Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Nu mai stiu cum sa procedez


77 raspunsuri la acest subiect

#11
Pepco

Pepco

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.624 mesaje

Postat 22 mai 2016 - 15:04

Totul e teorie si atat aici . Nu va functiona nimic de genul asta si pierzi timp pretios. 

Voi in fapt sunteti divortati de mult doar acte nu aveti inca. 

Si copilului nu ii face bine statul asta cu fundul in doua luntre de care trageti amandoi si va masurati puterile.

Ar fi mult mai clar si mai lipsit de sicanari un program clar in privinta minorului  dat in urma divortului si locuinte separate clar.

 

Aprob.



#12
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.329 mesaje

Postat 22 mai 2016 - 16:30

Ai dreptate inca o data Marius, insa e mai greu in practica. De ex. in cursul saptamanii, copilul e la scoala, si dupa scoala are teme, etc., si daca mai faceam alte activitati distractive nu ii mai ramane timp pentru teme. Asa ca ramanea o parte din weekend pentru distractie sa zic. Dar cand mai si lucrezi in weekend si cand sotul stie ca esti libera dar face planuri singur, e mai greu. Sau cand sotia se ocupa de activitati casnice si sotul se ocupa doar de activitatile distractive, iarasi e greu, eu as zice ca e chiar o lipsa de respect pentru celalalt parinte. Dar se pare ca mai nou va trebui ca si eu sa actionez intr-un mod mai egoist.

E greu cand unul dintre parinti nu mai colaboreaza, eu asta as cauta, o intelegere, o colaborare ca altfel riscam sa ajungem in situatia de genul cine propune primul, adica stii, eu am propus deja sa mergem la film.

 

Daca el are deja planurile facute dar intre timp tu esti libera puteti petrece ziua toti trei , ce va impiedica . E bine totusi ca ai pe cineva pe care sa te bazezi cand lucrezi si copilul sta acasa .

Daca sunteti separati si in prag de divort nu mai astepta nimic de la el care sa te includa si pe tine . Treburi casnice , le faci pe ale tale , nu ? si el le face pe ale lui . Ce pretentii poti sa ai .



#13
ab5174

ab5174

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.395 mesaje

Postat 22 mai 2016 - 17:22

Nici nu stiu cum sa incep. Sunt casatorita si avem un copil aproape adolescent si suntem in pragul divortului. La inceputul relatiei totul a fost frumos dar pe masura ce au trecut anii, incet, incet relatia s-a degradat. Locuim la casa cu curte si casa e cu intrari separate astfel incat se poate locui si separat. Asa ca la un moment dat sotul s-a mutat in cealalta parte a casei. A venit inapoi, iar a plecat si tot asa. Acum e iarasi separat. Copilul are camera lui. In timp ne-am separat si cu banii, fiecare plateste jumatate din cheltuielile comune. Pentru copil de asemenea platim fiecare jumatate din cheltuielile mai mari  in rest fiecare mai plateste separat maruntisuri pentru copil. O perioada a functionat destul de bine aceasta separare in sensul ca am colaborat, ne-am impartit sarcinile, etc. Dar acum situatia devine tot mai stresanta, tot mai multe reprosuri, etc. Acum am impresia ca sotul a atras oarecum copilul de partea lui. Dezavantajul pentru mine a fost ca in ultima perioada eu lucram mai mult in weekend astfel incat sotul a petrecut mai mult timp impreuna cu copilul, in cursul saptamanii acesta fiind la scoala si fiind si ocupat cu teme, etc. Astazi fiind libera, m-am gandit sa facem ceva impreuna dar am constatat ca sotul si copilul au planuit sa plece impreuna in oras si binenteles fara mine. Cand l-am intrebat pe sot daca nu ar fi fost mai bine sa imi spuna si mie despre planul lor sau sa mergem impreuna mi-a zis ca nu a considerat necesar sa imi spuna ca doar copilul fiind cu el este in siguranta. Si intamplari de genul acesta au mai fost. Stiu, nu e o mare drama ca tatal sa mearga undeva impreuna cu copilul dar am impresia ca incet, incet, sotul vrea sa ma indeparteze oarecum de copil. Ca sa nu mai zic ca in timp a mutat in partea lui de casa multe lucruri care-i placeau copilului, gen jocuri, aparate electronice, etc., gasind diverse scuze, ba ca vor sa se uite impreuna la un film, ba altceva, si la inceput nu m-a deranjat aspectul acesta dar acum realizez ca probabil au fost doar motive pentru a petrece mai mult timp impreuna. Si acum am impresia ca sunt  cineva care doar plateste jumatate din cheltuielile copilului dar de prezenta lui se bucura mai mult sotul asa ca m-am gandit sa am o discutie cu sotul in care sa ii pun in vedere ca s-au se comporta in asa fel incat sa imi lase si mie sansa de a petrece timp cu copilul sau nu o sa mai platesc mai departe jumatate din cheltuieli si o sa platesc doar o suma inca nu stiu care dar mi-e frica de reactia sotului adica probabil va incerca sa-i insufle copilului ideea ca nu vreau sa mai platesc pentru el, etc.  In sensul asta as avea nevoie de sfaturile voastre, cum ar fi mai bine sa procedez. 

Ca sa nu mai zic ca mi-as dori  sa imbunatatesc si relatia cu sotul, adica sa fim iar o familie normala dar nu stiu cum sa mai procedez, mereu sunt reprosuri, mereu considera ca eu nu fac nimic, ca el a facut totul, etc. Aceasta ar fi povestea pe scurt dar detalii sunt multe.

Dar acum astept sfaturile voastre.

Reciteste inceputul si sfirsitul mesajului tau.

Si in ceva - daca erai barbat si veneai pe forum sa spui ca nu mai vrei sa-ti platesti jumatatea ta la cresterea copilului, nu cred ca scapai usor...asa fiind femeoe vad ca scapi.

Din cite mi se pare mie pe tine te 'doare' cel  mai tare partea cu banii (ai mentionat-o de cel putin patru ori) si mai putin faptul ca treptat copilul s-a indepartat de tine,



#14
ana3333

ana3333

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 16 mesaje

Postat 22 mai 2016 - 18:14

Nu stiu daca ma doare cel mai tare partea cu banii, insa ma deranjeaza. Am asa impresia ca sotul si-ar dori un fel de custodie exclusiva dar obligatii comune si asta ma deranjeaza. Si nu am zis ca nu mai vreau sa-mi platesc jumatatea ci doar ca m-am gandit sa platesc mai putin, nu in sensul ca nu mai vreau sa platesc pentru copil ci poate astfel sotul va realiza ca nu e tocmai corect cum procedeaza. Si nu am platit doar un fel de pensie alimentara ci efectiv jumatate din tot.



#15
mianda

mianda

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.267 mesaje

Postat 22 mai 2016 - 20:19

Dar tu i-ai spus sotului tau ce te deranjeaza si ce asteptari ai de la el?

Daca nu-i spui tu, el de unde vrei sa stie?

Cati ani are baiatul tau?



#16
Collins20

Collins20

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.329 mesaje

Postat 22 mai 2016 - 20:27

Cred si eu ca doare si partea cu banii pentru ca ea in weekend trebuie sa munceasca pentru a face fata cheltuielilor iar el este liber si se bucura de timpul liber cu baiatul . Probabil daca ea ar renunta la munca de weekend ar fi constransa sa reduca cheltuielile . 

 

Lasa-l pe copil sa mute ce lucruri vrea , unde vrea , dar constientizeaza-l pe tatal lui ca pasatul copilului dintr-un loc in altul si goana dupa a-i face pe plac il va  transforma intr-un copil satul de disputele dintre voi si va ajunge sa va urasca , iar perioada adolescentei nu e una usoara . Nu puneti paie pe foc.

 

 

Ce fel de cheltuieli comune in privinta copilului aveti ? Adica daca merge cu tatal lui la film tu ii platesti jumatate de bilet?

 

Nici nu stiu cum sa incep. Sunt casatorita si avem un copil aproape adolescent si suntem in pragul divortului. La inceputul relatiei totul a fost frumos dar pe masura ce au trecut anii, incet, incet relatia s-a degradat. Locuim la casa cu curte si casa e cu intrari separate astfel incat se poate locui si separat. Asa ca la un moment dat sotul s-a mutat in cealalta parte a casei. A venit inapoi, iar a plecat si tot asa. Acum e iarasi separat. Copilul are camera lui. In timp ne-am separat si cu banii, fiecare plateste jumatate din cheltuielile comune. Pentru copil de asemenea platim fiecare jumatate din cheltuielile mai mari  in rest fiecare mai plateste separat maruntisuri pentru copil. O perioada a functionat destul de bine aceasta separare in sensul ca am colaborat, ne-am impartit sarcinile, etc. Dar acum situatia devine tot mai stresanta, tot mai multe reprosuri, etc. Acum am impresia ca sotul a atras oarecum copilul de partea lui. Dezavantajul pentru mine a fost ca in ultima perioada eu lucram mai mult in weekend astfel incat sotul a petrecut mai mult timp impreuna cu copilul, in cursul saptamanii acesta fiind la scoala si fiind si ocupat cu teme, etc. Astazi fiind libera, m-am gandit sa facem ceva impreuna dar am constatat ca sotul si copilul au planuit sa plece impreuna in oras si binenteles fara mine. Cand l-am intrebat pe sot daca nu ar fi fost mai bine sa imi spuna si mie despre planul lor sau sa mergem impreuna mi-a zis ca nu a considerat necesar sa imi spuna ca doar copilul fiind cu el este in siguranta. Si intamplari de genul acesta au mai fost. Stiu, nu e o mare drama ca tatal sa mearga undeva impreuna cu copilul dar am impresia ca incet, incet, sotul vrea sa ma indeparteze oarecum de copil. Ca sa nu mai zic ca in timp a mutat in partea lui de casa multe lucruri care-i placeau copilului, gen jocuri, aparate electronice, etc., gasind diverse scuze, ba ca vor sa se uite impreuna la un film, ba altceva, si la inceput nu m-a deranjat aspectul acesta dar acum realizez ca probabil au fost doar motive pentru a petrece mai mult timp impreuna. Si acum am impresia ca sunt  cineva care doar plateste jumatate din cheltuielile copilului dar de prezenta lui se bucura mai mult sotul asa ca m-am gandit sa am o discutie cu sotul in care sa ii pun in vedere ca s-au se comporta in asa fel incat sa imi lase si mie sansa de a petrece timp cu copilul sau nu o sa mai platesc mai departe jumatate din cheltuieli si o sa platesc doar o suma inca nu stiu care dar mi-e frica de reactia sotului adica probabil va incerca sa-i insufle copilului ideea ca nu vreau sa mai platesc pentru el, etc.  In sensul asta as avea nevoie de sfaturile voastre, cum ar fi mai bine sa procedez. 

Ca sa nu mai zic ca mi-as dori  sa imbunatatesc si relatia cu sotul, adica sa fim iar o familie normala dar nu stiu cum sa mai procedez, mereu sunt reprosuri, mereu considera ca eu nu fac nimic, ca el a facut totul, etc. Aceasta ar fi povestea pe scurt dar detalii sunt multe.

Dar acum astept sfaturile voastre.


Editat de Collins20, 22 mai 2016 - 20:38 .


#17
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.256 mesaje

Postat 22 mai 2016 - 22:40

Nu va suparati, dar sfatul asta cu lasa dracului treburile casnice eu l-am mai citit pe aici. Va intreb, daca el (sotul sau ce-o fi) isi baga picioarele, si ea (sotia sau ce-o fi) isi baga la randul ei picioarele, treburile alea cine le face, intr-un final?

 

Ca, daca nu face nimeni nimic o saptamana, doua, trei... trebuie oamenii sa se mute la hotel sau in alta casa. Sau sa cheme echipa de curatenie si sa se certe daca o platesc jumi-juma sau nu.

 

Din pacate, cunosc barbati care asa procedeaza, indiferent de aportul lor financiar in relatia sau casnicia aceea. Si tot o lipsa de respect mi se pare.

Dar de femeie la curatenie si take away nu ai auzit? Ca sa-ti salvezi casnicia si relatia cu copilul nu crezi ca merita investitia?

 

Nu poti sa te exprimi fara sa-ti bagi picoarele si fara sa dracuiesti? Sau crezi ca esti mai cool asa?



#18
mianda

mianda

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.267 mesaje

Postat 22 mai 2016 - 23:24

Unele sfaturi si idei de pe-aici cad precum nuca-n perete!



#19
marius

marius

    Membru VIP

  • Moderators
  • 25.083 mesaje

Postat 23 mai 2016 - 08:05



Nu stiu daca ma doare cel mai tare partea cu banii, insa ma deranjeaza. Am asa impresia ca sotul si-ar dori un fel de custodie exclusiva dar obligatii comune si asta ma deranjeaza. Si nu am zis ca nu mai vreau sa-mi platesc jumatatea ci doar ca m-am gandit sa platesc mai putin, nu in sensul ca nu mai vreau sa platesc pentru copil ci poate astfel sotul va realiza ca nu e tocmai corect cum procedeaza. Si nu am platit doar un fel de pensie alimentara ci efectiv jumatate din tot.

Am retinut dorinta exprimata de tine ca doresti sa imbunatatesti relatia cu sotul tau. Pornind de la aceasta premisa am spus ca din punctul meu de vedere probabil trebuie (re)echilibrata relatia actuala. Fiind vorba si de un copil si pentru ca nu am vazut chestiuni dure ireversibile si/sau incompatibile pentru revenirea la o situatie de normalitate intr-o familie existenta nu m-am grabit sa stampilez de genul ... aaaa pai voi sunteti divortati  [:)] Eu cred (si viata mi-a demonstrat) ca oamenii au nevoie de sanse, au nevoie de solutii de amiabilitate de re(relationare) de redescoperire. Uneori nu functioneaza. Insa merita incercat. Mai putin in cazuri in care discutam de violenta, de consum de alcool/droguri deci cazuri dure incompatibile. Ca se vor grabi altele sa-ti stampileze situatia .... c'est la vie ... culege ceea ce intuitia iti va spune ca ai de cules. [flo2]



#20
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 23 mai 2016 - 08:26

Ca se vor grabi altele sa-ti stampileze situatia .... c'est la vie ... culege ceea ce intuitia iti va spune ca ai de cules. [flo2]

Dar ce ,a fi divortat inseamna ca esti stampilat? [:D]

 

Zau ca (ma fac)ca nu inteleg prea bine ce ai vrut sa spui,insa nici sa ne ascundem dupa deget si sa spunem ca e o familie functionala,nu merge.

 

Ca nu exista o hirtie doveditoare a incheierii statutuui civil,da...asa este,insa nici nu poti spune ca traiesc ca o familie.

 

Eu as lamuri situatia asta intii si apoi as vedea cum procedez.Adica,mey barbate [:D] suntem o familie-sot,sotie si sopil,sau suntem separati si aevm groja cu rindul de copil?




Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -