Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * - 1 voturi

O fata de 14 ani, cu rujeola a murit. Adolescenta nu era vaccinata

vaccinare vaccinuri imunizare

277 raspunsuri la acest subiect

#21
redactor

redactor

  Membru VIP

 • Administrators
 • 14.054 mesaje

Postat 16 decembrie 2016 - 17:56

omg ce ai inteles tu... si iata cum a ajuns Bil Gates in discutie - fara probabil sa stii ca baga miliarde in crrearea de vacinuri.  [:-)))]

 

Este un dialog in alt context si cu alta semnificatie. 

 

Mesajul este altul - insa altii s-au grabit sa il foloseasca in alte scopuri.

 

Mesajul este 

Vaccines increase living standards, which correlate with fewer children 

 

citeste aici

 

Vaccines increase living standards, which correlate with fewer children

When people enjoy higher living standards (by vaccines, higher education, better health care infrastructure, better economy, access to reproductive services etc.), the average women tend to give birth to fewer children in their lifetime. Am article in the Economist called Fertility and living standards: Go forth and multiply a lot less explains:

Macroeconomic research bears out this picture. Fertility starts to drop at an annual income per person of $1,000-2,000 and falls until it hits the replacement level at an income per head of $4,000-10,000 a year (see chart 2). This roughly tracks the passage from poverty to middle-income status and from an agrarian society to a modern one.

[…]

The link between living standards and fertility exists within countries, too. India’s poorest state, Bihar, has a fertility rate of 4; richer Tamil Nadu and Kerala have rates below 2. Shanghai has had a fertility rate of less than 1.7 since 1975; in Guizhou, China’s poorest province, the rate is 2.2. So strong is the link between wealth and fertility that the few countries where fertility is not falling are those torn apart by war, such as Congo, Liberia and Sierra Leone, where living standards have not risen.

This is the central flaw in the conspiracy theories about Bill Gates, vaccines and depopulation: they confuse vaccines leading to a higher living standard which in turn lead to fewer children being born due to social factors with the notion of a shadowy conspiracy attempting to commit mass murder on a global scale.

In their attempts to back up their anti-vaccine fear mongering, these conspiracy theorists make use of a classic denialist debating tactic called quote mining. It involves taking a segment of communication out of its surrounding context to distort its meaning. As we have seen, when societies increase their living standards, they tend to give birth to a lower average number of children. This makes reduces the population increase and can even make it level off. Keep this in mind when we look at the two most common quotes by Gates taken out of context. aici sursa#22
redactor

redactor

  Membru VIP

 • Administrators
 • 14.054 mesaje

Postat 16 decembrie 2016 - 18:04

cu alte cuvinte = in Africa sau India de exemplu, oamenii fac multi copii de teama bolilor. Multi mor in copilarie - alti insa nu. Si vor sa se asigure ca are cine sa munceasca.

 

Vaccinarea si siguranta sanatatii ofera securitate familiilor sarace sa faca mai putin copii. La asta se refera Bill Gates.

Suprapopularea planetei nu se produce din cauza tarilor dezvoltate si vaccinate ci a restului.#23
Madanic

Madanic

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.591 mesaje

Postat 16 decembrie 2016 - 20:01

 Declaratia lui Bill Gates despre vaccinuri si nu numai.

Asta este exemplul perfect de rastalmacire al unui mesaj inteligent.

Tot, dar absolut tot ce a descris BillG acolo este o realitate, o realitate pe care multi oameni, inchisi acolo in bula lor personala refuza sa o ia in considerare.

Suntem multi, consumam extrem de multe resurse, generam extrem de multe deseuri printre care si CO2-ul, ne cautam viata indelungata si protectie in fata bolilor care ne-ar mai reduce numerul si in acelasi timp refuzam price indicatie care ne sugereaza sa ne abtinem de la consum, de la reproducere etc.

 

E ca si cum ai fii intr-o barca cu resurse limitate de apa si mancare, dar tu vrei sa consumi pe saturate in loc sa rationalizezi. Intreaba-te ce solutie e mai rationala?

Si stii ce e parsiv in toata situatia asta? Faptul ca nu noi generatia asta care ne dam de ceasul mortii sa ne protejam copii de "bau-bau-ul" care vrea sa ne rareasca prin vaccinare o sa suferim de foame si de sete. Nuuuu, noi o sa continuam sa ne umplem cosul si sa aruncam mancarea, sa ne incalzim folosind metodele deja consacrate (ca-s mai ieftine), sa ne plimbam de colo colo in masini care ard combustibili fosili (ca n-avem bani de eco si hibride, si bicicleta nu-i buna), sa ne luam haine care nu ne trebuie sa le dam apoi la gunoi iar copii nostrii or sa se intrebe de ce nu pot sa respire, unde s-a dus padurea, unde e apa, de ce hrana e rationalizata. 

Iar daca printr-un noroc chior copii nostrii nu vor ajunge acolo atunci copii lor. Oricum undeva de-a lungul drumului vine scadenta.

 

 

Am citit o carte pe vremuri Peregrinarile lui Tuf - de G.R.R. Martin (Tuf Voyaging) care expunea destul de bine genul asta de problema. #24
andaghe

andaghe

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 8.396 mesaje

Postat 16 decembrie 2016 - 20:14

Si apropo Andaghe - joaca de-a vaccinarea nu e o chestine intima de familie. Ci e o decizie care afecteaza intreaga comunitate. Tocmai citeam de curand A German boy named Micha died last June after several years of agony from a rare but fatal complication of measles called subacute sclerosing panencephalitis (SSPE). While still too young to be vaccinated himself, he contracted measles from an unvaccinated child in a pediatrician’s waiting room. Years later, SSPE erupted. One family’s choice not to vaccinate their child effectively destroyed another family. aici sursa

 

Dar tu cunoști de ce nu a fost vaccinata fata respectivă? Eu nu, așa că nu pot afirma că un vaccin ii salva viața, pentru că este posibil ca ea să fi avut recomandare sa Nu fie vaccinata?!#25
marius

marius

  Membru VIP

 • Moderators
 • 25.083 mesaje

Postat 16 decembrie 2016 - 20:28

Dar tu cunoști de ce nu a fost vaccinata fata respectivă? Eu nu, așa că nu pot afirma că un vaccin ii salva viața, pentru că este posibil ca ea să fi avut recomandare sa Nu fie vaccinata?!

Uite Ioana fiica-mea este studenta la medicina moleculara unde in mod majoritar se studiaza despre vaccinuri. 

Cazurile pentru care nu sunt recomandate vaccinarile sunt extrem de rare si sunt pentru acele persoane care au atat de depreciat sistemul imunitar incat chiar si un vaccin ar putea cauza decesul acelei persoane. 

Daca se admite ca acea fata s-ar fi incadrat in acest caz, cel mai probabil nu ar fi ajuns sa traiasca 14 ani deoarece pentru aceste cazuri extrem de rare sansele de deces in primii ani de viata sunt extrem de mari datorata altor afectiuni la fel de comune care duc la deces de exemplu chiar si dintr-o pneumonie.

Ioana mai spune ca mai exista situatii de reactie tip anafilactic insa aceasta reactie daca apare este particulara pentru un vaccin sau un component al acestuia insa si in acest caz exista foarte multe modele de vaccinuri asa incat este extrem de usor de exclusa aceasta varianta. In mod particular  vaccinul MMR(ROR) nu are factor alergeni nici macar la proteina din ou deci cade si aceasta varanta oricat de imporbabila ar putea sa fie. 

In concluzie neadministrarea acestui vaccin tine fie de ignoranta de refuz de nestiinta, religie sau oricare alt motiv in afara de cel medical#26
andaghe

andaghe

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 8.396 mesaje

Postat 16 decembrie 2016 - 21:34

Da, bănuiesc si eu asta, adică raritatea contraindicaeii vaccinării. Dar despre fata respectivă s-a spus că avea mai multe boli asociate. Nu știm ce, dar probabil asocierea mai multora a rapus-o. Sunt de acord cu vaccinarea si cu efectele pozitive, dar acestea pot fi demonstrate si fara a pune familia respectivă la zid.#27
redactor

redactor

  Membru VIP

 • Administrators
 • 14.054 mesaje

Postat 16 decembrie 2016 - 22:21

Eu personal cred ca dacă un copil suferă de mai multe boli cronice și are imunitatea e slăbită E Mai Importat sa fie Vaccinat.

Pentru ca nu e nevoie sa îl mai supui unor boli ne-necesare dacă acestea se pot preveni!!!#28
lavi02

lavi02

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 7.184 mesaje

Postat 16 decembrie 2016 - 22:49

Eu cred in principiul actiunii si reactiunii pe care l-am invatat la fizica si care se aplica bine-mersi si in plan social, vad.

 

Adica forta puternica a inteligentei umane, care a dus la progres pe plan stiintific, tehnic, medical, e contrabalansata de forta prostiei, a aiurelilor, a dezinformarii, a disponibilitatii oamenilor de a crede diverse tampenii ilogice.

 

Culmea, tocmai progresul tehnic si stiintific a creat posibilitatea ca cei ce sustin cele mai "traznite" idei sa si le poata raspandi. 

 

Asta ar parea la prima vedere culmea ironiei, dar nu, este pur si simplu o consecinta.


Editat de lavi02, 16 decembrie 2016 - 22:50 .


#29
Madanic

Madanic

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.591 mesaje

Postat 16 decembrie 2016 - 23:49

Da, bănuiesc si eu asta, adică raritatea contraindicaeii vaccinării. Dar despre fata respectivă s-a spus că avea mai multe boli asociate. Nu știm ce, dar probabil asocierea mai multora a rapus-o. Sunt de acord cu vaccinarea si cu efectele pozitive, dar acestea pot fi demonstrate si fara a pune familia respectivă la zid.

 

Fara sa pun familia la zid, dar faptul ca avea mai multe boli in afara de asta o face doar mai susceptibila la complicatii, sistem imunitar slab sau foarte obosit face ca o infectie care la un om sanatos trece usor sau fara complicatii majore, sa se transforme intr-un cosmar. Dar complicatiile se fac ca urmare a contractarii infectiei si in final cauza mortii este faptul ca a fost expusa la infectie.

PS. Daca avea contraindicatie la vaccin, vaccinarea celor din jurul ei ar fi protejat-o. Daca nu avea contraindicatie, propria vaccinare ar fi protejat-o. Oricum ar fii, faptul ca virusul asta reaparut este din cauza ca oamenii refuza vaccinarea.#30
andaghe

andaghe

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 8.396 mesaje

Postat 17 decembrie 2016 - 08:33

https://www.realitat...ta_2013848.html

In cazul acestei fetițe, este vorba de neștiință, de neinformare si de nepăsare, nici vorbă de campanie anti vaccinare de pe net. În orice sat amărât, deși nu stiu daca este vorba despre un sat amărât, există serviciu social la primărie, există măcar o asistenta medicala, există comunitate, există biserica. Nimeni nu a observat că stă o bunica singura cu 5 copii?? Statul pune abia acum la dispoziție personal medical suplimentar pentru realizarea vaccinărilor. În al 12 Lea ceas. 

Etichetat si cu vaccinare, vaccinuri, imunizare

Panic Questions

 • SughiÈ› bebe in burtica

  Mihgaandrei
  - Ieri, 16:58

 • Secretie vaginală abundentă

  Mihgaandrei
  - Ieri, 16:57

 • Scădere in greutate

  SaraMaria26
  - apr 17 2024 19:00

 • Fată sau băiat

  Nataliaracila
  - apr 06 2024 20:17

 • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

  catalinabd
  - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

 • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

  Deutzuk
  - Ieri, 22:26

 • Sarcină

  Erika91
  - Ieri, 21:11

 • Cum am aflat că sunt însărcinată?

  Ana1298
  - Ieri, 18:14

 • Prin Italia cu bebe in burtica

  Pau26
  - Ieri, 14:55

 • Ma copleseste oboseala

  ZDenisa
  - Ieri, 14:42

Ultimele aprecieri

 • andacosPoza lui %s

  andacos
  ii multumeste lui

  szivarvany
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • monicaboPoza lui %s

  monicabo
  ii multumeste lui

  szivarvany
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • ElkiaPoza lui %s

  Elkia
  ii multumeste lui

  Laura25
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • OtiliavPoza lui %s

  Otiliav
  ii multumeste lui

  Laura25
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • ElkiaPoza lui %s

  Elkia
  ii multumeste lui

  ioana
  pt. aprecierea acestui mesaj

 • - TOP 50 reputatii -