Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Sarcina oprita, chiuretaj, rechiuretaj...


9 raspunsuri la acest subiect

#1
lore_florina86

lore_florina86
  • Membri
  • 5 mesaje

Postat 28 mai 2016 - 12:39

Buna tuturor!

Desi sunt noua pe acest forum, am mai citit inainte pe aici, fara sa fiu inregistrata.

Din pacate, vin si eu cu o poveste trista. Am 29 de ani, implinesc 30 in august. In februarie, am ramas insarcinata. Prima sarcina, fara alte sarcini sau avorturi inainte, copilas dorit foarte mult! Am ajuns la control la 7 saptamani de la ultima menstruatie. La ecografie, medicul mi-a spus ca totul e bine, este la locul lui, mi-a dat lista uzuala de analize de sange si profilul Torch si mi-a spus ca ne vedem pe 16 mai pentru bitest. Eram foarte fericiti ca totul e bine si asteptam cu nerabdare data de 16 mai! La prima ecografie nu mi-a spus nimic despre activitatea cardiaca...doar ca este implantat bine si ca e ok!

Din pacate, pe 4 mai seara, cand am ajuns acasa, am vazut o scurgere mai rozalie pe absorbantul zilnic si am fugit imediat la urgente, cu sotul.

Ar fi trebuit ca a doua zi sa implinesc 11 saptamani...medicul de garda din acea seara mi-a facut prima ecografie transvaginala si l-am vazut schimbandu-se la fata. S-a uitat pe ecografia veche, s-a uitat din nou pe monitor si, desi aveam ochii plini de lacrimi si sufletul plin de teama, inca speram sa fie totul bine. A spus doar: n-avem activitate! Si cerul a cazut pe mine! Nici nu pot sa exprim in cuvinte ce am simtit si cum sufletul mi se rupea in mine!

Mi-a spus ca trebuie facut urgent un chiuretaj, pentru ca sarcina e oprita de mult timp si riscul de infectie e foarte mare! In aceeasi noapte mi-a facut si chiuretajul...

Si, totusi, nu s-a terminat aici...

Timp de o saptamana am avut o sangerare usoara, iar apoi a inceput o hemoragie foarte puternica, cu cheaguri foarte mari! Am ajuns din nou la urgente, medicul de garda mi-a facut o noua ecografie si mi-a zis ca totul e ok, e normal, o sa mai sangerez chiar si vreo 2 saptamani. Mi-a dat un tratament cu Arthrotec si Ergomet pentru 5 zile si m-a trimis acasa. Timp de 2 saptamani, cat mi-a spus medicul, am asteptat, iar sangerarea tot nu s-a oprit, nici macar nu s-a mai diminuat!

Ieri, am ajuns la cabinetul unui al 4-lea medic ginecolog, care m-a trimis urgent la Maternitate, la medicul de garda, pentru un rechiuretaj. Se pare ca mai ramasesera resturi de la primul chiuretaj, inclusiv bucati de placenta! Si, pe deasupra, s-a mai format si un chist hematic de 5 cm pe ovarul drept!

Am simtit ca imi fuge pamantul de sub picioare! Cum? Cum un nou chiuretaj la diferenta de 3 saptamani de la primul?

Si, asa am ajuns aseara la maternitate, unde m-a chiuretat din nou, chiuretaj prin aspiratie cu anestezie locala, dar am avut niste dureri cumplite in timpul procedurii!

Acum, va scriu din spital. Fizic, cred ca sunt destul de bine, sangerez foarte putin si durerile sunt suportabile, mai usoare decat la menstruatie.

Acum, problema cea mare a ramas durerea pentru bebelusul pierdut! Si mai ales teama pentru viitor!

Ne dorim atat de mult un copilas si mi-e teama de o sarcina viitoare! Sper din tot sufletul sa pot ramane din nou insarcinata, desi medicul mi-a recomandat sa asteptam minim 6 luni, pana sa incercam din nou. Mi se pare extrem de mult! 

Mai sper si ca sarcina urmatoare sa fie pana la termen, iar bebelul sa fie sanatos! Astea ar fi cele mai mari temeri ale mele!

Sunt pe aici mamici fericite, care au trecut prin asa ceva si totusi, acum au bebei sanatosi care sa le lumineze viata? Atat de mult bine mi-ar face sa stiu ca exista sanse bune!

Imi pare rau ca am scris atat de mult, dar de 3 saptamani nu am reusit sa spun nimanui, in afara de sotul meu, chiar tot ce am pe suflet. Simt ca aici as putea gasi intelegere de la mamici. Cred ca doar mamicile pot simti cu adevarat si intelege prin ce am trecut...

Va imbratisez si va doresc tot ce va doriti si voi! Sarcini sanatoase si bebei la termen si sanatosi!



#2
Anca_2015

Anca_2015

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 627 mesaje

Postat 28 mai 2016 - 17:03

In primul rand iti urez putere ca sa treci peste momentul asta dificil. Stiu prin ce treci caci si eu am trecut prin experienta asta si nu numai. Revenind la experienta ta, cred ca trebuie sa respecți termenul de 6 luni, având in vedere intervențiile suferite, trebuie sa te vindeci fizic. Din experienta mea te sfatuiesc ca inainte de a incerca din nou sa ramai insarcinata, sa iti faci un set complet  de analize, poate vei identifica cauza pierderii sarcinii. Neaparat sa faci analizele pentru trombofilie si cele care țin de functionarea glandei tiroide, care sunt printre principalele cauze ale pierderii sarcinilor (cauzele pierderii sarcinii pot fi si genetice, uterine sau ca urmare a unor infectii etc.). La urmatoarea sarcina sa stii ca sunt tratamente de sustinere, trecand printr-o pierdere de genul asta sa ai in vedere ca tratamentul cu progesteron ajuta la susținerea sarcinii si nu afecteaza fătul. Sunt multe chestii medicale care le-am invatat si eu dupa experientele  negative. Sa stii ca important mai este si specialistul. Statisticile spun ca majoritatea sarcinilor de dupa avort pot fi duse la termen fara probleme. Sanatate iti doresc.



#3
lore_florina86

lore_florina86
  • Membri
  • 5 mesaje

Postat 28 mai 2016 - 21:51

Multumesc din suflet pentru raspuns si pentru sfaturi.

Despre analizele de trombofilie si mutatii m-am interesat singura pana acum, de pe internet, pentru ca medicul care m-a chiuretat initial mi-a spus doar ca se intampla si investigatii suplimentare se fac abia dupa 3-4 sarcini pierdute, consecutiv. Nu pot sa cred! Oare noi suntem simple statistici medicale? Cine are puterea sa piarda atatia copilasi? Poate sunt si persoane mai puternice, dar eu sigur nu ma simt in stare sa mai trec prin asa ceva. Desi, acum sunt mult mai constienta de acest risc.

In schimb, atat medicul care m-a trimis la rechiuretaj, cat si dna dr care mi-a facut rechiuretajul, mi-au spus ca imi vor da o lista de analize pe care sa le fac inainte de o noua sarcina, pentru a vedea de ce aceasta s-a oprit.

Pentru perioada de asteptare, iar am avut pareri impartite: sa astept 3 luni, timp in care sa iau anticonceptionale pentru a scapa de acel chist, dupa care sa ne vedem la un nou control, pentru a vedea evolutia, iar o alta recomandare a fost sa astept 6 luni pana la o noua incercare. Cred ca macar pentru linistea mea din acest moment si pentru a-mi ridica moralul, deocamdata ma voi gandi la varianta cu 3 luni, pentru ca oricum, dupa 3 luni urmeaza un nou control, iar verdictul de atunci, il voi urma la momentul acela.

Referitor la analizele de glanda, la ce analize exact te referi? Pana acum nu am mai gasit informatii despre ele...

Sper din tot sufletul sa fie bine data viitoare si sa avem si noi bebelusul dorit!



#4
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 28 mai 2016 - 22:37

Uite, nu pierde speranta, am o poveste asemănătoare si acum am bebelus, ibtr-adevăr am descoperit o trombofilie pt care am facut o injectie pe zi toata sarcina, dar nu e bai, trec toate. Mananca sanatos, fa multa miscare in perioada asta de 6 luni, gandeste-te ce crezi ca ti ar face bine la sistemul imunitar ( ma gandesc la capsule din plante, chestii naturale), priveste cele 6 luni ca o pregatire riguroasa a corpului pentru o sarcina, si o sa te pui oe picioare indata! Eu de exemplu am luat viusid, capsule cu marar, urzica si usturoi ( e doar xmplu cu ce am luat eu, probabil trebuie sa intrebi medicul)... nu stiu cat neapărat au facut fizic, dar ma simteam eu din ce in ce mai puternica psihic, stiind ca am grija de sanatatea mea! Mult succes!

#5
lore_florina86

lore_florina86
  • Membri
  • 5 mesaje

Postat 29 mai 2016 - 08:30

Multumesc tare mult pentru incurajari! Imi voi face si eu toate analizele in perioada urmatoare si sper sa fie totul bine si sa stim ce avem de facut in continuare.

O sa incerc sa fiu optimista, ma ajuta foarte mult sa stiu ca exista sanse sa am o sarcina normala si sa vina si bebelusul si sper din tot sufletul ca aceste chiuretaje sa nu-mi afecteze posibilitatea de a ramane insarcinata!

Multumesc din nou pentru toate cuvintele de incurajare si va doresc si eu multa sanatate si bucurii cu piticotii!



#6
lavi02

lavi02

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.184 mesaje

Postat 29 mai 2016 - 08:32

25% din sarcini se pierd in primul trimestru. Multe dintre prietenele mele au mai pierdut cate o sarcina si apoi au nascut copii sanatosi. Fara analize de trombofilie si injectii zilnice. Sora mea a pierdut prima sarcina in februarie anul trecut, la 35 de ani, apoi a ramas din nou insarcinata in august si acum sta sa nasca de pe o zi pe alta. Nici ea nu a facut nicio injectie. Pur si simplu nu toti embrionii sunt OK dpdv genetic si atunci nu se dezvolta.

 

Imi pare tare rau pentru tine, prin ce ai trecut si iti doresc refacere usoara!


Editat de lavi02, 29 mai 2016 - 08:35 .


#7
lore_florina86

lore_florina86
  • Membri
  • 5 mesaje

Postat 29 mai 2016 - 14:08

Multumesc tare mult! Doamne, cat de mult ajuta vestile acestea bune! Eu si sotul meu am decis sa facem totusi toate analizele posibile, pentru a vedea daca exista vreo problema medicala din cauza careia sarcina s-a oprit, macar pentru linistea noastra! Sa dea Dumnezeu sa iasa bine si sa nu fie nicio problema! Oricum ar fi, suntem in stare de orice sacrificiu pentru a obtine macar un copilas! Noi ne-am fi dorit doi copii, dar acum ma rog sa fiu sanatoasa si sa avem macar un bebe! 

Multa sanatate si nastere usoara surorii tale! Iar bebe sa fie sanatos si voinic!



#8
lavi02

lavi02

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.184 mesaje

Postat 29 mai 2016 - 20:01

Multumesc pentru urari! Mult succes iti doresc!

#9
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 30 mai 2016 - 12:11

Stai linistita si nu te gandi ca daca ai pierdut o sarcina inseamna ca te vei chinui sa ai copii.

sarcinile oprite in evolutie si avorturile spontane sunt felul corpului nostru de a semnala ca ceva nu a fost in regula cu embrionul.

Multe femei nici nu stiu ca sunt insarcinate si avortul e perceput doar ca o menstra mai abundenta.

daca ai 3 sau 4 sarcini pierdute inseamna ca e ceva in nereguula, o sarcina pierduta nu denota asa ceva. Medicina se bazeaza pe statistica si ar trebui sa ne bucure ca exista asa ceva deoarece salveaza vieti.

 

Asculta ce spune medicul si nu te stresa, ca stresul e cel mai periculos.



#10
irbo

irbo

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.078 mesaje

Postat 30 mai 2016 - 13:56

Si eu am fost in situatia ta. Gemelara oprita in evolutie pe la 12 sapt..eu am aflat cam la 14 sapt. A urmat chiuretaj si rechiuretaj...La mine s-a complicat problema pt ca din cauza infectiei si a chiuretajelor succesive am facut o sinechie uterina f urata ceea ca a mai dus si la alte pierderi de sarcini. Ma rog ca sa fac un scurt rezumat dupa 4 ani si multe tratamente a aparut primul baietel. Dupa alti 6 ani a aparut si nr. 2. (6 ani pt ca asa am vrut eu, nr.2 a aparut dupa primele 3 luni de incercari). Ce as sugera eu- este sa vorbesti cu medicul sa vezi ce poti facein primul rand pt a preveni o eventuala sinechie (eventual sterilet pt 3 luni si tratament cu progesteron pt refacere). Deasemenea urmareste menstruatia lunile urmatoare daca nu este cantitativ redusa in mod semnificativ (semn al sinechiei). Apoi bineinteles analize pt trombofilie, etc... Si incearca sa gasesti un medic care sa iti recomande toate astea acum si nu clasicul "vorbim dupa ce/daca  pierzi 3 sarcini"...




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Saptamana 28

    Deutzuk
    - Astăzi, 11:08

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -