Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 3 voturi

Ce gatim astazi?Cap.96


754 raspunsuri la acest subiect

#31
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 20 aprilie 2016 - 19:10

Gata l-am facut!

L-am fiert 2 minute in apa cu sare precum spuserati, l-am scurs, l-am stropit cu ulei de masline si usturoi granulat si l-am perpelit in tigaia unsa si ea cu ulei de masline - vreau si post si regim cica.

 

A iesit minunat. Il mananc stropit cu lamaie.

 

Daca citeam mai inainte ce o zis ab-ul nu mai scuipam acum partile lemnoase, ca manunchiul a cuprins si cateva fire mai groase si lemnoase.



#32
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 20 aprilie 2016 - 19:15

Gătiți bame? Cum?

Iau bame congelate.

calesc o ceapa, apoi calesc si bamele aruncate congelate in cratita. Pun rosii proaspete sau din conserva sau bulion sau suc de rosii, usturoi, 2 lingurite de otet, o lingurita de zahar, sare piper marar, patrunje, oregano - ce iti place.



#33
ab5174

ab5174

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.395 mesaje

Postat 20 aprilie 2016 - 19:17

Gata l-am facut!

L-am fiert 2 minute in apa cu sare precum spuserati, l-am scurs, l-am stropit cu ulei de masline si usturoi granulat si l-am perpelit in tigaia unsa si ea cu ulei de masline - vreau si post si regim cica.

 

A iesit minunat. Il mananc stropit cu lamaie.

 

Daca citeam mai inainte ce o zis ab-ul nu mai scuipam acum partile lemnoase, ca manunchiul a cuprins si cateva fire mai groase si lemnoase.

Eu de fapt prind sparanghelul mai spre capat , si rup, ca se simte la mina unde e tare.



#34
jenn

jenn

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.802 mesaje

Postat 20 aprilie 2016 - 19:31

Da, de unde se indoaie e fraged. Restul il tai. Eventual dupa ce am taiat bucata cea mai groasa,  mai tai cateva rondele la baza unde e mai tare dar mancabil  si le fierb. Se pot pune intr- o salata sau omleta a doua zi. Sparanghelul verde e preferatul meu. 


Editat de jenn, 20 aprilie 2016 - 19:32 .


#35
dianama

dianama

    Membru senior

  • Banned
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.152 mesaje

Postat 20 aprilie 2016 - 19:36

Eu daca este din cel gros tai partea mai 'lemnoasa' si curat un pic partea de jos cu chestia aia de curatat legume. Eu il calesc numai in unt si adaug si samphire care este ceva asamanator numai ca e sarat - mie imi place ca garnitura la peste. Ce m-am mirat eu prima data ca dupa ce am manincat sparanghel, nu am stiut ca iti miroase urina foarte urit [:-)))] acum nu ma mai sperii.

Da da  ...bine ca ai amintit  de detaliul  cu pipi [:-)))] .

Uitasem de unt ...si eu ii trag un pic in unt dupa  ce ii fierb nitel  .

Dar nu mereu .



#36
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 20 aprilie 2016 - 22:10

Cum se face sparanghelul? E verde si crud. Nu am facut niciodata. Dar imi place.

Pirpolit in unt,in tigaie,eu pun si putin zahar peste el.Il probezi sa vezi daca e facit!!!



#37
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 20 aprilie 2016 - 22:13

spanrachelul inseamna asparagus, nu?

eu il pun pt 1-2 min in apa fiarta ...depinde cit e de gros (treb sa ramana un pic tare)
apoi intr-o tigaie, pun unt, /ulei masline, usturoi, ardei taiat feliutze...si cand astea sunt aproape facute adaug asparagusul, sare, piper... si le prajesc toate pt 2 min.
cind bagi furculita in el sa nu fie moale...sa fie un pic tare....mie asa imi place.

Eu mai pun uneori rosii uscate un ulei...insa nu-i place lui fii mio.Asa ca ramin la unt...eu nu pun sare,cred ca e singurul aliment la care nu pun sare(si eu sunt o mare mincatoare de sare!!!!)



#38
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 20 aprilie 2016 - 22:14

   Multumim de casuta noua cu aroma de flori de cais(cel putin asa pare)!

   Si tks de "citat" Dana,ca altfel era greoi sa urmaresc aseara aici de pe tel:)))

   Am luat ieri ciuperci si varza fresh,azi mai am fasole,dar maine vad ce se voteaza.

Dea cred ca e cires japonez,cais nu e sigur.



#39
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 20 aprilie 2016 - 22:17

Gata l-am facut!

L-am fiert 2 minute in apa cu sare precum spuserati, l-am scurs, l-am stropit cu ulei de masline si usturoi granulat si l-am perpelit in tigaia unsa si ea cu ulei de masline - vreau si post si regim cica.

 

A iesit minunat. Il mananc stropit cu lamaie.

 

Daca citeam mai inainte ce o zis ab-ul nu mai scuipam acum partile lemnoase, ca manunchiul a cuprins si cateva fire mai groase si lemnoase.

viviana,partea de jos se taie,cam 2-3 cm de la capat si restul s ecurata cu cutit de ala special de curatat cartofi.

 

Insa exista posibilitatea ca sa fie lemnos,eu inca nu am descoperit metoda de a nu da gres,de asta evit sa iau din cel alb sau violet.

 

Am s afac si eu cu sunca si brinza la cuptor,ca mi-ati facut pofta.



#40
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 20 aprilie 2016 - 22:28

michelle,te asteptam s ane spui cum scrie pe eticheta ciotoaie,ciotoiase ,ciocanele sau copanele! [:-)))] [:-)))]




Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -