Ce gatim astazi ? cap.97
#751
Postat 13 octombrie 2016 - 23:28
#752
Postat 14 octombrie 2016 - 08:20
Eu anul asta nu am pus decat:castraveti dulci-acrisori,ardei kapia in otet,salata de toamna si un borcan de ardei iute.Mai am de anul trecut:ardei cu varza si conopida(in acelasi borcan),gogonele,gogosari, castraveti si ardei iute.
#753
Postat 14 octombrie 2016 - 11:14
Am niste ardei iuti pe care as vrea sa ii pun in otet. Aveti vre-o reteta?
#754
Postat 14 octombrie 2016 - 12:05
Speli ardeii,ii aranjezi in borcan apoi adaugi otet(asa masori cat otet iti intra),dupa ce l-ai pus il rastorni intr-un ibric/oala si il incalzesti putin.Poti pune si un strop de zahar/miere daca iti place.Nu inchizi capacul imediat,il asezi provizoriu si peste 24-48h mai completezi cu otet(acum se poate si rece) daca ardeii au tras si-n interiorul lor.Dupa completare inchizi complet si gata.
#755
Postat 14 octombrie 2016 - 12:26
Speli ardeii,ii aranjezi in borcan apoi adaugi otet(asa masori cat otet iti intra),dupa ce l-ai pus il rastorni intr-un ibric/oala si il incalzesti putin.Poti pune si un strop de zahar/miere daca iti place.Nu inchizi capacul imediat,il asezi provizoriu si peste 24-48h mai completezi cu otet(acum se poate si rece) daca ardeii au tras si-n interiorul lor.Dupa completare inchizi complet si gata.
Merci Dea
Nu pun si sare?
#756
Postat 14 octombrie 2016 - 13:02
Numai daca vrei.Eu ii fac fara sare.Socrela punea un strop de sare inainte...dar eu nu pun.Am borcan si din 2010 fara sare pus si sta.
#757
Postat 14 octombrie 2016 - 14:03
Ok, merci :).
#758
Postat 15 octombrie 2016 - 08:09
Azi nu gatesc,pt mine doar mai am resturi prin frigi.Maine fac o stiuca la gratar si cartofi cu rozmarin,incerc si un sos de mustar...daca imi iese.
Daca aveti retete pt asta si va iese super va rog sa ma "luminati".
Voi face si un desert...un tort de zahar ars,pt ca salivez de mult timp.
#759
Postat 15 octombrie 2016 - 08:15
Aseara am scos "returile" :de friptura, de omleta, de risoto. Am facut alaturi o salata verde si fiecare si-a pus in farfurie ce a vrut.
Am pus pe foc o varza calita (varza e din gradina si risc o supraproductie). Am sa ies sa fac cumparaturile pe toata saptamina si sigur gasesc ceva bun care se face repede (carne de vita sau de purcel) pe linga varza.
Fetele cu clima temperata (adica iarna-iarna si vara-vara), ce procedati voi cu varza ? Ca so-acra-mea care sta in sudul Frantei mi-a zis ca o pot lasa afara, eu insa nu ma vad cautind apoi varza sub zapada.
#760
Postat 15 octombrie 2016 - 08:20
Mik si noi mai lasam varza "prin zapada" cand avem super-productie.Se pastreaza mai bine decat in magazie.Daca nu faci altceva cu ea o poti lasa acolo.Dar vezi ca dupa ce cade zapada peste ea nu mai e ok pt murat,e buna doar la gatit sau la salate.