Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Epidemie de rujeola in Romania din cauza nevaccinarii

epidemie rujeola vaccinare

294 raspunsuri la acest subiect

#1
marius

marius

  Membru VIP

 • Moderators
 • 24.021 mesaje

Postat 21 septembrie 2016 - 17:21

3 copii au murit, 675 de cazuri inregistrate in primele opt luni ale anului, fata de doar sapte cazuri inregistrate anul trecut

In Romania se inregistreaza o epidemie de rujeola, anunta Ministerul Sanatatii. În primele opt luni ale acestui an, România a înregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeolă în 23 de județe, iar 3 copii au murit. Un al patrulea deces suspect de rujeolă a fost înregistrat zilele trecute, dar așteaptă confirmarea finală. Comparativ cu anul 2015, creșterea este uriasa: anul trecut au existat doar 7 cazuri confirmate de rujeolă și niciun deces, potrivit Ministerului Sanatatii.

Reamintim ca numărul părinţilor care refuză să-şi vaccineze copilul creşte în România de la an la an, in urma unor campanii masive duse de organizatii ortodoxe sau de personalitati media precum Olivia Steer.

Pe de alta parte, in ultimii ani au existat sincope serioase in aprovizionarea cu vaccinuri, inclusiv cu vaccinul impotriva rujeolei. Problemele persista in anumite locuri chiar si in aceste zile. Un cititor HotNews atrage atentia pe Facebook ca "nici acum nu se gaseste vaccinul ROR (n.red. impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei).

HotNews.ro scria in aprilie 2015 ca principalele cauze ale uriaşei scăderi a vaccinării în Bucureşti sunt discontinuităţile în aprovizionarea cu vaccin şi refuzul părinţilor de a-şi vaccina copiii (sursa: Institutul Naţional de Sănătate Publică). Mulţi medici de familie afirmau la acel moment că nu au întotdeauna la dispoziţie dozele necesare respectării programului naţional de imunizare. În astfel de cazuri părinţii sunt trimişi să-şi cumpere vaccinul din farmacie, dacă îl găsesc. Sau sunt chemaţi la o dată ulterioară care, dacă se nimereşte de pildă în plin sezon gripal, poate aduce o nouă ratare a vaccinării (copiii nu pot fi vaccinaţi atunci când sunt bolnavi). 

Ministerul Sănătății "condamnă în cei mai duri termeni" campaniile iresponsabile împotriva vaccinării copiilor, se arata intr-un comunicat de presa. Rezultatele acestora se traduc, de exemplu, în înmulțirea cazurilor de rujeolă de peste 100 de ori într-un singur an.

Cele trei cazuri de deces au survenit la copii sub vârsta de 1 an, adică sub vârsta la care se efectuează vaccinarea împotriva rujeolei (vaccinul ROR). Acești copii au murit inutil și fără sens. Într-o comunitate cu acoperire optimă a vaccinării, toți copii sub 1 an sunt protejați de așa numitul efect de protecție de grup.

Mai simplu, cei trei copii decedați ar fi putut fi protejați prin neapariția rujeolei la copiii mai mari, trecuți de vârsta de vaccinare. 

Apelul Ministerului Sănătății către părinți este de a respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an.

Context:

Numărul părinţilor care refuză să-şi vaccineze copilul creşte în România de la an la an, arata HotNews.ro in februarie anul trecut, citand date publice ale Institutului National de Sanatate Publica. Fenomenul a căpătat amploare deoarece discursul anti vaccin este răspândit prin intermediul a două canale cu audienţă mai mare decât orice autoritate guvernamentală sau medicală. Astfel, o carte obscură, care abundă în erori şi răstălmăciri, a devenit în ultimii ani biblia mişcării anti vaccin din România, fiind citată atât de vedete TV, cât şi în bisericile ortodoxe.

Unul dintre cei mai vizibili anti-vaccinişti din România, vedeta PRO TV Olivia Steer, citează şi recomandă cartea anti-vaccin a medicului de familie Christa Todea-Gross, care este vicepreşedintele Federaţiei ortodoxe Pro Vita, cu filiale în 9 oraşe din România, arata HotNews.ro. Todea-Gross face parte şi din echipa Asociaţiei Medical-Creştine Christiana din Cluj, condusă de episcopul vicar al Clujului, Flueraş Someşanul. Cartea anti-vaccin este vândută în reţelele librăriilor ortodoxe şi poate fi descărcată de pe mai multe site-uri cu profil ortodox.

Cifrele dezastrului: doar 75% dintre copiii români născuţi în iulie 2013 au primit vaccinul contra rujeolei-oreionului-rubeolei (ROR), şi pentru alte vaccinuri acoperirea scăzând sub pragul de siguranţă de 80%. Faţă de anul precedent, scăderile din 2014 sunt semnificative: între 2,5% şi 4%. Principala cauză este neprezentarea - 28% dintre părinţii nu şi-au dus copiii la vaccinare -, iar 14,3% dintre ei au refuzat să-şi vaccineze copilul. Numărul românilor care refuză să-şi vaccineze copilul este în creştere faţă de 2013, creştere mai pronunţată la oraş: plus 3,2% în 2014 faţă de 2013 (sursa: Institutul National de Sanatate Publica).

Distribuția cazurilor pe județe:


 - la granita dintre judetele Bistrita Nasaud si Cluj (219 cazuri)

 - in judetul Mures (145 cazuri) 

 - in judetul Arad (113 cazuri din care 2 decese la copii cu varsta sub 1 an)  

 - in judetul Timis (71 cazuri din care 1 deces la copil cu varsta sub 1 an)  

 - in judetul Suceava (27 cazuri)  

 - in judetul Brasov (33 cazuri)  

 - in judetul Salaj (7 cazuri)

 - in judetul Hunedoara (14 cazuri)  

 - in judetul Caras - Severin (13 cazuri) 

 - in judetul Alba (3 cazuri)  


Cazuri sporadice de rujeolă au fost confirmate la persoane nevaccinate / incomplet vaccinate din București (4 cazuri) si din județele:

- Bacau (3 cazuri)

- Bihor (1 caz) 

- Constanta (3 cazuri)

- Dambovita (2 cazuri)

- Giurgiu (1 caz)

- Mehedinti (1 caz)

- Neamt (2 cazuri)

- Olt (2 cazuri) 

- Sibiu (3 caz)

- Vaslui (1 caz)


Cazuri sporadice înseamnă cazuri care nu pot fi legate între ele în număr ce minimum trei. Până în luna august, inclusiv în regiunile afectate, au fost recuperați la vaccinare 573 de copii cu vârste între 1 – 15 ani.
 
 

Sursa


 • 0

#2
andaghe

andaghe

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 7.859 mesaje

Postat 21 septembrie 2016 - 17:29

Pai ministerul sănătății condamna părinții când ministerul însuși nu asigură dozele necesare? Cam aiuristic. Am prietene care așteaptă încă să primească vaccinul, nici vorbă de refuz, totuși au copiii nvaccinati, chiar si spre 2 ani. Ce înseamnă bătaia asta de joc din partea ministerului?!
 • 0

#3
Madanic

Madanic

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.591 mesaje

Postat 21 septembrie 2016 - 18:28

Ca intotdeauna autoritatile arunca pisica moarta in poala altuia. Cu toate astea, efectele arata clar ce se poate intampla cand nu mai vaccinezi (fie ca nu ai vaccin, fie ca alegi sa nu o faci pentru ca te lasi convins de propaganda). E un semnal de alarma si nu se intampla doar la noi, ci in multe locuri in care vaccinurile sunt din abundenta dar oamenii s-au lasat prinsi in teoriile conspirationiste.


 • 0

#4
viviana

viviana

  Membru VIP

 • Moderators
 • 21.864 mesaje

Postat 21 septembrie 2016 - 18:44

Hai sa citim tot comunicatul ministerului inainte de a ne hazarda in acuze. Eu stiu ca vaccinul ROR s-a efectuat la termenele stabilite. Cu alte vaccinuri au fost probleme.

Problema cu Rujeola e din aprilie si in judetele unde au fost multe cazuri s-a vaccinat. 

 

Iata ce mai spue ministerul:

 

"Cele trei cazuri de deces au survenit la copii sub vârsta de 1 an, adică sub vârsta la care se efectuează vaccinarea împotriva rujeolei (vaccinul ROR). Acești copii au murit inutil și fără sens. Într-o comunitate cu acoperire optimă a vaccinării, toți copii sub 1 an sunt protejați de așa numitul efect de protecție de grup.

Mai simplu, cei trei copii decedați ar fi putut fi protejați prin neapariția rujeolei la copiii mai mari, trecuți de vârsta de vaccinare. "


 • 2

#5
andaghe

andaghe

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 7.859 mesaje

Postat 21 septembrie 2016 - 19:45

Ăăă... Ce acuze? Ca ministerul nu a asigurat necesarul de vaccin? E un fapt, nu o acuza. Având copil mic ma învârt printre Mămici de vârstă asta si am exemple concrete. În Ploiești si in Câmpina.
 • 0

#6
andacos

andacos

  Membru VIP

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 24.118 mesaje

Postat 21 septembrie 2016 - 19:50


 

"Cele trei cazuri de deces au survenit la copii sub vârsta de 1 an, adică sub vârsta la care se efectuează vaccinarea împotriva rujeolei (vaccinul ROR). Acești copii au murit inutil și fără sens. Într-o comunitate cu acoperire optimă a vaccinării, toți copii sub 1 an sunt protejați de așa numitul efect de protecție de grup.

Mai simplu, cei trei copii decedați ar fi putut fi protejați prin neapariția rujeolei la copiii mai mari, trecuți de vârsta de vaccinare. "

Pacat de acesti copii ca au victime ale unei campanii idioate-campania antivaccinare.

 

Macar acum sa se inteleaga ca vaccinarea asta nu are ca scop disparitia rasei omenesti sau transformarea oamenilor in niste mutanti.


 • 0

#7
dianama

dianama

  Membru senior

 • Banned
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.152 mesaje

Postat 21 septembrie 2016 - 20:30

Mda ...era inevitabil. Cand mamicile se interesau de industria farmaceutica si le interesau cati bani fac ei draga Doamne cu vaccinurile. ...nu se gandeau la copii lor. Vorba lu Marius ...da.le Doamne minte! Aaaa ,Olivia , plumbu, fieraraia grea din vaccinuri cat sa tina un razboi aveau intepatura asta ....! Si erau atentionati ca vor veni epidemii. ...da de unde !!! Cine sa inteleaga? ??:(
 • 1

#8
anasstasia

anasstasia

  Membru matur

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunct
 • 2.330 mesaje

Postat 21 septembrie 2016 - 20:37

Olivia Steer este acum la Antena 3.


 • 0

#9
marius

marius

  Membru VIP

 • Moderators
 • 24.021 mesaje

Postat 21 septembrie 2016 - 20:37

Mda ...era inevitabil. Cand mamicile se interesau de industria farmaceutica si le interesau cati bani fac ei draga Doamne cu vaccinurile. ...nu se gandeau la copii lor. Vorba lu Marius ...da.le Doamne minte! Aaaa ,Olivia , plumbu, fieraraia grea din vaccinuri cat sa tina un razboi aveau intepatura asta ....! Si erau atentionati ca vor veni epidemii. ...da de unde !!! Cine sa inteleaga? ??:(

[:-)))]


 • 0

#10
Admin

Admin

  Membru senior

 • Administrators
 • 3.246 mesaje

Postat 22 septembrie 2016 - 09:09

Epidemie de rujeolă în România! 2 copii au murit. 
În primele opt luni ale acestui an, România a înregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeolă în 23 de județe. 2 copii au murit. Un al treilea deces suspect de rujeolă a fost înregistrat zilele trecute, dar așteaptă confirmarea finală.
Comparativ cu anul 2015, creșterea este mai mult decât alarmantă. În tot anul trecut au existat doar 7 cazuri confirmate de rujeolă și niciun deces. Ministerul Sănătății condamnă în cei mai duri termeni campaniile iresponsabile împotriva vaccinării copiilor. Rezultatele acestora se traduc, de exemplu, în înmulțirea cazurilor de rujeolă de zeci de ori într-un singur an. Mai multe informatii aici: http://www.ms.ro/?pa...2&id=16314&pg=1

EpidemieRujeola.jpg

 

 


 • 0

Etichetat si cu epidemie, rujeola, vaccinare

Intrebari Panica

 • Ciclu peste sarcina?

  gabrielagh97
  - sep 18 2019 22:10

 • Sarcina 19saptamani

  IzabelMaria
  - sep 18 2019 19:56

 • Buna mămici

  Guest__* - sep 18 2019 18:33

 • Dureri de spate in sarcina

  AmeliaNM
  - sep 18 2019 18:17

 • sexul bebelusului

  mary_d6
  - sep 18 2019 13:00

Grupuri

 • Mamici de Mai 2020

  Anda08
  - sep 13 2019 14:16

 • Buburuze de Aprilie 2020

  georgi270
  - aug 20 2019 22:48

 • Mamici de Martie 2020 (Ghiocei de Martie 2020)

  Anda08
  - aug 02 2019 11:30

 • Mamici de august

  Stanciu Adriana
  - iul 15 2019 06:01

 • Mamici de Octombrie

  ioana.38
  - iun 26 2019 15:31

Bloguri

 • KFCsummer

  Adelinagri02
  - sep 18 2019 23:46

 • Regrete

  Elena1982S
  - sep 18 2019 19:02

 • Alegerea numelui

  Iadyra
  - sep 18 2019 15:42

 • Bebe activ in burtica

  AlinaCatalina
  - sep 18 2019 08:53

 • Bebe in vacanta part IV

  UlianaP
  - sep 18 2019 08:36

Retete

 • Tarta de prune si miere

  Anda08
  - aug 20 2019 12:37

 • Salata de capsuni

  Anda08
  - iul 03 2019 12:02

 • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

  Anda08
  - mar 29 2019 12:13

 • Salata de bulgur cu creveti si conopida

  Anda08
  - ian 23 2019 11:29

 • Galette cu fructe de toamna

  Anda08
  - nov 06 2018 14:38