Sari la conținut

Sari la conținut


Dragos Bucur a ales homeschooling pentru fiica lui

homeschooling acasa educatie

112 raspunsuri la acest subiect

#91
Collins20

Collins20

  Membru matur

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunct
 • 1.950 mesaje

Postat 17 septembrie 2016 - 13:22

Nu cred ca are importanta mijloacele pe care le folosesc atata timp cat isi ating scopul , daca copiii au cunostintele necesare ariilor curriculare studiate . Homeschoolingul e facut tocmai in scopul de a lucra in ritm propriu , asa ca unii pot avea cunostinte de clasa a 10 la 10 ani iar a
tii cunostinte de clasa a 2 la 10 ani . De pinde , nici la scoala publica nu sunt toti la fel .
Scoala acasa poate fi facuta si cu profesori platiti .

imi aduc aminte de Gwyneth Paltrow care isi educa copiii acasa si a dar un anunt ca doresc un profesor care a terminat Oxford sau Cambridge si care sa cunoasca si doua limbi clasice , sporturi , stiinte , etc

Copiii Brad Pitt-Angelina , sunt educati tot acasa , mai bine zis ,in jurul lumii .

De ce trebuie sa urmarim evolutia cuiva , crezi ca daca cineva ar urmari evolutia copilului meu as fi incantata ? sunt libera sa progresez cum vreau .
 • 0

#92
Letitia1

Letitia1

  Membru VIP

 • PAID
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 14.644 mesaje

Postat 17 septembrie 2016 - 15:34

Ah, eu credeam că se plătesc profesori și că predau materia, sau cat de cat informații asemănătoare scolii, doar ca acasă, cu alta aranjare de ore, cu alte pauze, poate cu lipsa unele materii si aprofundat altele...

Asta se intimpla demult la casele regale. Sau milionarii probabil fac asa, dar oamenii de rind (cel putin din uk) ei predau, ei isi asuma aceasta imensa responsabilitate. Nu mai spun ca e imposibil sa ai servici daca faci asta.

 

Stii cit costa o ora de meditatie aici? In jur de 20 de lire. Pai cu banii astia dai copilul la scoala privata si iti mai si ramin ceva bani dupa aia.


 • 0

#93
dana vio

dana vio

  Membru matur

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunct
 • 2.946 mesaje

Postat 17 septembrie 2016 - 15:46

Si de ce trebuie un copil sa suporte tensiuni , frecusuri , antipatii, rautati?
Asa ii pregatim pentru viata .

Nu e mai bine sa le aratam partea buna a lucrurilor , astfel vom avea niste adulti care vor impregna pozitiv orice situatie negativa .

Intr-o lumea ideală si total utopică.


 • 1

#94
andaghe

andaghe

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 7.880 mesaje

Postat 17 septembrie 2016 - 16:01

Asta se intimpla demult la casele regale. Sau milionarii probabil fac asa, dar oamenii de rind (cel putin din uk) ei predau, ei isi asuma aceasta imensa responsabilitate. Nu mai spun ca e imposibil sa ai servici daca faci asta. Stii cit costa o ora de meditatie aici? In jur de 20 de lire. Pai cu banii astia dai copilul la scoala privata si iti mai si ramin ceva bani dupa aia.

 

Eh,  atunci să facă cine își permite, ca eu una nu stiu pentru mine mate de clasa a5a, ce sa mai învăț pe alții... Totuși cred că în România e mult mai ieftin, dar e nereglementat legal, așa că nici aici nu e vreo brânză. Totuși, dacă cineva suspectează că are un copil genial pe o anumită direcție, n-ar fi rău sa facă tot ce îi stă în putință, includiv hs asta.


 • 0

#95
Collins20

Collins20

  Membru matur

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunct
 • 1.950 mesaje

Postat 17 septembrie 2016 - 16:35

Asta se intimpla demult la casele regale. Sau milionarii probabil fac asa, dar oamenii de rind (cel putin din uk) ei predau, ei isi asuma aceasta imensa responsabilitate. Nu mai spun ca e imposibil sa ai servici daca faci asta.
 
Stii cit costa o ora de meditatie aici? In jur de 20 de lire. Pai cu banii astia dai copilul la scoala privata si iti mai si ramin ceva bani dupa aia.

20 de lire ? La mine se invarte in jur de £40 /ora.
 • 0

#96
a_alinta

a_alinta

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 6.153 mesaje

Postat 17 septembrie 2016 - 19:54

Intr-o lumea ideală si total utopică.

in momentul actual dar  asta nu inseamna ca si lumea de maine va fi tot ca cea de azi. 

viata este in continua evolutie si eu sunt convinsa ca aceasta va fi lumea de "maine",  o lume fara frecusuri, rautati , invidii, divizari.  

 

dar pentru acea lume e nevoie de oameni noi si dupa cum se vede ei nu sunt utopici,  ei exista. 

 

eu am placut-o intotdeauna pe  dana , muzica pe care o canta , cum o canta ,  transmite o sensibilitate deosebita  asa ca mi se pare normal ca fetita ei avand un tata tot artist sa fie "altfel" decat majoritatea.   si ca parinti au ales ce e mai bine pentru copilulul lor , lucru pe care incearca sa il faca toti parintii. 

 

chestia  cu inegalitatea faptei mi se pare desueta,  nu te apuci sa declari in presa ca incalci legea, nu toti sunt ca becali, sa fim seriosi !  sunt convinsa ca s-au interesat temeinic inainte de a face acest pas.  

 

eu ma bucur ca exista si astfel de oameni care au curajul sa iasa din majoritate. 


Editat de a_alinta, 17 septembrie 2016 - 19:55 .

 • 2

#97
greieras

greieras

  Membru junior

 • Membri
 • PunctPunctPunct
 • 976 mesaje

Postat 17 septembrie 2016 - 23:47

Nu voi intra in polemici aici, doar vreau sa va indrum catre un site care va raspunde intrebatilor voastre. Daca tot duceti discutii sa o faceti in cunostinta de cauza.

 

http://homeschooling.urbankid.ro/faq/

 

Cat despre comunitati de homeschooleri, exista bine merci cam in toata tara.  Bineinteles ca nu apar la televizor.  Homeschoolerii isi vad fericiti de viata. 

 

Scuze daca par un pic caustica, dar sunt socata de preocuparea brusca a unora de copiii altora.


Editat de greieras, 17 septembrie 2016 - 23:56 .

 • 1

#98
Letitia1

Letitia1

  Membru VIP

 • PAID
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 14.644 mesaje

Postat 18 septembrie 2016 - 00:23

20 de lire ? La mine se invarte in jur de £40 /ora.

Atita era acu multi ani cind ii dadeam meditatii lui fiu-miu. Nah, nu ma mir.


 • 0

#99
Alizee

Alizee

  Membru de baza

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
 • 8.337 mesaje

Postat 18 septembrie 2016 - 07:54

"La şcoala clasică, copii nu asimilează doar informaţii teoretice. Nu învaţă doar ecuaţii, formule, poezii sau scris caligrafic. Poate cele mai importante abilităţi deprinse la şcoală sunt cele de relaţionare, de interacţiune directă cu alţi copii. Faptul că acel copil se află în mijlocul unui mare grup de copii e de natură să îi dezvolte abilităţile de relaţionare. La şcoală află copilul prima oară cât de diferiti de el sunt ceilalţi copii, că ei au obiceiuri diferite de ale lui şi moduri de viaţă uneori total opuse cu ceea ce era  el obişnuit. Această interacţiune cu alte stiluri de viaţă va ajuta mai târziu copilul să se compatibilizeze eficient cu partenerul de viaţă care provine la rândul lui din  medii diferite şi are viziuni diferite asupra vieţii, cu şeful de la birou sau cu propriul copil. Cum credeţi că ai să poti vreodată să îţi întelegi copilul dacă tu nu ai crescut în mijlocul copiilor?”, afirmă psihologul

Termenul de ALTERITATE semnifică în psihologie abilitatea de a te raporta permanent la oamenii din jurul tău

„Alteritatea are o importanţă covârşitoare. Aceasta înseamnă să percepi încă de copil faptul că există în lume un ALTUL, adică entităţi exterioare ţie care sunt diferite de tine, se află corporal în afara pielii tale. În lipsa acestei abilităţi de a percepe alteritatea copilul nu iese din stadiul de egocentrism ci rămâne cu convingerea că el este centrul universului chiar şi atunci cănd se face mare. Devin astfel adulti fiziologic dar cu vârstă mentală de copil. Este foarte important să deprinzi de mic ideea că acţiunile tale afectează oamenii din jur iar tu esti afectat de acţiunile lor”, mai adaugă psihologul

Deci e bun sau rău sistemul de Şcoală la Distanţă?

„Lucrurile nu sunt în alb şi negru în această privinţă. Acest sistem este potrivit în a transmite informaţii dar  nu reuşeste să formeze deprinderi de viaţă. Este un sistem informativ şi nu formativ. Cum faci un experiement la chimie online? Cum faci educatie fizică şi sport? Cum iţi alegi adevărate modele de viaţă dintre profesori aşa cum făceau generaţiile trecute?. Vă puteţi imagina o copilărie fără jocuri ca Lapte gros, Ţară-ţară, vrem ostaşi care se deprind spontan şi azi prin şcoli? În concluzie home schoolingul e bun pentru a oferi copilului informaţii dar  nu completează educaţia. Părinţii vor trebui sa găsească noi forme de a socializa copii între ei. Să nu uitaţi niciodată că locul unui copil este în grupul de copii şi nu în faţa computerului”.

În timp, părinţii se vor lovi de plictiseala şi refuzul copiilor de a  petrece timp online

„Şcoala generează o inerţie socială, e ca un fluviu curgător care  duce copii spre un scop educaţional prin simpla lui existenţă. E un fel de obligativitate acceptată de copii. Această obligativitate nu există în home schooling. Faptul de a lăsa la atitudinea copiilor ce sau dacă să înveţe se va lovi de refuzul copiilor. Nu va mai exista acest fluviu curgător numit şcoală care să îi mâne exclusiv prin forţa socială a lucrurilor. În timp, copiii vor avea convingerea că educaţia este opţională şi vor avea tendinţa să urmeze calea minimei rezistenţe adică aceea de a nu petrece timp învăţând. La varste mici, activitatea de învaţare este percepută ca ceva  negativ, iar copiii înşisi vor prefera să iasă pe afară să se joace cu alti copii, şi nicidecum să stea în faţa computerului, aflând informaţii plictisitoare”,  a spus psihologul Cezar Laurenţiu Cioc.

 

http://www.libertate...terului-1601250


 • 1

#100
J G

J G

  Membru senior

 • Membri
 • PunctPunctPunctPunctPunct
 • 3.933 mesaje

Postat 18 septembrie 2016 - 08:16

Alizee, serios omul asta (Cioc) ar trebui sa se abtina de la parerile astea, citeste-i si tu competentele.

Pana si mesajul arata ca nu are nicio legatura cu realitatea din scoli sau din viata copiilor. Laboratoare de chimie, experimente??? Ma face sa rad... Lapte gros?? Nu pot decat sa sper sincer ca niciun copil nu mai joaca asa ceva.


 • 0

Etichetat si cu homeschooling, acasa, educatie

Intrebari Panica

 • Recomandare bona

  Bilush
  - oct 13 2019 22:45

 • Durere in gat

  Stanciu Adriana
  - oct 13 2019 19:41

 • Problemă

  geanpna19
  - oct 13 2019 08:01

 • Poate fi gresit verdictul de un bebe oprit din evolutie?

  prutea3
  - oct 13 2019 06:04

 • Iritație scutec

  mg33
  - oct 12 2019 20:02

Grupuri

 • Varicela in sarcina

  Magdabebe2
  - mar 21 2019 17:19

 • Cataracta congenitală

  DanielaRa
  - dec 20 2017 17:09

 • Bebe cu probleme sold

  Dediut
  - nov 12 2015 16:14

 • Logopedie

  vorbestecorect
  - iul 11 2015 14:52

 • Copii cu Diabet

  RoxanaZoita
  - apr 22 2013 13:02

Bloguri

 • Bebeluș

  Marinca1996
  - Ieri, 09:33

 • Bebeloi

  AlexDumitru
  - oct 11 2019 20:02

 • Pe cat inainteaza sarcina pe atata este mai greu

  Danielatyh
  - oct 11 2019 16:40

 • A doua sarcina

  Lacra.S
  - oct 11 2019 11:55

 • Geanta bebelusului

  CristinaBaban
  - oct 11 2019 11:49

Retete

 • Tarta de prune si miere

  Anda08
  - aug 20 2019 12:37

 • Salata de capsuni

  Anda08
  - iul 03 2019 12:02

 • Clatite sau pancakes cu nuca de cocos si fructe

  Anda08
  - mar 29 2019 12:13

 • Salata de bulgur cu creveti si conopida

  Anda08
  - ian 23 2019 11:29

 • Galette cu fructe de toamna

  Anda08
  - nov 06 2018 14:38