Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Reusesc parintii romani sa isi ajute copiii la lectii?


71 raspunsuri la acest subiect

#11
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 18 octombrie 2016 - 16:21

multe dintre solutiile propuse de tine nu se pot aplica in romania, din pacate...

nu te angajeaza nimeni la un al doilea job sau cu jumatate de norma, cand e greu si sa ai sau sa-ti pastrezi un loc de munca.

parintii au de cele mai multe ori program pana la orele 17-18, cand ajung acasa nu stiu pe ce sa puna mana mai intai, copiii sunt deja obositi si fara chef de teme (ma refer la cei mici, care invata dimineata).

meditatiile se platesc in bani si atat. n-ai sa vezi profesor sa accepte sa-i faci menajul sau sa-i dai produse agricole.

degeaba iei manualele sa le studiezi, daca nu ai si metoda de predare sau explicatiile date de invatatoare la clasa. plus ca multe chestii de la matematica trebuie sa le rezolvi prin metoda predata atunci in clasa, nu printr-o metoda mai simpla pe care o cunosti si e cea mai logica.

in mod normal, pentru un copil fara probleme de sanatate sau de invatare, ce se preda la clasa ar trebui sa fie suficient pentru a sti sa-si faca temele pentru acasa. ma refer la clasele mici, nu stiu inca ce se intampla dintr-a IV-a, a V-a incolo.

meditatiile la clasele mici si mie mi se par iesite din comun. pot sa inteleg rostul lor daca exista o problema din partea copilului privind intelegerea notiunilor, sau daca a lipsit mult de la ore din motive de sanatate, sau daca invatatorul nu-si face treaba, sau daca elevul a revenit in RO dupa ce a locuit cu parintii in alta tara, urmand cursurile scolii din strainatate.

 

 

bull :)))

 

 

uite, variantele astea toate le stiu din romania:)

 

sau se pun cu burta pe carte sa isi ajute copiii

sau se duc la scoala si vorbesc cu invatatoarea

sau platesc meditatiile cu altceva (fac curatenie, calca hainele meditatorului, platesc cu produse agricole  whatever. am trait si din astea)

sau se asociaza cu alti parinti si platesc meditatii cu bani putini

 

 

unele din experienta romaneasca proprie, altele din experienta prietenilor.



#12
mamica11

mamica11

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.980 mesaje

Postat 18 octombrie 2016 - 16:24

Aqai, nu e chiar asa.

E foarte greu intr '-un oras mic de provincie in Romania sa gasesti i primul job de multe ori ( am eu o prietena cu livceu termint e adevarat nu universitate dar nu are o meserie anume specializare si nu gaseste de luni bune) daramite al doilea job.

Sa " se puna cu burta pe carte" un parinte ce are casa, copii, gradina etc ? De unde sa inceapa? De la ce clasa, ce materie? Nici asta nu e viabil

Sa mearga sa disute cu invatatoarea? Ce? Temele trebuie facute le va spune, normal. Nu e problema ei cum.

Sa plateaca meditatorul cu oo si pui? Pai nu vine nimeni. Toti vor bani.

Sa isi faca conturi la platforme scolare? Si? Tot trebuie o minima instructie a parintelui ca doar nu o gasi exact tema la biologie data de doamna lor rezolvata sau compunerea la franceza.

 

 

Are dreptate cine a spus ca fara bani nu exista meditator. Nu e vorba ca strangi cureaua. E vorba ca nu exista acesti bani uneori.



#13
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 18 octombrie 2016 - 16:40

mai, puteti sa dati 10,000 de argumente, dar asa cum parintii mei, de ex, au gasit solutii in vremuri mai neprielnice, cine vrea gaseste si acum. si la fel cum alti oameni gasesc, acum, solutii in romania. si oriunde in lume, la urma urmelor.

 

cine nu vrea, sta si face liste pe internet cu "de ce nu merge"

 

ah, ca exemplu, de "nu se poate". mama mea, cand n-a mai tinut pasul cu materia si n-a avut bani, a invatat sa brodeze. noaptea, daca va intrebati cand, o femeie cu casa, copiii si seviciu full time. si s-a apucat sa faca costume de bebelus de botez sau hainute mai deosebite. nu scumpe, dar de calitate si pt cei care vroiau sa aiba ceva deosebit dar sa nu dea multi bani. si apoi a mers frumos din magazin in magazin vorbind cu gestionare sa le convinga sa ii ia cateva costumase pe inventar.

 

intr-un orasel mic ce provincie prafuit si fara oportunitati, btw.

 

si asa a platit meditatii. o femeie care nici macar goblenuri n-a facut in viatza, ca e cam varza la crafts. se pricepe numai la carti :) dar cu niste modele si machete si un pic de vointa ... a putut.

 

 

sincer, am o problema cu ideea promovata. exista timp de stat la o poveste peste tot, dar e imposibil de gasit solutii pt educatia copilului in romania, ca nu sunt bani.


Editat de Aqai, 18 octombrie 2016 - 16:41 .


#14
mcoca

mcoca

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.650 mesaje

Postat 18 octombrie 2016 - 16:42

multe dintre solutiile propuse de tine nu se pot aplica in romania, din pacate...

nu te angajeaza nimeni la un al doilea job sau cu jumatate de norma, cand e greu si sa ai sau sa-ti pastrezi un loc de munca.

parintii au de cele mai multe ori program pana la orele 17-18, cand ajung acasa nu stiu pe ce sa puna mana mai intai, copiii sunt deja obositi si fara chef de teme (ma refer la cei mici, care invata dimineata).

meditatiile se platesc in bani si atat. n-ai sa vezi profesor sa accepte sa-i faci menajul sau sa-i dai produse agricole.

 

 

Corina, peste tot in lumea asta parintii ajung la 18h acasa.

In Fr copiii stau la scoala pana la 16h, apoi la after pana la 18.

Eu cand ajung acasa cu ele le dau sa manance si apoi lectiile, care nu sunt multe, dar de ex, acum in clasa a 2-a ii dau in plus o dictare in fiecare seara.

Asta e ritmu, nu avem ce face



#15
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 18 octombrie 2016 - 16:57

Chiar nici eu nu prea pricep de ce nu se poate..... daca vrei faci, rupi, spargi nu exista sa nu se rezolve cumva. Mai degraba as fi ingrijorat (cel putin teoretic) cand ajung prin liceu si primesc probleme grele de chimie fizica sau analiza matematica din astea insa daca invata sistematic nu cred sa nu stie .... Daca vor si pun mana si pixul pe hartie nu are cum sa nu iasa... nu cred ....dar trebuie muncit



#16
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 18 octombrie 2016 - 16:59

Nu am avut nicio problema cu ajutatul la lectii pana in clasa a6-a (ca acolo suntem). Daca ma incurc sa uit citesc in manual lectia, sa vad daca e vreo metoda anune ceruta in rezolvare. Oricum rar se mai intampla sa mi se ceara ajutorul .

 

Exemplul cu engleza si mamica nestiutoare nu e chiar solid - exista dictionare de calitate, si online si tiparite.



#17
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.326 mesaje

Postat 18 octombrie 2016 - 17:04

Pepco e speriata probabil pentru ca ea crede ca asa cum trebuie sa isi ajute acum copilul la teme asa va trebui sa faca si in clasa a 5a sau a 8a . Eu vad ajutorul dat la teme la clasele mici ca pe un ghidaj pe care parintii il ofera copiilor , ii invata cum sa invete .
Si eu am facut si fac asta . La inceput temele erau mai mult niste proiecte saptamanale unde contributia parintilor era destul de semnificativa . Dar asa iti inveti copilul cum sa caute cuvinte in dictionar , ce carti sa ia de la biblioteca , cum sa le foloseasca , cum sa-si sistematizeze ceea ce a gasit , cum sa prezinte . Cu timpul vor face singuri iar ajutorul dat va fi un exemplu pretios.
Parintii nu trebuie sa stie tot , dar pot cauta solutii impreuna cu copilul.
Iar cei care considera ca educatia este o prioritate pun in aplicare punctele din lista data de aqai.

#18
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.697 mesaje

Postat 18 octombrie 2016 - 17:47

primii ani de engleza se bazeaza numai pe cuvinte si expresii uzuale care pot fi gasite in orice dictionary ori ghid .

daca parintele nu are timp copilul cu manualul si dictionaul in fata nu se poate sa nu isi faca tema.

si William e in primul an de spaniola si nu are probleme...

la matematica, cu netul asta, sutn atitea situri in care explica in multe feluri cum se rezolva anumite problemele.
plus ca in manuale sau in caietele de notitite treb sa arate metoda folosita.

in primii ani poate doamna mai sta o ora si face cu copiii care nu intleg. stiu de la prietena mea invatatoare in bucuresti ca asa face cu clasa ei.

solutii sunt, nu e situatia disperata.

#19
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 18 octombrie 2016 - 18:09

Copilul meu inca nu a gasit un loc in care sa se impotmoleasca si sa nu poata sa iasa pe cont propriu. De obicei cand spune ca nu prea intelege ceva, de fapt ce vrea sa zica e ca nu a avut rabdare sa citeasca cu atentie.

Primul pas este sa o rog sa reciteasca cerintele, apoi daca nu se rezolva (de obicei are un light bulb on moment) o rog sa reciteasca lectia de la clasa (li se dau acasa foile din manual cu explicatii cu privire la abordarea temei) si de obicei asta rezolva definitiv problema.

 

Principiul e sa nu te panichezi ca parinte. E adevarat nu plec din postura unei persoane care nu are cunostinte dar consider ca cel mai important e sa inveti copilul sa gandeasca. Sa isi analizeze lectia predata (nu e de ajuns doar ca ai ascultat la scoala ce zicea profesorul) si sa incerce sa o aplice.

 

Fetita mea e in clasa a 3-a si temele le face la afterschool singura pentru ca doamna de la afterschool nu si-a luat responsabilitatea sa-i ajute la asta. Temele se corecteaza acasa, dupa ora 7 (cand ajungem acasa) si eventualele probleme sunt adresate tot acasa. Proiectele si le face singura din clasa 1, cand i s-a cerut prima data sa faca un poster de prezentare a tarii pe care doreste sa o viziteze. A facut o treaba asa de buna pe cont propriu ca nici nu cred ca as fi putut sa fac ceva mai bine.

 

Ce voi face daca va avea nevoie de ajutor intr-o materie in care nu am notiunile de baza. Voi studia, pentru ca asta e nevoie sa fac. 

 

Cand Bella era la kindergarten si Edi la preschool, daycare-ul le-a introdus ora de limba straina, dar pentru ca nu au gasit profesori de spaniola, le-au bagat lectii de chineza. Si cine se apucase sa urmareasca filmulete cu lectii de chineza cu copii? Eu. Inca mai stiu sa numar in chineza, dar nu prea stiu ce o sa fac cu asta.


Editat de Madanic, 18 octombrie 2016 - 18:11 .


#20
Pepco

Pepco

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.624 mesaje

Postat 18 octombrie 2016 - 18:31

Eu cunosc mai multi parinti... defavorizati, sa zic. Unii dintre acestia au doar 4 clase. Mamica fara engleza nu are acces la Internet, nu stie folosi calculatorul. Ma are pe mine si o ajut eu.

 

Si mie mi se pare foarte important sa imi invat copilul sa gandeasca.




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Ieri, 14:55

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -