Da berea nu ingrasa? ![[:D]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif)
Te rog frumos! Esti in urma cu noile descoperiri stiintifice.
● Nu îngraşă. Cercetătorii spanioli de la Consiliul Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid susţin că berea, cu sau fără alcool, nu îngraşă şi nici nu provoacă modificări în masa corporală, precum apariţia burţii.
● Rehidratează organismul după efort fizic. Oamenii de ştiinţă de la Facultatea de Medicina a Universităţii din Granada şi cei din cadrul Consiliului Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid au constatat că un consum responsabil de bere, cu şi fără alcool, este o modalitate de a ne rehidrata după efort fizic. "Berea aduce substraturi metabolice care înlocuiesc pierderile ocazionate de exerciţiile fizice cum sunt amidonul, diverse minerale, vitaminele din grupa B şi antioxidanţi. Incluzand în compozitia sa 93% apa, berea se caracterizează prin efectul răcoritor şi puterea de reducere a senzaţiei de sete. Este o băutură rehidratantă ideală, dacă este băută responsabil", completează dr. Popescu.
● Reduce riscul formării pietrelor la rinichi. Berea are un conţinut redus de calciu şi este bogată în magneziu, ceea ce ajută la protejarea împotriva formării pietrelor la bilă şi la rinichi, datorită efectului diuretic şi conţinutului mare de apă. Alte studii au arătat că anumite substanţe din hamei ar putea încetini pierderea calciului din oase, prevenind formarea de pietre. Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care a fost recomandat consumul unui pahar de bere pe zi pentru reducerea riscului de formare a pietrelor la rinichi.
● Reduce riscul de apariţie a bolii Parkinson, boală neurodegenerativă care afectează persoanele trecute de 50 de ani. Studiile de specialitate au arătat că berea băută în cantităţi moderate previne apariţia acestei boli.
● Creşte nivelul colesterolului "bun" (colesterol HDL). Deşi un sondaj a arătat că suntem tentaţi să preferem vinul în detrimentul berii pentru că scade nivelul de colesterol " rău", analizele de laborator au arătat că berea este mult mai bună pentru creşterea colesterolului HDL. În plus, studiile de specialitate au arătat că această băutură subţiază sângele, scade riscul de infarct şi atac cerebral.
● Asigură protecţie împotriva bacteriei Helicobacter pylori. Unele cercetări au demonstrat că persoanele care includ în dietă bere beneficiază de un grad de protecţie împotriva bacteriei Helicobacter pylori, cunoscută ca fiind cauza majorităţii ulcerelor de stomac şi un posibil factor de risc pentru cancerul de stomac. Consumul de bere facilitează eradicarea acestui organism datorită unui efect antibacterian.
● Este bogată în antioxidanţi. Berea conţine antioxidanţi naturali, proveniţi din malţ şi hamei. Analizele de laborator au arătat că numărul antioxidanţilor din sânge creşte ca urmare a consumului de bere.
● Are un conţinut ridicat de siliciu. Acest mineral este important pentru sănătatea oaselor, îmbunătăţind chiar densitatea minerală a oaselor la femeile care primesc suplimente de siliciu prin dietă. În plus, siliciul din bere ar putea contribui la reducerea riscului bolii Alzheimer.
● Conţine vitamina B12. Persoanele care urmează un regim vegetarian se pot confrunta cu un deficit de vitamina B12, deoarece aceasta este asimilată de organism din preparatele de origine animală. Vitamina B12 are un rol decisiv în buna funcţionare a sistemului nervos, fiind supranumită vitamina bunei dispoziţii. Preparată din cereale, berea este o sursă bună de vitamine esenţiale vieţii, cercetări recente demonstrând o absorbţie ridicată de vitamine de tip B la introducerea în dietă a consumului responsabil de bere.
● Este o sursă de fibre. Două pahare de bere conţin în medie 10% din doza zilnică recomandată de fibre solubile, unele beri putând furniza până la 30%.