Sari la conținut

Sari la conținut


* - - - - 2 voturi

Voluntariat


233 raspunsuri la acest subiect

#21
jenn

jenn

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.802 mesaje

Postat 12 mai 2016 - 20:49

Am uitat ce era important! Tot voluntarii fac si supravegherea in pauza de pranz si la grupele mici 4 - 7 ani au zile in care fac si jocuri. Impart grupa in echipe mici , de aia au nevoie de parinti. 



#22
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 12 mai 2016 - 20:53

Eu cred ca scolile nu au bani pur si simplu,de asta apeleaza la voluntari.

 

La noi e alt tip de voluntariat,imi amintesc ca in clasele mici trebuiau s avina parintii sa citeasca copiilor,parintii luau parte alaturi d ecopii la vinzare de diverse(prajituri in special cu abnii strinsi intrau in fondul clasei),participau la excursii ,ma rog si mai multe ins anu.mi mai amintesc acum ca mai predominat e in clasele mici.

 

Ma gindesc ca daca scoala ar avea bani ,nu ar apela la parinti pentru anumite activitati.Alte activitati ,necesita prezenta parintilor.



#23
jenn

jenn

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.802 mesaje

Postat 12 mai 2016 - 20:53

Aqai, inteleg ce zici. La noi au cursuri pt copii pt rezultate f bune. Tinute de voluntari. Pai tu scoala in loc sa te implici, profiti de cunostintele lor. Dar nu vii cu nimic? Si nici nu poti sa zici nimic daca mai lipsesc, ca na, sunt voluntari. Mda...



#24
jenn

jenn

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.802 mesaje

Postat 12 mai 2016 - 20:57

Eh, la noi au. Dar daca se poate gratis...Au fost nenumarate articole in presa, reportaje, scolile tineau banii la saltea.


Editat de jenn, 12 mai 2016 - 20:58 .


#25
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 12 mai 2016 - 20:59

Eh, la noi au. Dar daca se poate gratis...Au fost nenumarate articole in oresa, reportaje, scolile tineau banii la saltea.

Acum sigur ca se creaza o alta legatura parinte-scoala -copil prin voluntariat,parintii sunt implicati in deciziile scolii pe plan administrativ,insa sigur fara voluntariat ,ar trebui sa scoata niste bani -de la saltea [:)] ,ramind mai putin pentru alte proiecte.



#26
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 12 mai 2016 - 20:59

si eu as dori un split la subiectul asta.

inteleg frustrarea unora, dar as vrea sa vedeti si o alta parte a monedei.

aqai- voluntariatul la cantina, din pacate nu il vad ca beneficiu in favoarea ta.
stiu ca normal voluntariatul nu ar treb sa tina cont de beneficii...sau cum am spus mai innainte s fie mandatoriu...pt ca e termen contradictoriu, DAR vreau sa spun ca in anumite situatii, daca vrei poti avea beneficii.

voluntariatul la clasa ajuta ca (dau exemple pe scurt, care imi vin in minte acum pe moment), ca vezi:
-si alti copii vorbesc,se foiesc, deranjeaza clasa...nu numai al tau (asa cum poate se reproseaza)
-stilul de predare al doamnei
-cerintele doamnei
- felul in care se comporta cu elevii...ceea ce e f important
-al anumite teste ce greseli au predominat
-ce se preda la clasa (material etc)
-interactionezi cu alti copii si ajungi sa-i cunosti un pic
-te mai intilnesti cu alti parinti/profesori
-ai mai mult timp sa vorbesti cu doamna
-esti mai la current cu ce se intimpla in scoala

 

 

nu eram la cantina, eram in clasa. copiii mananca in clasa, fiecare in bancutza lui, cu aceleasi interactiuni si grup de prieteni/ neprieteni ca in ora... practic in mediul lor.

 

si invatatoarea nu-mi arunca nici un ochi mai mult de buna ziua si good bye. ca asta e politica. nu esti acolo ca sa obtii nici un beneficiu in plus fatza de alte familii. 

 

acu, fara sa fac voluntariat, la scoala asta, stiu:

 

- ca si alti copii se foiesc in clasa, ca sunt alti copii mai neastamparati decat ai mei, stiu exact care sunt copiii cu medicatie adhd si stiu daca merge sau nu. how come? vorbesc cu parintii :D

 

- stiu stilul de predare fiindca am zeci de ore de comunicare cu invatatoarea si exemple si participat la elaborat IEP. de aia is si nemultumita uneori :)

 

- stiu cum se poarta cu elevii de la fii-meu si de la prietenii lui si e mai autentic decat comportamentul de fatza cu parintii

 

- ce greseli au predominat la teste, nu ma intereseaza. ma intereseaza testul copilului meu, la care am acces oricum.

- cunosc oricum multi copii si familiile lor din cartier si playdates

 

- timp mai mult de discutie despre copilul tau nu primesti, ca esti acolo sa faci un job pt toti copiii la fel si asa mi se pare normal. si precum am spus, ca as sta 5 min pe hol de vorba cu a teacher sau ma suna si stau la tel in timp ce imi sortez dosarele, e chiar mai bine.

 

singura chestie pe care o pierd e ca nu stiu cum sta copilul meu raportat la altii (la invatatura). ceea ce, obisnuita cu sistemul romanesc, ma deranja. dar constat cu uimire ca nu ma mai intereseaza. 

 

ce am invatat e ca relatia familie scoala depinde teribil, teribil de mult de directorul si teacherii din fiecare scoala. poti sa voluntariezi de zi pana noaptea daca exista disfunctionalitati in scoala, vor fi disfunctionalitati in comunicare.

 

daca scoala functioneaza conform principiilor si regulilor si oamenilor de acolo le pasa de copii, ai tot ceea ce e nevoie fara sa voluntariezi.

 

problemele de sistem insa sunt mereu acolo, no matter what. 



#27
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.697 mesaje

Postat 12 mai 2016 - 21:02

Michelle, eu nu inteleg de ce scoala, ca instituție, are nevoie de voluntariat ? De ce profesorul, ca un om care munceste, ca oricare altul, are nevoie de ajutor ?
Pe mine nu ma ajuta nimeni la serviciu ...si fac si shity work, stau la telefon cu tot felul de clienti, bag in dosare, sortez, capsez ?
 
De ce profesorul care ar 18 - 20 de copii in clasa nu poate face asta singur ? Ii trebuie un voluntar sa ii corecteze lucrarile ? Ii trebuie un alt voluntar sa tina ora de lectură ???
 

Va rog, poate cineva, un moderator, sa separe subiectul cu voluntariatul ? Tare as dori sa detaliez discutia asta.


la fiu-miu in clasa au fost /sunt peste 30.
eu consider ca e o binecuvintare sa poti sa ajuti pe cineva.iar o societatein care cetatenii devin atit de selfish si sa se gindeasca doar la ce primesc nu si la ce pot sa ofere...e o societate in decadere.

apropos de ora de lectura. una e sa ti ora de lectura cu 30 de copii sialta e sa o poti face pe grupuri de cite 5.

sau la noi in scoala mai e obicei ca parintii care au job-uri /hobbiurideosebite sa vina sa vb la scoala despre jobul lor.
W a venit trimestrul trecut innebunit de la scoala, super enthusiasmat...toata sapt numai de asta a vorbit.
sotul doamnei de math e printre top oameni de stiinta din lume in studiul cutremurelor. a facut un impact extraordinar in rindul copiilor.

tatal altui copil e pilot, in fiecare an vine la scoala poate chiar de mai multe ori pe an...si le vorbeste despre avioane etc.

tatal altui copil e politist...altul pompier...vin imbracati in uniforma la scoala si le vorbesc despre jobuirle lor.
sunt mame finantist, sau jurist, avocat...vin si vorbesc despre finante, buget...sau despre aplicarea legii..etc...astea au fost doar citeva exempel care le cunosc.


eu cred ca fiecare din noi daca am darui un pic din caltiatile care le posedam si ceva timp am face un mare impact nu numai pt societate, dar si in propriile familii si in relatiile cu copiii nostri.

#28
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.697 mesaje

Postat 12 mai 2016 - 21:05

aqai situatia ta cred ca nu treb luata in considerare. tu esti f implicate la scoal adin anumite motive...vorbim de restul lumii care dau pe la scoala de 3 ori pe an.

#29
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 12 mai 2016 - 21:07

Implicarea in decizii, in masura in care e permisa de sistem, se obtine prin participarea in consiliul parintilor, nu prin voluntariat in clasa, curte sau pe holuri.

 

si da, lipsa de fonduri e un motiv bun. DAR deciziile de funding sunt politice. daca la nivel de guvern se diecide limitarea fondurilor, exista cateva optiuni:

 

 - scolile si sistemul de invatamant sa reactioneze si sa contracareze decizia. prin mecanismele in vigoare, cu escalare greva

 

- scolile ridica din umeri si dau chemarea la voluntariat si in felul asta populatia plateste a inca o mia oara pt ineficiente guvernamentale (eu va spui cu mana pe inima ca daca banii existenti ar fi bine cheltuiti si nu aruncati cu lopata, ar fi mai mult decat suficienti)

 

- sau nimeni nu face nimic si invatamantul se deterioreaza si infloresc business-urile de tutoring

 

ei bine, la mine in sat e o combinatie intre 2 si 3. au avut o greva anul trecut cerand limitarea nr-lui de copii in clase si sa nu se taie special education support dar nu cred ca a fost de succes, ca resurse in scoli tot nu sunt. mi-a creat impresia ca greva respectiva a fost mai mult de imagine, ca rezultate in practica nu am vazut.



#30
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.754 mesaje

Postat 12 mai 2016 - 21:14

aqai situatia ta cred ca nu treb luata in considerare. tu esti f implicate la scoal adin anumite motive...vorbim de restul lumii care dau pe la scoala de 3 ori pe an.

 

 

gresesti michelle.

 

nimeni nu impiedica pe nimeni sa fie la scoala asa cum sunt eu. nu e nevoie sa ai un copil ca al meu ca sa tii leagtura cu scoala.

 

si parintii care vin si vb de joburile lor - absolut cool. e o initiativa excelenta. dar asta chiar e ceva de valoare, in plus fata de ceea ce poate si are datoria sistemul sa asigure. nu e o suplinire a programei cu resurse improvizate.

 

in plus, daca parintii ajung in clasa asa usor, ce sens mai au anii aia de scoala de undergrad vreo 4 si apoi teacher's college? cand orice parinte poate sa intre in clasa si sa tina lectii? sa educe un copil dincolo de academics?

 

eu zic, cu toate cunostintele mele si tonele de carti citite, ca una e sa stii sa iti cresti educi copilul, si alta e sa faci asta cu un grup de copii intr-un mediu specific.

 

si cu toata sinceritatea recunosc ca eu nu am caderea asta si zic ca multi sunt in oala mea.




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Bebe s-a intors deja, 28 saptamani

    marile11
    - Ieri, 22:17

  • Dublu test pozitiv È™i nopÈ›i întregi nedormite!

    Ana1298
    - Ieri, 17:26

  • Gata vacanta!

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 16:16

  • Minunea asteptata din burtica

    RoxiMada
    - Ieri, 15:26

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Ieri, 10:27

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -