Sari la conținut

Sari la conținut


* * - - - 4 voturi

Ce prefera Dumnezeu ...

catedrala lemn video

301 raspunsuri la acest subiect

#61
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 09 aprilie 2016 - 22:56

Nu am crezut nicio clipa declaratia lui Lese. Si acuma cand citesc cum fiecare participant la melodie este, pe diverse site-uri, de diverse persoane, de diverse publicatii, luat la puricat, tarnuit in noroi, barfit mi se face scarba. Se vede ca tare le-a stat in gat o simpla melodiee-manifest. Nu au vorbit urat, nu au folosit invective, nu a aruncat nimeni cu pietre - asa s-a ajuns ca BOR-ului si sustinatorilor sa le fie frica de o amarata de melodie si se reactioneze atat de vulgar cu atacuri concertate lipsite de orice logica fireasca? Ah, da am uitat, traim in secolul "datul cu parerea" si cine jigneste cel mai tare rulz!

 

Pai asa se vede adevarata manipulare... :( nu ai voie sa zici nimic "împotriva...", ca patesti ca in trecut.... :( ce legatura are credința fiecaruia cu aruncatul cu noroi.. credinciosii care s-au simțit lezați de melodie se simt se pare mai bine si mai aproapr de Dumnezeu prin comentarii care mai de care mai urate/rele... am vazut chiar si gen blestme... urat,  foarte urat! Mai tare mi se pare ca biserica exagereaza cand reacționează asa , si mai tare ma indepartez de mintile astea inguste...



#62
dianama

dianama

    Membru senior

  • Banned
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.152 mesaje

Postat 09 aprilie 2016 - 23:02

Pai asa se vede adevarata manipulare... :( nu ai voie sa zici nimic "împotriva...", ca patesti ca in trecut.... :( ce legatura are credința fiecaruia cu aruncatul cu noroi.. credinciosii care s-au simțit lezați de melodie se simt se pare mai bine si mai aproapr de Dumnezeu prin comentarii care mai de care mai urate/rele... am vazut chiar si gen blestme... urat, foarte urat! Mai tare mi se pare ca biserica exagereaza cand reacționează asa , si mai tare ma indepartez de mintile astea inguste...

Sorry  ...dar aia nu se pot numi  credinciosi .



#63
elyda

elyda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.011 mesaje

Postat 10 aprilie 2016 - 07:43

Managerul trupei Taxi a publicat mailul in care i-a cerut lui Grigore Lese sa participe la videoclip,i-a trimis versurile si lista celor care participa la acelasi videoclip.

Deci Lese stia despre ce este vorba .A putut (sper) sa citeasca ce spuneau Dan Teodorescu si ceilalti  deci nu a pacalit nimeni pe nimeni.

Ce a facut Grigore Lese dupa ce a vazut ca se infierbanta spiritele...probabil ca el crede ca minciuna ii place mai mult lui Dumnezeu decat lemnul si spatiile mici.

 

Eu cred ca lui Dumnezeu ii plac oamenii cu "coloana vertebrala."

 

Este dreptul meu sa cred ce vreau.


Editat de elyda, 10 aprilie 2016 - 07:57 .


#64
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 10 aprilie 2016 - 09:16

Aici nu e vorba despre gusturile mele si am ramas dezamagita de unii din clip, caci de la ceilalti nu aveam niciun fel de asteptare, nu a fost o surpriza.

 

......

De ce Esca nu ii transmite acest mesaj Papei? Ca acela este " preafericitul" ei.

Ce au reusit? Sa faca lumea sa se certe? Un nou motiv de dezbinare. Merita numarul de vizualizari al clipului?

..........

Da, asa e, cand nu iti place ceva, si ramai dezamagita nu e vorba de gustul tau e vorba  de dreptatea ta pe care vrei tu sa o castigi cu orice pret, de principiile tale care nu conteaza daca-s bune sau rele, strambe sau drepte, ele trebuie afirmate si nu trebuie precupetit nimic. Niciun pasaj, niciun link, nimic.

Daca aveau o melodie manifest despre pierderea iubirii nu ai fi avut nicio reactie (cu toate ca invectivele de impotenti si frustrati s-ar fi potrivit mai bine) dar, asa oau, te-au atins la catedrala. Cu un cantec. 

 

Ce treaba are Esca aici? In afara ca apare in cantec? 

Ai uitat sa spui si de ceilalti care au masini de lux, care s-au casatorit in biserici din piatra si nu lemn.....

 

Lumea nu se cearta din vina lor. Nici a cantecului. Se cearta datorita propriei lor incapacitati de a fi toleranti cu opiniile contrare. 

 

 

"Cinci lăcaşuri de cult au căzut pradă sistematizării, atunci când Nicolae Ceauşescu a decis să construiască colosala clădire Casa Poporului. Catedrala Mântuirii Neamului, care se ridică chiar pe dealul din spatele Parlamentului, va avea cinci altare. „Catedrala reprezintă o preluare a ştafetei de la vechile lăcaşuri care au fost demolate în zonă. Cele cinci altare care vor fi construite sunt simbolul renaşterii vechilor biserici“, susţine părintele Florin Şerbănescu, consilier patriarhal."

http://www.historia....imului-comunist

Te doare sufletul cand vezi bisericile demolate de comunisti.

 

 

Vozganian, replica pt R Cernea: ""Nu știu dacă sunteți informați în legătură cu situația urbanistică a celor două principate, dar lăcașuri civile, case, sunt foarte puține. În București, case mai vechi de 1800 practic nu există. E una singură pe strada Spătarului, care a fost construită în a doua jumătate a secolului XVIII. Practic, Moldova și Muntenia sunt complet deposedate de clădiri civile înainte de 1800 și asta din cauza faptului că, sub suzeranitate turcească, capitulațiile interziceau comerțul exterior (doar cu dreptul de preemțiune al Porții) și, din acest motiv, nu exista burghezie și, în consecință, nici burguri, practic, nu exista o viziune urbanistică.

 
Amintirile cele mai prețioase pe care le are Vechiul Regat, de la Alexandru cel Bun până la Constantin Brâncoveanu, sunt bisericile și mănăstirile noastre. Mă întreb ce ar fi turismul nostru în Bucovina, în zona Vâlcei fără bisericile și mănăstirile pe care, în nesăbuința lor, neținând seama de punctul de vedere al domnului Remus Cernea, domnitorii le-au construit!

...............

Și un ultim lucru doresc să-l spun în această privință: da, statul român plătește în fiecare an bani la Schitul Prodromu, da, statul român a plătit sume de bani pentru a face o casă de pelerinaj la Ierihon, da, statul român a dat bani pentru bisericile românești din străinătate! Să nu dăm?! Dacă întreb românii de acasă dacă cunosc măcar un singur român, unul singur, care nu-i născut sau educat în ținuturile istorice, adică România de azi, Basarabia, Bucovina și Timoc, 99% dintre români nu știu numele niciunui singur român care nu-i născut în România!!De fapt, noi nu avem fii ai exilului! Romțânii născuți în străinătate se îndepărtează de spiritualitatea romțnească. Și, de ce?! Pentru că n-am avut biserici românești unde românii să meargă, pentru că n-au avut casa românească peste tot", a spus el.

 

http://www.activenew...onstruit-131969

 Absolut nicio relevanta nu au persoanele aduse in discutie. Dar astept cu interes alte si alte linkuri.

 

In ceea ce priveste bisericile demolate - s-au construit alte 2000 in locul lor. Cele 5 altare eu stiu ca sunt doar 3.

 

Dupa mintea mea si vorbind din suflet catedrala va fi un simbol pentru mantuirea sau izbavirea romanilor de necazuri si primejdii. E o multumire adusa lui Dumnezeu si va fi un loc de alinare si fuga din calea urgiilor (ca rezista la curemure mari si are adapost antiatomic), un simbol pentru unitatea poporului roman.

Ca unii o vad ca prea mult trebuie cu orice pret sa le respectam opinia, oricat ne-ar costa in plan personal.

 

 

PS. ti-am dat din greseala like la un mesaj. Nu-i nimic, sunt destul de vaccinata sa-mi asum greseala.

===

 

"Nu-mi imaginam că un mesaj transmis cu atâta blândețe poate provoca atâta agresivitate. Le cer iertare celor pe care i-a deranjat ce-am spus. Promit să spun, și de-acum încolo, exact ce simt și ce cred. Așa să-mi ajute Dumnezeu!", a scris Dan Teodorescu.



#65
Vauva

Vauva

    Membru incepator

  • Membri
  • PunctPunct
  • 297 mesaje

Postat 10 aprilie 2016 - 10:45

este o poza care circula acum pe FB, ce sa mai zici

 

 

cum-se-merge-spital-slujba-460x259.jpg



#66
Victoria_mami

Victoria_mami

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.541 mesaje

Postat 10 aprilie 2016 - 19:47

apropo - traditie romaneasca era si Legenda cu Mesterul Manole.

Serios??? Traditia si Legenda sunt 2 lucruri complet diferite! 



#67
372018

372018

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 6.350 mesaje

Postat 10 aprilie 2016 - 20:22

Michelle, se fac, dar desigur ca nu se vede, pt ca nu se vrea. Eu cred ca toți care suntem creștini ar trebui sa facem, nu doar BOR... Este o harta interactivă cu ce face BOR pt oamenii aflați in necaz, fie ca sunt nevăzători, bătrâni, copii ai unor familii sărace. Si eu gândeam ca tine. Cât despre banii pe care ii primește de la stat, se găsesc infos. Nu sunt atât de sponsorizați precum se tot vehiculează. in fine, cinstit ar fi sa nu mai aruncam pisica moarta in curtea BOR, dacă nu primeau o parte de bani de la stat, pt înălțarea Catedralei, nici spitalele nu- i vedeau, precum nu au văzut sumele mult mai mari destinate lor, strânse din taxele si impozitele noastre, nici școlile etc, ar fi dispărut la fel cum dispar de atâția ani. Dar nu știu cum se face ca pe ei ii arătam mereu cu degetul pt aceste lipsuri.

Vorbesti prea ușor despre aceia care au murit pt țara si credința creștina. Nu, nu e ceva obișnuit, pt toate popoarele.

 

Viviana, sunt cu picioarele pe pământ, deci nu m-a îmbăt cu apa rece cu un vot dat de tine, am citit postările tale. Eu nu ii cred nicio secunda, blândețea lor si bunele lor intenții, dreptul lor la liberă exprimare...Dar hei, nu- i bai, timpul va dovedi cât de curați in intenții au fost in legătura cu acest " cântec" si dacă aceia care vor intra in Catedrala Il vor găsi sau nu pe Dumnezeu. Nu este vina mea dacă in linkul pus ( care nu e cancan sau din auzite ) nu sunt  date corecte.

 

Toti ar vrea ca ortodocșii sa nu mai deranjeze dom'le, sa se ducă undeva departe de ochii lor, sa se roage. Tare mai ii încurca BOR si optzeci si! La % dintre romani, :D cer biserici, cer religie in scoli, cer modificări in legi... Sunt nașpa ortodocșii ăștia, hai sa le batem" cu blândețe " saua "smereniei" , ca dacă' s mulți, îs si prosti. Cat despre lemn, care lemn? ăla pe cale de dispariție?

 "Vai de voi,carturari si Farisei fatarnici. Pentru ca voi inchideti oamenilor Imparatia cerurilor: nici voi nu intrati in ea,si nici pe cei ce vor sa intre,nu-i lasati sa intre. Vai de voi,carturari si Farisei fatarnici. Pentru ca voi mancati casele vaduvelor,in timp ce,de ochii lumii,faceti rugaciuni lungi; de aceea veti lua o mai mare osanda. Vai de voi carturari si Farisei fatarnici. Pentru ca voi inconjurati marea si pamantul,ca sa faceti un tovaras de credinta; si,dupa ce a ajuns tovaras de credinta, faceti din el un fiu al gheenei,de doua ori mai rau decat sunteti voi insiva. 

Vai de voi,povatuitori orbi...! Vai de voi, carturari si Farisei fatarnici. Pentru ca voi dati zeciuiala din izma,din marar si din chimen,si lasati nefacute cele mai neinsemnate lucruri din Lege: dreptatea,mila si credinciosia...! Vai de voi,carturari si Farisei fatarnici. 

Pentru ca voi curatiti partea de afara a paharului si a blidului,dar inlauntru sunt pline de rapire si de necumpatare. Fariseu orb ! Curata intai partea dinlauntru a paharului si a blidului,pentru ca si partea de afara sa fie curata. Vai de voi,carturari si Farisei fatarnici. Pentru ca voi sunteti ca mormintele varuite,care,pe dinafara se arata frumoase,iar pe dinlauntru sunt pline de oasele mortilor si de orice fel de necuratenie. Tot asa si voi,pe dinafara va aratati neprihaniti oamenilor,dar pe dinlauntru sunteti plini de fatarnicie si de faradelege. Vai de voi,carturari si Farisei fatarnici...serpi,pui de naparci ! Cum veti scapa de pedeapsa gheenei ?"(Mat.23:13-33).

 

 

Cu Lese, ce sa spun? El zice ca adevarul este de partea lui. 

http://www.activenew...ideoclip-132077

Nu știu cum e cu adevarul, ca nu am fost de fata când s- au înțeles, dar cu siguranța ii va fi o lecție si va casca mai bine ochii înainte sa se bage in ceva. Cert e ca nu mai vrea sa facă parte din grupul din taxi. :D


Editat de lucialu, 10 aprilie 2016 - 20:54 .


#68
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 10 aprilie 2016 - 20:55

Nu deranjeaza pe nimeni credincioșii, pe mine una ma deranjeaza fetele bisericesti , popii mai pe sleau, ca cel care a venit cu botezul si care a cerut branza de pe masa "ca e primita", fiindca mama nu avea niciun ban sa-i dea, ca cel care si-a trimis copiii la studii in strainatate, cand stim toti ca din leafa nu prea ne permitem, ca cel care mi-a cerut bani in plus fata de cat aveam cand am botezat un copil de la casa de copii, ca sa fac un act crestinesc.. si exemple mai sunt. .. asta reprezinta BOR pentru mine, prin angajatii sai...

#69
Marina

Marina

    Membru de baza

  • Moderators
  • 6.356 mesaje

Postat 10 aprilie 2016 - 21:10

Am ajuns la categoria dat cu biblia peste degete necredinciosilor, uite de asta incepi sa crezi ca lui Dumnezeu ii plac lemnul si spatiile mici...



#70
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 10 aprilie 2016 - 21:16

Am ajuns la categoria dat cu biblia peste degete necredinciosilor, uite de asta incepi sa crezi ca lui Dumnezeu ii plac lemnul si spatiile mici...

 

Exact asta zic si eu, cu cat ii vad mai inflacarati in a acuza/blestema/pedepsi, cu atat imi vine sa fug de ei... 





Etichetat si cu catedrala, lemn, video

Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

  • Cum am aflat că sunt însărcinată?

    Ana1298
    - Ieri, 18:14

  • Prin Italia cu bebe in burtica

    Pau26
    - Ieri, 14:55

  • Ma copleseste oboseala

    ZDenisa
    - Ieri, 14:42

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -