai ca acel flare al hormonilor proprii sa ajute la cresterea foliculior. Aici conceptul este "hai sa folosim si propriii hormoni si sa producem acel "flare" in perioada foliculara cand foliculii sunt in crestere. Asta a fost ca o paranteza sa vezi cum iau nastere protocoalele.

2. Protocolul Scurt se desfășoară așa: începi prin ziua 2 direct stimularea. Prin ziua 6 se introduce antagonistul (ex. Cetrotide) care realizează imediat inhibarea si se continua in acelasi timp stimularea. Unii sunt de parere ca la "Scurt" inhibarea se începe cam târziu și există riscul ca foliculii să fie supuși unui val mare de LH al nostru si sa ii matureze de timpuriu și chiar sa strice calitatea. 

Si inca ceva, uneori medicul da ca si trigger Diphereline, la protocolul cu inhibare antagonist. Acolo hipofiza are doar receptorii blocati, iar Dipherelinul, initial comanda acel flare de hormoni fsh si LH, si practic Lh ul eliberat are rol de trigger, declansator de ovulatie. Deci Dipherelinul are dublu rol in functie de cand si cat timp il folosesti, in caz ca vei auzi alte fete ca in loc de Pregnyl sau Ovitrell folosesc Diphereline.

Dipherelinul contine ceva similar cu un hormon pe care îl produce si hipotalamusul nostru , adica Gnrh (gonado release hormones= hormon eliberator de gonadotropine. Acest hormon ii spune hipofizei : elibereaza gonadotropine, adică FSH si LH. Sunt multe de povestit, poate unele le stii deja.

Eu am ajuns sa stiu atâtea din cauza multor nereusite, tot căutând protocolul perfect. Sper sa ma documentez despre sarcina in curand si sa uit de protocoale.

Baftă multa de tot! [flo2]


Editat de Marushelu37, 30 ianuarie 2017 - 03:25 .


#96
Motisor

Motisor

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 1.432 mesaje

Postat 30 ianuarie 2017 - 08:37

Multmim Maru  [flo2]  Uite asa inteleg si eu tot mecanismul ... Acum pot sa fac si eu o aroganta si sa intreb detalii de genu... poate asa daca ma mut de pe protocolul scut pe cel lung poate din cate ovocite o sa-mi rezulte o sa finalizeze mai multi blastocisti ....zic si eu   [soricel] ... Abia astept sa ma vad cu dr sa stiu prin ce ape o sa ma scald... 

 

PS: sper sa nu fiu certata la intalnire... 



#97
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 30 ianuarie 2017 - 09:59

   Neatza fete dragi!

   Stiam eu ca experta noastra Maru va va explica in final tot procedeul [:D] .

   Mi-am revenit in final:))).Cheful a fost de fapt ziua unui prunc de 13 ani cu vreo 15 copii si vreo 50 de adulti.Nu am stat chiar pana tarziu,dar ma oboseste aglomeratia,muzica fff tare si agitatia tuturor.A fost frumos,papa bun(toate mezelurile au fost facute de casa:salam de cateva feluri,ceafa,costita,bacon,muschiulet,carnaciori toate afumate usor).

   Piscotica,cand pleci dupa juniori?Am retinut ca in 2 febr esti acolo,dar nu am retinut cand pleci(daca ai spus).

    Ariana,te rog sa intri sa ne spui in ce stadiu esti...ne gandim la tine:)))



#98
Piscotel135

Piscotel135

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 908 mesaje

Postat 30 ianuarie 2017 - 10:11

Neataaa [flo2] 

Dea, plec pe 02 Feb si pe 03 Feb ii/il plasez la caldurica. Inca nu am stabilit cu PK daca ii transferam pe amândoi. Nu stiam ce intrebari sa adresez in noiembrie. Abia acum am realizat ca as vrea sa transfer doar unul (pentru siguranta lui) si sa pastrez al doilea pinguin pentru mai tarziu. Insa daca au fost congelati pe aceeasi lama/lamela, ma tem ca nu va rezista unui al doilea ciclu de inghet/dezghet. Pe de alta parte, la 38 de ani si cu embrioni de ziua 2, probabil ca sansele de a se prinde amândoi nu sunt foarte crescute... O sa ma consult si cu PK si vedem ce decizie luam [:)] 

Sa aveti o saptamana frumoasa! [flor] 



#99
mimi32

mimi32

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 607 mesaje

Postat 30 ianuarie 2017 - 11:24

Mersi, Corinka. Eu le-am pus combinate si tot asa vreau sa le mai pun. Se comportau bine in combinatie. Imi place Crinonele ca nu trebuie sa stai dupa ce-l pui.

Marushelu e clar ca ai inteles foarte bine protocoalele, am zis ca o sa-mi salvez si eu ce ai scris. Iti doresc sa nu devii experta in sarcini, ci sa fie o sarcina usoara la cat a fost inainte.

Piscotel te urmez de aproape  [:)].


Editat de mimi32, 30 ianuarie 2017 - 11:30 .


#100
Piscotel135

Piscotel135

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 908 mesaje

Postat 30 ianuarie 2017 - 11:40

Mimi, ma transform in caracatita si va trag pe toate dupa mine cu ajutorul multelor mele brate [:-)))] Sper sa ajungem toate de partea "cealalta" a baricadei...




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -