Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Curiozitati gastronomice

vegemite

88 raspunsuri la acest subiect

#71
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 23 martie 2018 - 17:22

Foile de placinta nu sunt grase, turtele ies bune cu inlocuitorul asta.

 

Nu turtele sunt greu de facut, ci Sa ajungi La performanta de a Le intinde foarte subtire.Daca nu sunt subtiri, schimba complet gustul.

 

 

Gustul e unic, n-are a face nici cu baclavaua, nici cu mucenicii.La mine  in zona Se fac simple(inmuiate cu zahlar, cu coaja de lamiie si nuca).


Editat de andacos, 23 martie 2018 - 20:39 .


#72
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.327 mesaje

Postat 23 martie 2018 - 20:33

Mi-ar fi mai usor cum spune Andacos dar singurele foi pe care le gasesc aici sunt pt. baclava (phyllo - nu are nici un fel de grasime) sau aluat de foietaj (f. gras).

 

Pot face si turte, spune-mi daca le coc cu pergament, in tava

 

ML, eu aveam o punga de 400 gr la congelator , maine dimineata vreau sa incerc reteta . Stai aproape . Sper sa imi reuseacsa turtele , vreau sa le fac la cuptor .



#73
ML

ML

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.108 mesaje

Postat 23 martie 2018 - 21:53

Am tigaie, nu am griddle. Indemanare si rabdare nu am asa ca voi folosi foi din comert.

Dana, ca sa fiu sigura ca vorbim despre acelasi lucru: sunt foi fara grasime, subtiri precum calcul si folosite la baclava, placinta cu mere etc?

 

Collins, succes si sa pui poza cu ea. Nu este graba, eu mai am pana ajung la magazinul respectiv sa cumpar foi



#74
ML

ML

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.108 mesaje

Postat 23 martie 2018 - 21:56

Vezi cum miros, gusta una?!...



#75
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 23 martie 2018 - 22:02

 

Dana, ca sa fiu sigura ca vorbim despre acelasi lucru: sunt foi fara grasime, subtiri precum calcul si folosite la baclava, placinta cu mere etc?

 

Da, astea sunt, le tai in doua(sunt cam 30x50 cm)si le pui pe hirtie de copt, in cuptorul preincalzit, pentru citeva minute.

 

Dupa ce se "coc"in cuptor,se lasa citeva zile...la uscat si abia apoi se inmoaie.



#76
ML

ML

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.108 mesaje

Postat 24 martie 2018 - 02:34

Dana, le tin cat sa se rumeneasca putin? Apoi in ce conditii le pastez pana le umplu (punga inchisa etans, frigider sau pe masa)?

 

Collins, te admir, eu nu ma bag la asa ceva. Si ce repede le-ai facut! Astept poza finala ( imi pare rau ca nu te pot vizita)

 



#77
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 24 martie 2018 - 23:07

Dana, le tin cat sa se rumeneasca putin? Apoi in ce conditii le pastez pana le umplu (punga inchisa etans, frigider sau pe masa)?

 

 

Da,exact,le bagi la cuptorul incalzit,oentru citeva minute,pina se rumenesc putin si incep sa se onduleze.

 

Apoi le pui intr-un prosop si le lasi citeva zile,sa se usuce bine.

 

Eu din ce stiu(ca mie nu mi-au ieist niciodata)cele din poza lui Collins sunt prea groase,acum sigur eu vorbesc de turtele facute in zona mea.Alea se fac un "chilimot"dupa ce se inmoie.Insa sigur,fiecare cu gustul lui...



#78
ML

ML

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.108 mesaje

Postat 25 martie 2018 - 16:19

Mersi! Ce-i chilimot?

 



#79
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 25 martie 2018 - 18:43

[:-)))] [:-)))] aluat,coca ...

 

Cum se fac in zona mea(repet ca m-am saturat de sensibilizarile astea super mega exagerate [smulgpar]) , foile astea se inmoaie in sirop...ei daca ele sunt groase,daca e sirop prea mult se simte gustul ala de aluat,daca nu e sirop de ajuns,ramin neinsiropate .

 

Oricum e migalos si chiar trebuie sa ai experienta sa iasa bune intradevar.



#80
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 25 martie 2018 - 19:25

ML, aici e definiția pentru chilimoață.




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Astăzi, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Astăzi, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Astăzi, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -