Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

Condimente(mai)deosebite


133 raspunsuri la acest subiect

#1
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.305 mesaje

Postat 26 iunie 2016 - 15:48

In viata mea de bucatareasa stramutata de pe plaiurile miritice [:D] am avut ocazia s aintilnesc retete sau sa servesc diverse preparate,condimentate cu diverse,ce clar,pentru mine sunt condimente exotice,pe care nu prea stiu sa le folosesc,insa ma stradui! [:D] 

 

Deci haideti sa discutam despre aceste condimente exotice,pe car retetele ni le recomanda si pe care (cred ca nu-s singura [:D]  si chiar daca as fi ,pentru mine nu ar fi o problema)nu le cunoastem din bucataria traditionala romanesca.

 

Deschid dicutia despre muskat.

 

Cine stie (in afara de wikipedia bineinteles [:-)))] [:-)))] )cum se foloseste muskatul(cantitati),ce e mai buna direc "nuca" de muskat sua praful gata cumparat,ce gust are de fapt si ce intensitate?



#2
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 26 iunie 2016 - 16:35

    Te referi la nucsoara(mirystica fragrans) sau la altceva?



#3
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.305 mesaje

Postat 26 iunie 2016 - 17:04

Daa...bine ca mi-ai atras atentia ca nu am realizat ca poate muskatul nu reprezinta nimic pentru multi.

 

Deci nucsoara,sau muskat.



#4
strumphitza

strumphitza

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.666 mesaje

Postat 26 iunie 2016 - 17:13

Eu nucsoara o folosesc in rice pudding ul englezesc, tradus lapte cu orez facut la cuptor si pus pe langa alte mirodenii si nucsoara praf, mai mult sau mai putin, dupa gust. Eu pun cu lingurita, ca e bunaaaa!! Pe langa scotisoara! Hmmmm.. mi-e pofta acum de orez cu lapte la cuptor! [pofticios]

 

Nucsoara eu mai pun si in vin fiert, dar e prea cald acum de asa ceva. Astept toamna si frigul! [:D] 



#5
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.305 mesaje

Postat 26 iunie 2016 - 17:15

Strumphitza,dar ce gust are?

 

Eu ce folosesc nu-mi pare ca ar da vreun gust special,insa necunoscund condimentul ,imi este teama s apun prea mult .

 

edit Mie mi s-a parut o tenta iute data de muskat,asta ar fi singura remarca a mea la acest condiment.


Editat de andacos, 26 iunie 2016 - 17:20 .


#6
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 26 iunie 2016 - 17:20

    Sa incep cu aroma(parca si asta te interesa):duce spre scortisoara,dar nu e asa intepatoare si e mai dulceaga.Eu o folosesc la cartofi,carnite fripte sau in amestecul de chiftele,dar depinde de garnitura de langa(daca e mai dulceaga gen mazare,ghiveci...nu pun).

     Sorela cea mica o pune cam la orice...are o manie cu ea.Iar prietena mea in preparatele cu lapte,gen:puding,orez...



#7
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.305 mesaje

Postat 26 iunie 2016 - 17:25

Da,sigur ca si aroma!!!

 

Nu ai spus nimic de gust,ce gust spui tu ca are?

 

Si in bucataria nemteasca se foloseste mult in mincaruri cu cartofi.Eu de exemplu nu stiu in bucataria romaneasca traditionala di zona mea,sa se foloseasca,pentru mine (a fost,un cindiment nou complet.



#8
dea78

dea78

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.098 mesaje

Postat 26 iunie 2016 - 17:31

    Parca e putin picanta...dar nu atat de picanta cum imi place mie.Si la carnita pun cam 1/2lingurita la 1kg,iar la cartofi o lingurita la un kg.Eu folosesc praf si sorela nuca...nu mi se pare diferenta la gust.Nici in zona mea nu se folosea si nici in zona actuala...e adoptat condimentul de vreo 3-4ani de mine.



#9
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.305 mesaje

Postat 26 iunie 2016 - 17:34

    Parca e putin picanta...dar nu atat de picanta cum imi place mie.Si la carnita pun cam 1/2lingurita la 1kg,iar la cartofi o lingurita la un kg.Eu folosesc praf si sorela nuca...nu mi se pare diferenta la gust.Nici in zona mea nu se folosea si nici in zona actuala...e adoptat condimentul de vreo 3-4ani de mine.

AM inteles,deci la cartofi cam o lingurita la 1 kg .



#10
Mik

Mik

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.229 mesaje

Postat 26 iunie 2016 - 17:55

In Frantza nuscoara se pune mai ales in gratin de pommes de terre.

E oarecum dulceag, parfumat si putin iute.

Se prezinta sub forma de pulbere (deja macinat), sau ce vind nucsoarele si le razi cu o razatoare mica, exact cit iti trebuie.




Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Vouchere materna

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:48

  • Curs prenatal: nastere naturala

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:35

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • Incepem pregatirile

    madalinaiuliana27
    - Ieri, 20:10

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -