Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Epidemie de rujeola in Romania din cauza nevaccinarii

epidemie rujeola vaccinare

294 raspunsuri la acest subiect

#71
Alizee

Alizee

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.337 mesaje

Postat 23 septembrie 2016 - 14:13

Fie-mea a facut absolut toate vaccinurile gratuite. Niciodata nu a avut efecte adverse. 

 

Epidemia a aparut din cauza copiilor mai mari, nevaccinati, care-i imbolnavesc pe cei prea mici pt a fi vaccinati.

 

Asta-i campania iresponsabila a oliviei steer, pt care nu exista sau nu se aplica legi. 



#72
Alizee

Alizee

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.337 mesaje

Postat 23 septembrie 2016 - 14:19

Pe langa copiii rromilor nomazi, exact persoanele civilizate care traiesc in comunitatile noastre, lipseau sa creada ca vaccinurile sunt nocive si sa-si trimita copiii la gradinita/scoala, riscand sa-i imbolnaveasca pe cei vaccinati...



#73
anasstasia

anasstasia

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.330 mesaje

Postat 23 septembrie 2016 - 15:06

Eu nu inteleg aceasta dezbatere. Copiii tiganilor nu s-au vaccinat dintodeauna. Copiii celor de la tara de asemenea nu s-au vaccinat de cand se stiu ei decat intr-o mica masura. Dimpotriva, pe masura ce anii au trecut si au inceput sa aibe acces atat la tehnologie cat si la un sistem medical mai mult sau mai putin dotat si astfel, pana si aceste 2 paturi au inceput sa-si vaccineze copiii.

Deci nu, nu inghit galusca ca din cauza tiganilor avem aceasta epidemie.

 

Nu am incredere in Ministerul Sanatatii, sunt convinsa ca vaccinurile pot da efecte adverse, insa NU cred ca solutia este nevaccinarea. Efecte adverse poate avea orice pastila, orice injectie. Uitati-va pe orice prospect de la orice medicament.  Haideti sa nu ne mai tratam niciodata cu nimic pe principiul asta, mergem in padure si speram sa fim bine.

 

Olivia Steer are niste convingeri persoanale care din pacate au atins o parte din popultie disperata de un sistem medical distrus si macinat precum al nostru. Multe dintre afirmatiile ei sunt de un habarnism ingrozitor iar lumea care o va urma isi merita soarta.



#74
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 23 septembrie 2016 - 15:10

A_alinta de ce oare suntem atat de ignoranti ..nu stiu...ma intreb asa..retroric..cum poti sa intrebi dc o boala era asa grava pe timpul nostru?! da, era! erau spitalele pline de copii contagiosi..dar nu era media..nu se spunea..

in plus orice boala poate da complicatii cu atat mai mult la copii..la copii mici. doar se murea din aceste boli cu ani in urma de asta au aparut vaccinurile !!!! multa lume uita acest aspect!

si..pana la urma si sa moara 1 singur copil...crezi ca niciodata nu poate fi al tau...nasol cand te loveste totusi soarta ca deh...probabilitatea e mica..

eu nu sunt ignoranta, doar prezentam un fapt real care a avut loc si pe care nu il poate nega nimeni.  rujeola e o boala a copilariei.  

 

in stilul asta se va ajunge si la vaccinarea contra gripei obligatoriu.  ar trebui sa exista o limita in toate deciziile astea.  

 

ceva inseamna vaccinul contra meningitei si altceva vaccinul contra gripei. 



#75
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.324 mesaje

Postat 23 septembrie 2016 - 15:20

Fie-mea a facut absolut toate vaccinurile gratuite. Niciodata nu a avut efecte adverse. 

 

Epidemia a aparut din cauza copiilor mai mari, nevaccinati, care-i imbolnavesc pe cei prea mici pt a fi vaccinati.

 

Asta-i campania iresponsabila a oliviei steer, pt care nu exista sau nu se aplica legi. 

 

Traim intr-o tara libera si Olivia Steer poate sa-si exercite dreptul la libera exprimare .Cand cineva ia o decizie citind un blog sau un cont pe FB e problema lui , atata poate .



#76
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 23 septembrie 2016 - 17:06

Mirela, cei antivaccinare sunt agresivi, ei vor sa demonstreze dreptatea lor, sa mi-o bage pe gat, sa-mi dovedeasca superioritatea gandirii lor.

Cei provaccinare nu trebuie sa convinga pe nimeni de nimic, ei sunt informati, cititi deci nu trebuie sa fie convinsi sau sa convinga pe cineva. Ce informatie sa dau eu mai departe? Pai informatia o dau medicii, singurii in drept sa o faca, daca vrei sa-l asculti bine, daca nu esti convins, trebuie sa fii obligat sa o faci, daca nu, du-te nene in desert si nu te vaccina...si nici nu imbolnavesti pe nimeni si nu creezi tensiuni inutile si absurde.

 

 

Pe ce iti bazezi informatiile? Ai intrat de curiozitate pe pagina ei de FB ca sa vezi exact cine e agresivul si cine e informatul? Eu, da, am intrat, chiar am vrut sa vad reactiile la cald de dupa emisiunea pe care da, din nou, am urmarit- o de aceasta data, online si asta multumita deschiderii acestui topic, nu aveam habar de vreo epidemie, asa ca am cautat mai apoi stiri. Chiar am vrut sa vad pozitia ei, sa o vad, ca mi- e plin podul de OS face si drege. Nu ma intereseaza nimic din ceea ce face altfel OS. Si nici nu o inteleg, nu inteleg raw vaganismul, nu imi plac blogarelile vedetelor...iar cand spun ca nu o inteleg, ma refer strict la pozitia ei in legatura cu vaccinarile, de fapt nu pozitia ei in sine ci masochismul asta de a merge pana in panzele albe cu o...marota, stiu ca este intemeiata, acum stiu, dar mi s- a facut rau la ce mesaje am putut sa citesc acolo, adresate ei, aici pe DC lumea e blanda chiar...pt ce accepta sa fie ingropata de pietrele aruncate de catre...." semenii" ei...ea fiind o femeie in fond, stiu, mama, dar e o batalie intre un soarece si T- rex...industria farma...? 

 

675 de cazuri de pojar intinse pe 8 luni, la 23 de judete este epidemie? Au decedat 3 sugari, unul avea o boala genetica si imunitatea varza." 

 

  • În judeţul Timiş (71 cazuri din care 1 deces la copil cu vârsta sub un an cu spitalizari prelungite, care a avut în antecedente bronşiolită emfizematoasă, otită medie supurată);
  •  

http://www.economica...lie_125844.html

 

Epidemia constat ca este cam aceeasi aka inceputa prin Bistrita - Cluj, adica din aprilie, cum palarie nu au luat masuri autoritatile cu acea comunitate de rromi? 

App, Marius, doar 6,9% nu s- au vaccinat din cauze de refuz explicit al parintilor...

Aici exact cifrele http://www.economica...lor_125791.html

 

 

3 topice pt aceeasi epidemie? mie imi da cu virgula...sorry.

Jenibila nonreactia la postarea de la un topic dintre cele trei, unde o mama- membru DC! scrie ca a trecut prin niste probleme mari, care au avut repercusiuni in prospectul unui vaccin, dar ii dam inainte imediat dupa cu legea obligativitatii vaccinarilor, otoritatile fiind varza, avem copii neinscrisi la medic de familie, nedusi la scoala " gratuita si obligatorie" , pun pariu ca si fara acte in regula.  Daca cititi articolul de la primul link postat veti vedea ca...desigur statistica e facuta doar pt acei copii care au medic de familie, sunt luati in evidenta, restul...nu exista. Dar un sapun si o apa curata, o mancare decenta pt multi dintre ei se poate nenea statul? Nu mi- as asuma in veci pt copilul nimanui o astfel de lege, tocmai pt ca sunt copii si copii, iar statul a dat- o cu oistea de gard si a trecut de el...de nenumarate ori, mergeti prin spitale, uitati- va la copiii care sunt cu dizabilitati, sa vedeti ce face statul pt ei. :( 


Editat de lucialu, 23 septembrie 2016 - 17:11 .


#77
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 23 septembrie 2016 - 17:09



Asta este realitatea.

Dar e mult mai usor sa se arunce vina la Olivii..

 

Eh, are si Olivia "pacatele" si vina ei... ea si cei care ii dau apa la moara! Ea, si restul ca ea. In nici un caz nu e o nevinovata.

 

Dar responsabilitatea cea mare o au autoritatile, pentru ca nu e de azi-de-ieri criza asta, scaderea asta mare a administrarii vaccinurilor, copiii si tinerii astia nevaccinati nu au aparut peste noapte in comunitate (si nevaccinarea lor nu are nimic de-a face cu O.S.&Co, ci cu lipsa de educatie, cu saracia, si cu lipsa de reactie a autoritatilor) .

 

Ca reactie la curentul anti-vaccinare Ministerul sanatatii, medicii, spitalele etc ar fi trebuit sa ia o pozitie mai serioasa - dar e vorba de o societate in care lumea are atat de putina incredere in sistemul medical, in medicamente, cand apar atatea scandaluri cu dezinfectanti, medicamente sau tratamente care nu se gasesc sau costa imens etc Medicul de familie, in momentul in care parintele spune ca nu doreste sa vaccineze copilul din  motivele x, y, z (unele legate de boli autoimune sau alergii, dar inclusiv cele cum ca vaccinul ar fi otrava, sau contine mercur sau ca da autism, sau ... sau...) ar trebui sa poata sa discute cu parintele, sa ii asculte temerile si sa ii explice cum stau lucrurile, care sunt riscurile, cum e cu autismul si de unde a pornit teoria asta, ce e cu mercurul si restul adjuvantilor, care sunt efectele secundare posibile, frecventa lor etc. Cati fac asa ceva? Sau cati zic "foarte bine, semnati aici" si gaaataaa, s-au spalat pe maini! Nu mai vorbesc de cazurile cand medicii sunt chiar mai prost informati decat multi parinti!

 

Rata de vaccinare de 70% in Bucuresti? Pai asta inseamna ca s-a cam dus naibii "herd immunity", care in mod normal ar fi protejat pe cei vulnerabili si nevaccinabili (bebelusi, bolnavii de cancer sau boli care nu permit vaccinarea, batrani etc) [:(] [:(] [:(] Asta e tare rau [:(]


Editat de DarkBendis, 23 septembrie 2016 - 17:52 .


#78
DarkBendis

DarkBendis

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.055 mesaje

Postat 23 septembrie 2016 - 17:21

A, si asta cu romii care nu isi vaccineaza copiii nu e ceva noi, imi povestea mama, acum muuult timp, pe vremea lui Ceausescu, cum mergeau medicul cu asistentele pe teren, prin sate, unele in cine stie ce capat de vale, sa vaccineze copiii, sa se asigure ca sunt luati in evidente, si erau "inarmati" cu... pachete de macaroane si biscuiti!. Vii cu copilul la vaccin, primesti macaroane si biscuiti! Erau unele familii care oricum isi aduceau copiii la vaccin, si fara "mituiala", dar nah, erau unii care aveau nevoie si de "incurajare". Dar in cele din urma, copiii erau vaccinati.

 

Aici in momentul cand in cartier s-a mutat o familie cu copii sub 5 ani si s-a inscris la medicul de familie, asistenta pediatra, Health Visitor, face o vizita la domiciliu, sa vada exact cine locuieste acolo si in ce conditii cresc copiii, daca sunt vaccinati ( si sunt inscrisi in programul national, daca trebuie completat sau adus la zi se face si acest lucru), daca sunt probleme de sanatate, daca sunt inscrisi la scoala si/sau gradinita si daca nu, li se ofera ajutor in caz de nevoie, daca e nevoie de asistenta din partea serviciilor sociale, unor servicii de sanatate specializate sau lucruri de genul asta li se explica parintilor ce si cum trebuie sa procedeze - si asta se intampla pentru toata lumea, nu e ceva special pentru localnici, sau emigranti, sau... Copiii sunt luati in evidenta pentru ca adultii sunt cei responsabili de sanatatea si bunastarea lor  - iar aici intra nu doar parintii, ci si comunitatea si societatea in general



#79
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 23 septembrie 2016 - 19:12

Asta este realitatea.

Dar e mult mai usor sa se arunce vina la Olivii..

Faptul ca exista sicope in provizionare cu vaccinuri (nu a fost cazul ROR), ca exista copii care sunt inregistrati la primarie pentru alocatie, dar nu si la medicul de famile pentru vaccin sau la scoala pentru educatie este intradeva problema autoritatilor si o posibila cauza a epidemiei.

Dar nu toate cazurile de rujeola inregistrate sunt din comunitatile de nomazi, si virusul asta nu se opreste decat acolo unde exista imunitate. Imunitatea se poate face doar in doua feluri, te vaccinezi sau faci boala. Si aici apare vina doamnei Steer si a celor care continua sa arunce teorii anti-vaccin in eter. Cu cat mai multe persoane sunt convinse de ineptiile ei (chestia cu cancerul nu poate fi catalogata altfel decat ineptie) cu atat mai mult scade numarul de persoane imunizate. 

 

Da nu Olivia Steer a cauzat epidemia, dar sa vii in plina criza la televizor si sa sutstii in continuare ca lumea nu are nevoie de vaccin, nu este de loc acceptabil. 



#80
a_alinta

a_alinta

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.780 mesaje

Postat 23 septembrie 2016 - 19:24

Faptul ca exista sicope in provizionare cu vaccinuri (nu a fost cazul ROR), ca exista copii care sunt inregistrati la primarie pentru alocatie, dar nu si la medicul de famile pentru vaccin sau la scoala pentru educatie este intradeva problema autoritatilor si o posibila cauza a epidemiei.

Dar nu toate cazurile de rujeola inregistrate sunt din comunitatile de nomazi, si virusul asta nu se opreste decat acolo unde exista imunitate. Imunitatea se poate face doar in doua feluri, te vaccinezi sau faci boala. Si aici apare vina doamnei Steer si a celor care continua sa arunce teorii anti-vaccin in eter. Cu cat mai multe persoane sunt convinse de ineptiile ei (chestia cu cancerul nu poate fi catalogata altfel decat ineptie) cu atat mai mult scade numarul de persoane imunizate. 

 

Da nu Olivia Steer a cauzat epidemia, dar sa vii in plina criza la televizor si sa sutstii in continuare ca lumea nu are nevoie de vaccin, nu este de loc acceptabil. 

adica ? trebuia sa fie interzisa? mie mi s-a parut chiar foarte bine ca a aparut la tv si a explicat ca asta e ce crede ea si nimeni nu trebuie sa o urmeze.

 

edit: mai avem un pic si punem cenzura si traim ca pe vremea lui ceausescu cand auzeam doar ce ne lasa el sa auzim.


Editat de a_alinta, 23 septembrie 2016 - 19:27 .




Etichetat si cu epidemie, rujeola, vaccinare

Panic Questions

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

Last Blogs

  • Plimbarica

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 10:10

  • ImportanÈ›a medicului pediatru 👩🏻‍⚕️

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Geanta bebelusului

    LarisaG89
    - Ieri, 22:32

  • Cezariana È™i recuperarea

    AnaDemsa
    - Ieri, 12:03

  • Friiig

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 10:16

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -