Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Cum se face visinata fara damigeana?


12 raspunsuri la acest subiect

#1
lavi02

lavi02

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.184 mesaje

Postat 10 iulie 2016 - 19:29

Mama mea facea visinata fara sa aiba damigeana si am incercat si eu sa fac, poate adun niste sfaturi si de la voi.

 

Imi amintesc ca punea visinele cu zahar in niste borcane mari, de muraturi, apoi scurgea siropul si il amesteca cu alcool rafinat. Intr-un borcanas mai mic pastra niste visine pentru prajituri. Cam asa ceva vreau sa fac si eu.

 

M-am apucat ieri dimineata: am cumparat 5.5 kg de visine (am mai si mancat din ele, recunosc), am umplut cu ele un borcan mare si unul mai mic (cel mai mic nu e chiar plin), am pus peste ele zahar in straturi. Pana azi au inceput sa lase zeama. Sa scurg siropul pe rand, cand se formeaza, sau doar cand e ajunge la nivelul visinelor?


Editat de lavi02, 10 iulie 2016 - 19:30 .


#2
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 10 iulie 2016 - 19:49

Cate visine ti-au ramas?

 

Oricum undeva pe la 0.5kg zahar/1kg de visine curatate - 250-300 ml alcool dublu rafinat.

 

Eu nu as scoate visinele. Lasa-le o saptamana dar amesteca sa se dizolve zaharul. Ar fi bine sa pui tifon sa nu intre musitele.

 

Cand s-a dizolvat pui alcoolul, amesteci si lasi iar 14 zile. Apoi filtrezi visinele de restul visinele chiar daca sunt alcoolizate pot fi folosite cu succes.

Visinata filtrata o pui in sticle (sticle nu plastic) cu capac si asta e toata teoria. Sa nu uit merge sa pui si zeama de la 1/2 lamaie potenteaza gustul si aroma...e o nebunie la sfarsit.



#3
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 10 iulie 2016 - 20:35

Nu scoate acum visinele, lasa-le cel putin o saptamana in alcool.

#4
lavi02

lavi02

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.184 mesaje

Postat 10 iulie 2016 - 20:58

Multumesc pentru sfaturi. Am pus cate o farfuriuta de cafea pe post de capac la borcane. Sticle de sticla cu capac, clar. Am ramase de pe la diverse bauturi. Aha, deci voi ziceti sa nu scot inca siropul, sa las o vreme si sa pun alcool peste si sa mai las. Zahar am pus din ochi, visine banuiesc ca au ramas 5 kg.

#5
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 10 iulie 2016 - 21:57

Invarte pana se dizolva zaharul.... asta va tine 7-8 zile... apoi bagi alcool si iar lasi 14 zile.... apoi scoti totul de pe visine si bagi in sticle. Simplu.

 

Visinele alea alcoolizate merg la nebunie cu crema de ciocolata (neagra +lapte).



#6
mianda

mianda

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.267 mesaje

Postat 10 iulie 2016 - 22:14

Eu am facut de doua ori visinata si mi-a iesit foarte buna. Dupa ce se topeste zaharul tot, se toarna alcoolul peste visine si sirop, se amesteca bine si se inchide ermetic. Se pune damigeana la un loc intunecos si racoros si se tine cateva luni amestecand o data cam la 2 saptamani. Visinele se macereaza si iese si gustul din sambure. Cu cat sta mai mult cu atat este mai buna.

Eu nu cred ca poti face operatiunea asta cu borcanele decat daca au filet si le inchizi ermetic. In caz contrar, alcoolul se evapora.

 

La 3kg de visine pun un kg de zahar si un litru de alcool.


Editat de mianda, 10 iulie 2016 - 23:58 .


#7
carolinah

carolinah

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.568 mesaje

Postat 11 iulie 2016 - 14:03

Eu mor dupa visinele din visinata! Moama, ce pofta mi-ai facut! Visinata in sine o detest, dar visinele alea un pic uscate de pe care s-a scos visinata de o vreme mmmmmm, imi ploua in gura!



#8
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 11 iulie 2016 - 14:11

Visinele din visinata doar putin apasate le pun in congelator si le folosesc cu succes la prajituri, creme  in general deserturi 



#9
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.603 mesaje

Postat 11 iulie 2016 - 14:15

bunica din partea tatalui ne facea coltunasi umpluti cu visine din visinata sau cu branza dulce.

moama, ce buni erau...



#10
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 11 iulie 2016 - 14:20

Eu las visinele acolo un an, si chiar peste. Mai pun in visinata samburi de caisa, sparti, si coaja si miezul. Le las acolo pe toate.

Iar daca n-am damigeana, un bidon de plastic de 5 l face exact la fel, ba mai inchide si ermetic continutul.

Stiu, stiu...plastic...

Dar eu privesc partea practica iar rezultatul nu m-a dezamagit niciodata.




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Ieri, 14:55

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -