Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

FIV cu dr. Vythoulkas, clinica Genesis Grecia/Romania


187 raspunsuri la acest subiect

#41
Dana0

Dana0

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 931 mesaje

Postat 15 noiembrie 2016 - 01:06

Eu tot am citit despre laboratorul aceasta f performant ,fetelor voi ati primit detalii despre laborator ? Eu la clinica unde merg nu am primit nimic de genul aceasta dar daca intrebam probabil ca mi-se oferea cv detalii dar va spun sincer ca eu nu am pregătirea necesară pt a judeca performanța unui laborator.

#42
Dana0

Dana0

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 931 mesaje

Postat 15 noiembrie 2016 - 01:28

Vad ca mesajul meu sa postat de mai multe ori,habar nu am cum sa întâmplat,daca stie cineva cum pot sa le sterg va rog sa imi scrieți.

#43
Erika10

Erika10

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 155 mesaje

Postat 15 noiembrie 2016 - 01:41

Draga mea Erika, te las pe tine cu credibilitatea. Eu nu am cum sa am credibilitate, am o experienta pozitiva la clinica si asta ma descalifica. Da, ti-am dat unlike la toate mesajele. La absolut toate. Cred sincer ca daca ai reusi sa te mai echilibrezi, ai putea avea si mai mult succes la fiv-uri, factorul psihologic e teribil de important. Esti de o inversunare iesita din comun, vezi numai conspiratii, numai Vythoulkasi peste tot. Nu tii niciodata cont de alte pareri, ii incurajezi numai pe cei care au pareri negative, ceilalti nu conteaza. Nu asa se construieste. De fapt, tu nu iti doresti decat sa desfintezi. Ti-am citit si eu posturi mai vechi sa iti vad istoria. Nu te feresti sa pui sub semnul intrebarii deciziile medicilor (nu numai ale lui Vythoulkas), nu te feresti nici de auto-medicatie - nu sunt neaparat semne de echilibru, indiferent de care iti este scopul. 

Desi sunt una dintre primele persoane care a dat feedback la FIV Grecia, decid sa iti urmez sfatul Erika, si asa m-ai trimis la plimbare de cateva ori pana acum, avand in vedere ca sunt cu sacii in caruta, deci parerea mea nu mai are importanta. Nu voi mai intra aici, nu vreau sa ma molipsesc de rautati si gratuitati. Forumul asta nu este ce a fost, unul echilibrat si de bun simt. Sunt limite care s-au depasit de foaaarte multa vreme. Va urez succes. Tuturor, evident. 

"Draga mea"??? Pastreaza te rog astfel de apelative pentru cei din lumea ta, pentru ca eu refuz sa fiu asociata in vreun fel cu tine, fie si numai virtual.

Bravo tie ca ai dat Unlike la toate postarile mele, indiferent ce scria acolo, poate era vreo reteta de prajituri, nu conteaza, Unlike sa fie. O atitudine foarte matura din partea unei mame implinite. Sincer, mamele pe care le cunosc eu pe forum sunt extrem de ocupate si intra doar din cand in cand sa impartaseasca vesti despre copii si sa ne incurajeze sa nu renuntam, nu stau sa scormoneasca istoricul altor useri si sa-l despice in 20, doar-doar gasesc ceva de care sa se agate. Cu asta demonstrezi odata in plus ca incrancenarea si rautatea de care ma acuzi te reprezinta de fapt pe tine, asa ca poti sa-ti iei recomandarile si sa le aplici pe tine, la acuzat esti prima dar barna din ochiul tau nu o vezi.

Ma intreb de ce tocmai acum te-ai gandit tu sa dai Unlike, ca doar postarile mele sunt de ceva timp acolo. Cred ca ati fost deosebit de incantati ca am deschis topicul dedicat, iar in caz ca nu ai remarcat, nici macar nu a fost ideea mea, eu doar am raspuns la o cerere de ajutor.

Nu o sa ma cobor la nivelul tau sa-ti spun si eu ce cred despre tine pentru ca vreau sa cred sincer ca e ultima data cand sunt nevoita sa-ti raspund. Nu intentionez sa continui acest razboi fara sens, generat de voi, pentru ca nu permiteti nimanui pareri negative, numai varianta voastra exista. Si nu incerca sa sustii ca eu fac acelasi lucru in varianta inversa, pentru ca nu-i deloc adevarat. Eu nu am negat nicio experienta pozitiva, mi-am spus experienta mea, iar pentru asta am fost acuzata si blamata de tabara voastra. Nu am fost nici prima nici ultima, alte fete au continuat sa confirme ce am povestit noi.

In orice caz, faptul ca useri cu experienta mare de FIV, unii chiar cu reusita, care pot privi obiectiv toata aceasta disputa, iti spun ca atitudinea ta e complet gresita ar trebui sa-ti ridice niste semne de intrebare.

Te repezi imediat sa judeci, pe baza catorva postari, unde am scris pe scurt istoricul meu. 2 FIV-uri nu te fac experta si, dupa cum scrii, tu chiar nu ai habar cu ce se confrunta multe dintre noi. Dar daca tii neaparat, o sa scriu si varianta lunga de istoric.

Dupa ce am avut onoarea sa fiu pacienta ilustrului Vythoulkas (unde, dupa FIV2 esuat, recomandarea lui era alt FIV, fara alte investigatii), am inceput sa caut o alta clinica si implicit sa ma documentez ce ar trebui sa mai investighez, iar daca citesti si alte posturi, nu doar ale mele, vei afla ca zeci de alte fete sunt nevoite sa faca asta pentru ca din pacate, el nu e singurul care nu-si da interesul. Sunt inclusiv paciente-medici de alta specializare care au spus ca au invatat de pe forum mai multa medicina decat in facultate. Asadar, suntem paciente nevoite sa faca treaba unora dintre doctori.

Si pe masura ce aflam mai multe informatii, mi-am dat seama ca nu am avut absolut nicio sansa sa reusesc in Grecia. De ce?

1) TSH-ul meu era la FIV1 2,8, iar la FIV2 3,9! Deoarece era totusi in bareme (chiar daca aproape de limita maxima), n-am avut niciun motiv sa suspectez ca n-ar fi in regula. Dar, fara sa caut anume, aflu cu uimire ca majoritatea clinicilor FIV recomanda sa fie in jur de 1, unele accepta maxim 2,5. Cehii mi-au spus ca imi accepta cazul numai daca scad TSH in jur de 1. Am consultat un dr. endocrinolog, care mi-a dat tratament cu Euthyrox, iar dupa 2 luni a ajuns la 1,5. Si in caz ca nu stii, TSH-ul are un mare rol in implantare.

2) Am facut analizele de trombofilie si aflu ca am Factor V Leiden, PAI, MTHFR C677T, A1298C - heterozigot. Am consultat un dr. hematolog specialist in infertilitate si mi-a recomandat Clexane din prima zi de stimulare (nu dupa ET, cum facusem la FIV Grecia), avand mare influenta si asupra ovocitelor. Cehii au confirmat recomandarea.  Asadar, la ambele FIV-uri Grecia, embrionii mei au fost compromisi din start.

Deci sanse imense pierdute si bani aruncati aiurea, pentru ca atunci aveam o varsta mult mai mica.

Apoi stat mult pe tusa ca sa strangem alti bani pentru un nou FIV, iar timpul acesta nu iarta pe nimeni.

La FIV Cehia am respectat schema data, insa cehii merg cat mai mult pe natural si sunt de parere ca Intralipidul nu e dovedit stiintific ca ajuta. Iar pentru ca el se plateste in plus de pacient, ei considera ca aruncam banii si nu sunt deloc genul sa incarce nota. In schimb, el e folosit pe scara larga in SUA, este recomandat de imunologi din SUA/Canada in caz de RIF.

Pentru ca nu am mai putut merge in Turcia la dr. Tayfun, care insista pe imunitate, am consultat din nou pe dr. hematolog specialist in infertilitate (care cunoste foarte bine schemele lui, avand multe paciente ale lui, din care multe gravide, pe care le monitorizeaza si le coordoneaza tratamentul) si, pe baza analizelor obligatorii efectuate pentru dr. Tayfun, mi-a prescris Intralipid+Medrol.

Asadar, mai usor cu acuzatiile. Chiar daca iti vine greu sa crezi,  eu chiar tin la viata mea si nu intentionez sa imi fac vreodata automedicatie. Insa, urmare a experientei cu Vythoulkas, am devenit alt om, unul mai putin credul, pentru ca mi-am invatat lectia si nu mai ascult orbeste parerea unui singur medic, merg la mai multi medici, cer mai multe pareri, ma documentez si in final aleg recomandarea care mi se potriveste.


Editat de Erika10, 18 noiembrie 2016 - 00:11 .


#44
Erika10

Erika10

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 155 mesaje

Postat 15 noiembrie 2016 - 01:50

Of, eu am obosit facand asta. :) Nu stiu cum reusesti sa tii pasul cu atatea mesaje. Felicitari pentru energie. Am vazut actiunea lui Alexmano si mi s-a parut un mod de a iti da feedback. E adevarat ca ar fi trebuit sa selectez acele postari in care tu esti plina de venin si incrancenata. Dar ia-o ca pe un feedback vizavi de tine, ca user, nu neaparat pe fiecare postare in parte.

De acord, alexmano, relaxarea e vitala, ca d'aia statistic vorbind, cele mai multe sarcini se intampla in vacante. Ok, exista si mai mult timp pentru nebunii. :)

Bine ca stii cum se obtine optim sarcina naturala, ca la sarcina prin FIV esti complet pe langa.



#45
Theo79

Theo79

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 20 mesaje

Postat 15 noiembrie 2016 - 08:17

"Respectam parerile pozitive", da, sele7, dar vin altii si le iau la puricat si le desfiinteaza punct cu punct. Ca e mai usor sa faci rau, decat bine. Asta e boala nationala! Iar asta cu am facut-o la cererea altcuiva e chiar hilara, Erika10. Bine ca nu ti-a cerut sa taci. Ti-ar fi fost imposibil. Esti plina de rautate. Incurajezi si sadesti ura si raul in jurul tau. Despre asta e vorba. Iar multi dintre noi, de aici, mai vrem sa fim si optimisti si fericiti. Viata inseamna si altceva decat frustrare. Sincer, si poate ca n-o sa intelegi, dar chiar astept ziua in care o sa tii in brate propriul copil. Atunci o sa-i simti si pe cei care spun "restul e can can". Dar nu d'asta iti urez de bine, ci ca sa fii fericita, atat.

#46
Clara84

Clara84

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 161 mesaje

Postat 15 noiembrie 2016 - 11:03

Alexmano si Theo, sa ajungeti sa spuneti despre cineva ca nu a reusit un FIV pana acum pt ca este prea incrancenata si frustrata, voi care din cate vad aici, ati reusit deja sa va impliniti visul, mi se pare de o mojicie si rautate fara margini. Nu voiam sa ma mai bag in discutie, dar vad cum o atacati amandoi pe Erika si mi se pare complet imatur si lipsit de bun simt. Theo, scuteste-ne te rog de sfaturile despre fericire si relaxare in viata. Nu stiu daca esti Vythoulkas si nici nu ma intereseaza, dar poate ar trebui da petreci timpul asta cu familia ta, nu sa lasi comment uri si sa dai unlike uri unor femei "frustrate" pe forumuri. Suntem ok si fara vasta ta experienta de viata. Si apropos de Vythoulkas, sustin tot ce a scris Erika. Dupa sarcina oprita din evolutie, singura analiza recomandata de el a fost o histeroscopie. Trombofiliile le-am facut de capul meu, dupa ce am citit aici pe forum, nici nu s-a uitat pe rezultate. Fara sa exagerez, l-am intrebat daca e ok ca am 3 din 5 mutatii si mi-a zis ca e "foarte bine"! Nu mi-a facut secretiile inainte de al doilea FIV, mi-a dat sa fac un test de toleranta la glucoza, timp si bani aruncati pe fereastra pt ca nici la rezultatul acela nu s-a uitat. Mi-a dat acelasi protocol inainte de FET, nu mi-a zis sa refac TSH, care am inteles apoi ca e f important in implantare, nu mi-a dat Clexane, mi-a facut primul transfer anul trecut in conditiile in care eu eram suspecta de hiperstimulare, si multe alte mizerii pe care nici nu mai vreau sa le enumar. Si asta tine strict de el, nu ma iau si de clinica din Grecia, unde sunt si acolo o multime de neregularitati. Vythoulkas da acelasi tratament femeilor cu probleme asemanatoare, nu personalizeaza nimic, si din fericire merge la unele dintre ele (banuiesc, altfel nu-mi explic de unde atatea povesti fericite). Dar noi restul, care ramanem fara bani si fara copii, cu inima franta, suntem luate in deradere ca vrem bon fiscal sa ne decontam cheltuielile. Da, vreau bon fiscal si vreau ca acei oameni sa plateasca pt toata suferinta provocata.

#47
Theo79

Theo79

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 20 mesaje

Postat 15 noiembrie 2016 - 11:28

Nu cred ca stii despre ce vorbesti, Clara84. Mai citeste, caci nu am sfatuit-o de rau pe Erika10. Oricat vrea ea sa creada ca lumea e toata impotriva ei, eu ii vreu binele, iar sfatul meu ca sa fie mai ZEN caci o va ajuta, vine de aici:

Believe it or not, our bodies are equipped to prevent conception from occurring during times of extreme stress. The presence of adrenalin, the hormone that is released by our bodies during stressful times, signals to our body that conditions are not ideal for conception. Adrenaline inhibits us from utilizing the hormone progesterone, which is essential for fertility. It also causes the pituitary gland to release higher levels of prolactin, which also causes infertility to occur.

Poti citi tot articolul aici: http://natural-ferti...-fertility.html

 

ps. fara mojicie, fara rautate. pace!



#48
laura_71

laura_71

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 63 mesaje

Postat 15 noiembrie 2016 - 11:34

 Erika10. Esti plina de rautate. Incurajezi si sadesti ura si raul in jurul tau.

Viata înseamnă și altceva decât frustrare.

Uau..... parcă pe acest forum sunt pacienți solidari intre ei, pentru ca au probleme similare. Si care împărtășesc bunele și relele trăite la diferite clinici și diferiți doctori.... Nu e vorba de ura și răutate,  ci doar de suferință, căutări, speranțe împlinite sau dărâmate.

 

Iar cei care si-au împlinit speranța au în plus și liniștea data de sfârșitul stresului și căutărilor.

Nu prea înțeleg din postările tale nimic din toate astea...... deși spuneai ca tu ti-ai împlinit speranța. ... 

 

Ps. am un prieten bun, doctor foarte bun, si sunt si pacienta lui. In acelasi timp el avea ca pacientă una din prietenele mele. Ea este foarte nemulțumită de el, și mi-a povestit de multe ori supărarea ei pe el.... Deși eu îl apreciez, nu mi-a trecut niciodată prin cap sa ii spun ca e rea, sădește ura, este frustrata. Sunt de acord cu ea ca dacă ea a avut experiente neplăcute, le poate povesti fără sa ii dau în cap sau sa devin avocatul lui....



#49
Theo79

Theo79

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 20 mesaje

Postat 15 noiembrie 2016 - 11:36

Eu sunt o mamica fericita, careia dr Vythoulkas si clinica din Atena i au indeplinit visul de a fi mama,mama lui Andrei in varsta de 1 an si 6 luni, o minune! O sa incep povestea mea prin a spune ca in urma cu 2 ani si jumatate am auzit la tv de dr Vythoulkas, eram asa dezamagita dupa 2 ani de tratamente , 4 fivuri nereusite la bucuresti si la Szeged, 2 laparoscopii,2 hsg , o histerosvopie nenumarate analize si drumuri...in cateva zile am obtinut programarea la dr Vyth, din prima clipa cum am intrat am simtit ca voi reusi, felul cum am pus pe hartie toate detaliile fiv ului ce urma sa l fac, dosarul cu analize era aproape gata, mi a raspuns la toate inttebarile si nu au fost putine, aveam agenda in mana si mai trageam un ochi si l mai intrebam ceva, nicidecum consultatia nu a durat 5 minute! Mi a dat sanse 70 % , aveam 31 de ani, era in iulie 2014 si mi a garantat ca in septembrie voi insarcinata, am inceput la sf lui august protocolul lung, am fost monitorizata foarte atent de dnu dr iar in sept am plecat la atena pt punctie ei transfer!noi am fost cazati in clinica, am fost 10 cupluri de romani in saptamana aceea din care 7 am avut beta hcg pozitiv, iar in mai 2015 s a nascut Andrei, cel mai frumos dar care l am primit de la viata. Laboratorul este foarte performant , asta cred ca stie toata lumea , nu are sens sa detaliez...asta a fost criteriul meu de selectie cand am cautat cea mai buna clinica din Europa dupa toate nereusitele mele din tara si din Ungaria... Fiecare e liber sa aleaga ce medic si ce clinica vrea , dar profesionalismul si reusite lor nu le vor gasi la alta clinica din romania sau din alta tara...din pct meu de vedere sunt cei mai buni, nu baga o pacienta in fiv daca nu au un diagnostic corect si complet asa cum ii place lui Vyth sa spuna...:) Ma pregatesc de bebe 2 tot cu dr vythoukas in cateva luni si imi pare rau ca nu l am gasit de la inceput pe dr Vythoukas si am fost tratata cu superficialitate de alti medici renumiti si reusite 0... Asa ca nu mai denigrati un medic care isi dedica tot timpul acestei meserii si da...sta pe telefon pt ca are sute de mailuri si mesaje si apeluri zilnic... Toate clinicile din romania fac 150 de fivuri pe luna iar cei din Atena de la Genesis fac 700 intr o luna asa ca au Experienta...parerea mea! Fiecare alege clinica unde merge dar as vrea sa va povestiti si reusitele de acolo, nu doar sa aruncati cu noroi intr un medic care face tot ce i sta in putinta sa ne indeplinrasca un vis si care se bucura enorm la fiecare reusita, stiu ca sunt si cazuri nefericite , dar cu siguranta sunt infinit mai multe fericite! L am recomandat tuturor cunostintelor mele care nu reuseau sa aiba un copil, majoritatea au reusit cu Dr vythoulkas, cel mai concludent caz este chiar fina mea care dupa 12 ani de incercari a reusit cu dr Vyth de la primul fiv, in ianuarie va naste gemeni, fetita si baietel. Asa ca eu va urez bafta tuturor , sa va indepliniti visul de a fi mame , dar nu mai denigrati un medic cum e dr Vythoukas!

 

Felicitari pentru curajul de a impartasi povestea! Stiu ca nu e usor cand esti luata la rost si cand incep unii sa despice firul in 4 pe aici. Insa pentru cei multi care citesc, este o urma de speranta, e o poveste reusita. Pana la urma sunt cazuri si cazuri. Fiecare stie cand porneste la drum ca sunt sanse sa DA si sanse sa NU. E bine sa citim povesti din ambele tabere. Sa va bucurati de viata impreuna cu Andrei si succes cu bebe 2.



#50
laura_71

laura_71

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 63 mesaje

Postat 15 noiembrie 2016 - 11:38

Nu cred ca stii despre ce vorbesti, Clara84. 

În aceeași idee: una e rea și frustrata, alta nu știe ce vorbește. ... etc. 

 

Zău ? Chiar așa ?




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Analizele au arătat o deteriorare a stării ficatului. Ce să fac?

    MaryJane999
    - mar 21 2024 12:16

  • Progesteron

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

Last Blogs

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

  • Ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 21:29

  • Starile de rau si greata din timpul sarcinii

    Mica13
    - Ieri, 20:13

  • Dansul bebelusului in burtica

    AdrianaBlo
    - Ieri, 14:56

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -