Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Educația sexuală – Războiul împotriva copilăriei. De la vârste fragede, copiii sunt învățați cum să obțină plăcerea sexuală


338 raspunsuri la acest subiect

#311
Mik

Mik

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.241 mesaje

Postat 07 iunie 2016 - 22:52

Off topic : E foarte ciudat ca nu se mai poate purta o discutie pe forum mai mult de doua pagini fara diversiuni scabroase, de la nu's ce papagal care urineza, la zoofilie, la Games of Thrones si hacuit oameni pe strada". Parerea mea de 2 lei.



#312
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 08 iunie 2016 - 07:59



Rufus, imi pare rau, dar nu inteleg nimic din mesajul asta ...l-am citit de doua ori, nu prind ideea.

 

Eu vorbeam de "consens" in legatura cu relatiile - heterosexuale, homosexuale, si mai ales zoofile, pentru ca tu ai adus-o in discutie.

 

Valoarea fundamentala a unei relatii este consensul ...trebuie sa fim amandoi de acord cu asta ... in conditiile astea, primele doua sunt acceptabile, cea zoofila este si va ramane pentru totdeauna, pentru oricine, ilicita, ilegala, irationala, deci nu merita a fi introdusa in discutie.

 

Ah ce ma enerveaza sa discutam in sesiuni dimineata (eu) si eara (tu) [:)]

Buflea, discutia e discutie. Nu bate nimic in cuie, nu stabileste nimic universal. Si mai ales poate avea de la deloc la maxima valoare.

Am adus zoofilia in discutie pentru a-mi exemplifica un punct de vedere. Daca ai observat, imediat s-a gasit o persoana care sa se umple de scarba, cum de ma pot gandi la asa ceva...probabil, daca nu se gandea ca ar putea fi sanctionata, imi ura sincer bafta in relatia cu animalul meu preferat (la ora asta o pisica, deci sex feminin, ca sa-mi pastrez profilul [:D] ). Cam asta este un fel de consens, in viziunea unora.

Daca privesti consensul dintr-o relatie, apai e discutabil din punctul meu de vedere.

In primul rand precizez ca am introdus termenul de zoofilie ca sa fac o comparatie intre imposibilul din ambele cazuri, cu ceva timp in urma. Mai intai homosexualitatea, neacceptata in nici un fel de societate. Iar unde era "acceptata" era intotdeauna un abuz, pentru ca nici vorba de consens- cei puternici pofteau si cei slabi se supuneau, de multe ori fiind copii. Acum, cu deschiderea de acum, vorbim de relatii homosexuale ca de ceva foarte firesc. Inca te strambi la zoofilie? Eu n-as face asta...chiar nu stii cum va evolua omenirea in domeniul asta. Si nu...nu vorbesc doar de sex. Daca acum pot lasa mostenire pisicii averea mea...de ce nu m-as si putea casatori cu ea, candva in viitor? Ca tot de asta spui, cand vorbesti de homosexuali...drepturi in urma casatoriei.

Deci vreau (macar tu...) sa intelegi motivul pentru care am pomenit de zoofilie. Probabil la fel de revoltati au fost (si sunt inca) oamenii si la ideea ca doua persoane de acelasi sex pot simti "interzis".  Insa nu trebuie sa trecem peste faptul ca acum, in multe tari din lume zoofilia, sexul cu animale deocamdata, este permisa. Si nu numai in fundul pamantului, ci in batrana si moderna noastra Europa. Vrei sa te sochezi? La nivel de anul trecut (acum nu stiu) sexul cu animale era permis si in Romania. Iar cu 2-3 ani in urma, in majoritatea statelor UE.

Deci draga mea buflea...irationala, poate...dar nu ilegala.



#313
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 08 iunie 2016 - 08:20

Roxanaz, este o ora distincta (in care se parcurg subiectele din lista, copiii au de facut proiecte si alte asemenea) sau este combinata cu o alta ora (eg. de stiinte)? Folosesc vreun suport de curs sau se discuta liber? Invatatoarea este cea care se ocupa de tot?

 

 

da, sigur ca e o ora distincta. au manual/caiet de lucru si ora e predata de invatatoare.

http://www.grupulcor...&category_id=79



#314
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 08 iunie 2016 - 09:19

[:-)))] Intre Karl si Șupet  [cupisi] sta un mizerabil si fundamentalist " yet"

 

http://www.telegraph...rry-my-cat.html



#315
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 08 iunie 2016 - 09:30

si ce treaba are asta cu subiectul....????



#316
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 08 iunie 2016 - 09:33

Bun...acum putem chiar dialoga. Eu respect dreptul tau de a nu fi de acord cu acest curiculuum. Ca atare, ai tot dreptul sa retragi copilul de la lectiile respective.

 

 

Ca nota separata, materialul pe care l-ai pus in al doilea link este un curriculum facut in 2004. Nu mai este curent si nu este ceea ce se preda in scolile publice din USA acum. Vad ca ai fost de acord cu linkul pus de mine (primul pus de tine)...acela este cel "la zi".

 

Eu personal consider ca ceea ce au invatat copiii mei la scoala a fost prezentat cit se poate de natural si respectuos fata de sensibilitatile copiilor. Cred ca pe undeva se denatureaza cumva mesajul care il percem noi si modalitatea in care o percep copiii. 

 

Daca revin la dreptul fiecaruia, eu totusi sustin ca materialul prezentat mai sus de mine este cit de poate de firesc si util pentru foarte multi copii care nu au norocul unor parinti atit de perfecti ca noi (aici glumesc, da?). Sint copii care nu vor afla poate pina e prea tirziu cum ramii insarcinata sau ca cineva nu are dreptul sa te atinga daca nu esti de acord. 

 

Daca tu ai tot dreptul sa iti retragi copilul de la ceva care tu consideri daunator, de ce eu nu am dreptul sa imi las copilul sa participe? Sistemul actual (mult hulita democratie) ingaduie AMBELOR parti sa decida. Nu decide o parte pentru cealalta. Asta era singurul meu argument. 

Si pana acuma puteam dialoga.

 

Materialul pus de mine chiar daca este din 2004 este cat se poate de prezent si azi. Am regasit aceleasi materiale si guidance line si in materiale din 2009 si in materiale din 2016.

 

In materialul pus de mine sunt prezentate niste orientari pe care fiecare tara trebuie sa-si construiasca manualele de educatie sexuala.

Sunt unele tari cat si unele state din USA mai catolice decat papa.

Cum eu stiu ca fiecare stat din USA poate avea propria legislatie diferita de cea federala nu am de ce sa nu cred ca in California e altfel.

Daca ai fi stat in CA ti-as fi dat credit total. Pana atunci aleg sa cred ce spun rezidentii de acolo. Am familie si prieteni acolo.

 

 

International Planned Parenthood Federation are retele in toata lumea si impreuna cu UNESCO promoveaza astfel de materiale pe toate continentele. IPPF implementeaza o educatie sexuala unitara pe tot globul cu ajustari specifice pentru fiecare cultura in parte.

 

La randul ei fiecare tara, e obligata mai mult sau mai putin, sa foloseasca acele linii directoare din materialele respective.

 

La unele dintre paragrafele astea parinti din toata lumea s-au revoltat, s-au revoltat si factori decizionali din alte tari, nu au fost numai 2-3 persoane religioase cu pancarte undeva in America.

 

Manualele de educatie sexuala de la noi din tara au fost luate la puricat de aceasta organizatie.

 

International Planned Parenthood Federation a elaborat un raport de analiza a disciplinei optionale Educatie pentru Sanatate Componenta Educatie Sexuala.

 

Nu sunt multumiti de aceste manuale pentru ca ei considera ca s-au sarit niste aspecte. Unele aspecte consider si eu ca s-au sarit si se bazeaza pe stereotipii imbecile, dar despre altele consider ca nu au ce cauta la grupa de varsta 5-8 ani.

 

Raportul poate fi citi aici: https://secsromania....tie-sexuala.pdf

 

 

Eu cred ca inchei aici discutia pe aceasta tema.

Mi-am facut o parrere obiectiva, am inglobat in ea si parerile voastre obiective pe cele subiective le-am tras pe linie moarta si cred ca nu mai am nimic de spus.



#317
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.256 mesaje

Postat 08 iunie 2016 - 11:46

. Daca acum pot lasa mostenire pisicii averea mea...de ce nu m-as si putea casatori cu ea, candva in viitor? Ca tot de asta spui, cand vorbesti de homosexuali...drepturi in urma casatoriei.

 

Pentru ca pisica nu isi poate da consimtamintul! Asa ceva nu o sa fie legalizat niciodata, tocmai din aceasta cauza, asa cum nu e legal sa te casatoresti cu un copil, care nu isi poate da consimtamintul. Pe cind homosezualii sint 2 adulti vaccinati, care pot consimti sau nu la o relatie!!! E cu totul alta mincare de peste.



#318
antmil

antmil

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 5.491 mesaje

Postat 08 iunie 2016 - 13:00

Viviana, sincer nu imi dau seama ce anume in discuție provoacă plecarea brusca. Eu cred ca am argumentat si am discutat intr-o maniera civilizata. Mi se pare normal sa avem păreri diferite, vederi diferite si respect pe fiecare asa cum e. Mi se pare normal sa gindim logic si sa ne mai documentam unii de la alții. Greșeala mea atunci sa cred ca este forum de discuții si mai ales ca un dialog civilizat la un subiect serios este de dorit. Aducerea in derizoriu, dezinformare crasa si luatul peste picior la un loc cu off-topicurile de o mai mare sau mai mica bătaie de joc sint la loc de cinste. Acum chiar cred ca ai dreptate...chiar nu merita efortul.

#319
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.329 mesaje

Postat 08 iunie 2016 - 13:11

Faptul ca se cere acordul parintilor pentru participarea la aceste lectii inseamna ca totusi scoala nu vrea sa isi asume intreaga raspundere pentru transmiterea unor informatii care sunt preluate diferentiat de fiecare individ .
La fel ni se cere acordul pentru vizitarea moscheii sau excursii .

Ni se transmite ca noi avem dreptul la viata privata si la garantarea acestui drept.

Eu ii admir pe toti cei care au venit si si-au expus parerea indiferent de reactiile celorlalti , la urma urmei mult mai bizar ar fi pentru mine daca Michelle sau rufus sau JD sau Buflea , si-ar schimba opinia doar de dragul unor norme sociale care preseaza prin anumite parti .Simtim enorm si gandim monstruos pentru altii , dar asta doar pentru ca suntem Noi insine , asa cum vrem noi sa fim.Surpriza , cei mai intoleranti sunt cei care sustin sus si tare toleranta .

Editat de Collins20, 08 iunie 2016 - 13:34 .


#320
dana vio

dana vio

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.970 mesaje

Postat 08 iunie 2016 - 13:15

Si pana acuma puteam dialoga.

 

Materialul pus de mine chiar daca este din 2004 este cat se poate de prezent si azi. Am regasit aceleasi materiale si guidance line si in materiale din 2009 si in materiale din 2016.

 

In materialul pus de mine sunt prezentate niste orientari pe care fiecare tara trebuie sa-si construiasca manualele de educatie sexuala.

Sunt unele tari cat si unele state din USA mai catolice decat papa.

Cum eu stiu ca fiecare stat din USA poate avea propria legislatie diferita de cea federala nu am de ce sa nu cred ca in California e altfel.

Daca ai fi stat in CA ti-as fi dat credit total. Pana atunci aleg sa cred ce spun rezidentii de acolo. Am familie si prieteni acolo.

 

 

International Planned Parenthood Federation are retele in toata lumea si impreuna cu UNESCO promoveaza astfel de materiale pe toate continentele. IPPF implementeaza o educatie sexuala unitara pe tot globul cu ajustari specifice pentru fiecare cultura in parte.

 

La randul ei fiecare tara, e obligata mai mult sau mai putin, sa foloseasca acele linii directoare din materialele respective.

 

La unele dintre paragrafele astea parinti din toata lumea s-au revoltat, s-au revoltat si factori decizionali din alte tari, nu au fost numai 2-3 persoane religioase cu pancarte undeva in America.

 

Manualele de educatie sexuala de la noi din tara au fost luate la puricat de aceasta organizatie.

 

International Planned Parenthood Federation a elaborat un raport de analiza a disciplinei optionale Educatie pentru Sanatate Componenta Educatie Sexuala.

 

Nu sunt multumiti de aceste manuale pentru ca ei considera ca s-au sarit niste aspecte. Unele aspecte consider si eu ca s-au sarit si se bazeaza pe stereotipii imbecile, dar despre altele consider ca nu au ce cauta la grupa de varsta 5-8 ani.

 

Raportul poate fi citi aici: https://secsromania....tie-sexuala.pdf

 

 

Eu cred ca inchei aici discutia pe aceasta tema.

Mi-am facut o parrere obiectiva, am inglobat in ea si parerile voastre obiective pe cele subiective le-am tras pe linie moarta si cred ca nu mai am nimic de spus.

 

In principiu sunt de acord cu tine, dar azi in pauza de masa am stat si am vizionat tot filmuletul ala si m-a terminat complet.

 

Deci Educatie sexuala comprehensiva = educatie sexuala explicita si detaliata , iar International Planned Parenthood Fed mi se pare un fel de alt Barnevernet. Si de fapt este contestata pe tot parcursul filmului.

 

Am cautat si materialele puse de Roxana, manualele cu Educatia ptr sanatate, ca prea suna bine titlul. Pe site-ul editurii se pot descarca cateva fragmente din fiecare manual si parca nu suna prea rau, dar asta doar ptr clasele 1/4. Manualele ptr clasele 5/8 nu le-am gasit ptr descarcare.

 

Nu mi-a placut cum conditionau acordarea de ajutoare Nigeriei cu desfasurarea acestui program ; am citit despre faptul ca in parlamentul Croatiei s-a dezbatut acest program si cartea lui Kinnsey de la care a pornit si ca s-a interzis pe teritoriul Croatiei ; ca Minnesota si Oregon se lupta cu acest program ; ca de fapt acordul parintilor este restrictionat , copiii sunt sexualizati precoce si asta nu este, in viziunea mea, educatie ptr sanatate.

 

Pana la urma eu sunt impotriva unei materii separate de educatie sexuala in scoala. De fapt o sa fie lectiile de biologie si invata acolo destule.

Ii acord subiectului 5pct, mi-a deschis ochii asupra unei probleme pe care o consideram precoce ptr varsta copilului meu.




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Saptamana 28

    Deutzuk
    - Astăzi, 11:08

  • Testul de toleranta la glucoza

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:36

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -