Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

ALERTA PARINTI: Branza dulce vrac cu E-Coli de la Lactate Brădet

alerta e-coli

44 raspunsuri la acest subiect

#1
Admin

Admin

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.322 mesaje

Postat 01 martie 2016 - 07:40

Nu dorim sa panicam parintii dar este bine sa promovam astfel de stiri mai ales cand ele devin oficiale (adica sunt prezentate in presa).

 

Unul din cei trei copii din Argeş, decedaţi la Spitalul Marie Curie, a consumat brânză proaspătă de vaci vrac de la firma Lactate Bradet în cazul căreia ANSVSA a depistat bacteria Escherichia Coli.

"Am aflat de la omologul meu de la Direcţia Sanitară Veterinară că rezultatele parţiale au ieşit pozitive pentru E.Coli, la brânza dulce vrac. Noi avem îîn anchetele epidemiologice doi copii care au declarat că au mâncat acest tip de brânză. Vom continua cu anchetele epidemiologice şi, de asemenea, cu recoltarea de probe de la firma respectivă, din toate produsele lactate. Din ancheta epidemiologică făcută reiese că unul dintre copiii care au murit au consumat acest tip de brânză. Îi vom întreba şi pe ceilalţi părinţi dacă au consumat ei sau copiii lor acest produs. ", a declarat Sorina Honţaru, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

Bacteria Escherichia Coli a fost descoperită în produse lactate din judeţul Argeş, mai exact în brânza de vacă produsă de firma "Lactate Brădet", a declarat luni pentru MEDIAFAX ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş, a fost descoperită în produse lactate ale firmei "Lactate Brădet" din Curtea de Argeş, potrivit ministrului Irimescu.

"Este vorba despre brânză proaspătă de vaci, 25 de kilograme. Lotul nu a mai fost găsit, între timp s-a stopat activitatea. Este vorba de Lactate Brădet din Curtea de Argeş. De asemenea, s-a mai găsit în carne de pasăre recoltată din frigiderul unei familii din Bacău, era o pasăre din gospodăria personală", a precizat, pentru MEDIAFAX, Irimescu.

 

Sursa:http://www.mediafax....-video-15091835

 



#2
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 01 martie 2016 - 10:26

util de citit

Infectia cu E.coli: simptome, contaminare si prevenire



#3
michaelaC

michaelaC

    Nou venit

  • Membri
  • Punct
  • 21 mesaje

Postat 01 martie 2016 - 22:05

lotul in care au gasit e. coli ( o alta tulpina decat cea cu care au fost infectati copii) avea data de productie 22.02- deci nu cea din care au mancat copii deja internati. Momentan sectia de branzeturi este inchisa si fac controale in toate sectiile + dezinfectie si ce mai trebuie. Pana acum a fost verificat personalul si nu este nimeni depistat cu e. coli . Ancheta nu este inca finalizata si nu vreau sa le iau apararea dar pana nu se inchide ancheta nu mi se pare corect ca presa sa faca declaratii pe jumatate si sa strige sus si tare numele. Si mie mi-e frica, am o panica in mine de nu-mi vine sa ii dau nici apa dar cel putin aici in Pitesti lactatele de la ei sunt peste tot si sunt cam singurele in care lumea are incredere .. sper  , daca pot zice asa ,sa fi fost o  infectare ulterioara iesirii din fabrica pt ca in alte "branduri" chiar nu am incredere. Imi cer scuze daca suna a avocatul apararii ...nu stiu sa ma exprim altfel si nici nu vreau sa pornesc polemici



#4
Rufus

Rufus

    Membru VIP

  • Moderators
  • 15.555 mesaje

Postat 02 martie 2016 - 08:44

S-a gasit bacteria in branza aia (eu am inteles ca este chiar tulpina cu pricina).

Se banuieste ca laptele a fost contaminat, s-au dus acum la cele doua ferme care aprovizioneaza fabrica. Personalul si altceva din fabrica nu este infestat.

Este un cumul de potriveli nenorocite. Bacteria a suferit o mutatie si acum elimina toxine. Sunt afectati bebelusii pentru ca stomacul lor nu are timp sa o neutralizeze (acidul clorhidric nu are la ei concentratia optima) si asa ajunge in intestin

E o greseala sa se focuseze doar pe branza aia. Inteleg ca vreo 60 de bebelusi sunt afectati, cei mai multi din arges. Ieri un parinte cu un copil ce a trecut efectiv pe langa moarte spunea ca nici vorba sa fi consumat branza sau altceva de la fabrica aia.

Deci pericolul exista...si nu e doar branza din fabrica.



#5
elyda

elyda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.011 mesaje

Postat 02 martie 2016 - 09:23

Eu nu cred ca e problema cu branza.Sunt parinti care au spus ca nu au dat copiilor sa manance branza si totusi copiii sunt in spital sau mai rau.

Din cauza presiunii mediatice au gasit  un vinovat ca sa nu mai zica presa ca autoritatile nu-si fac treaba.Nu si-o fac,sunt incapabili si mincinosi de la cel mai mic pana la cel mai mare dintre sefii si sefuletii numiti politic .

 

 

Asa ca in legatura cu aruncarea pisicii in curtea fabricii de produse lactate zic si eu ca ardeleanul:"bulsit.:)

 

 

Tin toti cu dintii  de scaune oferite pe criterii politice.

 

Directorul Spitalului de pediatrie "nu are ce sa isi reproseze" desi in spitalul  condus de el au murit copii si s-au acordat ingrijiri nepotrivite,asistentele in loc sa isi vada de treaba lor ii luau la misto pe părinții care cereau transferul la Bucuresti.Ca acolo" nu sunt cainii cu covrigi in coada zi s-au invatat toti sa plece la Bucuresti".

 

Sefa DSP "nu a stiut  ca sunt probleme"...nu considera ca are motive sa isi dea demisia.De parca trebuia sa se duca cineva la ea acasa  sa ii spuna ca mor copiii in Pitesti.Exista probleme de comunicare in institutia condusa de ea,deci ea nu-si face treaba,deci demisia!

 

Si dupa toate mizeriile astea vine  cineva sa gaseasca vinovatul...branza !

 

Ce porcarie!


Editat de elyda, 02 martie 2016 - 09:31 .


#6
ellinia

ellinia

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.041 mesaje

Postat 02 martie 2016 - 09:42

Exact. Nu cred ca e doar branza aceea de vina. Sigur se mai regaseste si altceva.

Ce ma intereseaza pe mine e frecventa imbolnavirilor sau cazurilor de descoperiri cu E-coli. Intr-o luna normala, cate depistari de E-coli sunt? In mod clar, coincidenta nu este. Dar poate asa se explica modul deficitar de comunicare. N-au dat importanta ca au fost multe cazuri, nu i-au trimis mai departe, la Bucuresti, sa li se puna un diagnostic corect si sa primeasca tratament cum trebuie.

Nu sunt de acord sa se limiteze doar la fabrica din Arges.



#7
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 02 martie 2016 - 09:55



 

Directorul Spitalului de pediatrie "nu are ce sa isi reproseze" desi in spitalul  condus de el au murit copii si s-au acordat ingrijiri nepotrivite,

Am mai scris si la subiectul deschis initial...este foarte greu de stabilit sursa de infectare si deci tratamentul adecvat.

 

In Germania acum 4 ani au murit citeva sute de oameni ,pina s-a gasit sursa.

 

Stiu ca e frustrant si doare,insa e foarte,foarte greu sa fii in pielea celor ce hotarasc in asemenea cazuri.



#8
elyda

elyda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.011 mesaje

Postat 02 martie 2016 - 10:28

Am mai scris si la subiectul deschis initial...este foarte greu de stabilit sursa de infectare si deci tratamentul adecvat.

 

In Germania acum 4 ani au murit citeva sute de oameni ,pina s-a gasit sursa.

 

Stiu ca e frustrant si doare,insa e foarte,foarte greu sa fii in pielea celor ce hotarasc in asemenea cazuri.

 

Cand habar  nu ai cum sa tratezi,cand gresesti dar nu recunosti,cand te bati cu caramida in piept ca ai facut ce trebuia dar realitatea te contrazice...ar fi cazul sa te cam duci acasa .

 

 

S-a ajuns ca in spitalul  de copii din Pitești  medicii sa se faca stapani pe saloane .Fiecare are salonul lui cu pacientii lui fiecare bolnav de alta boala dar toti intr-un salon.Nu  conteaza ca unul ii poate imbolnavi si pe ceilalti.Pacientii nu se amesteca,ca doar suntem pe tarlaua proprie si facem ce vrem.

 

Si acum gata ?!?!?

S-a gasit cauza?

Sa fim seriosi....sa mai caute.


Editat de elyda, 02 martie 2016 - 10:30 .


#9
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 02 martie 2016 - 10:48

Cand habar  nu ai cum sa tratezi,cand gresesti dar nu recunosti,cand te bati cu caramida in piept ca ai facut ce trebuia dar realitatea te contrazice...ar fi cazul sa te cam duci acasa .

 

Sa nu s einteleaga ca tin cu lupul(desi sigur asa se va interpreta)...e usor de ridicat pitara si de pe margini e usor de de zis...ca sa tratezi,trebuie sa stii cauza,pina atunci...o iei din aproape in aproape.



#10
elyda

elyda

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.011 mesaje

Postat 02 martie 2016 - 11:56

Si ca sa revin la subiectul legat de branza respectiva. 

Aceasta branza in care s-a gasit bacteria respectiva este comercializata vrac.Deci nu este adusa in magazine ambalata sa nu poata nimeni umbla in cutie .

 

Infestarea se putea face in fabrica,in timpul transportului SAU in magazin ,adica acolo unde a fost desfacuta si pusa in galantar.

 

Ministrul agriculturii a dat vina numai pe fabrica ceea ce mi se pare incorect si lipsit de responsabilitate.A distrus efectiv fabrica aia din cateva vorbe fara sa fie sigur ca ceea ce spune este corect si sigur.

 

Eu nu cred ca a fost branza si de aceea atacul acesta mi se pare mizerabil.





Etichetat si cu alerta, e-coli

Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - Ieri, 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - Ieri, 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Prima morfologie

    MamaRadului
    - Ieri, 23:19

  • Album de sarcină

    Ana1298
    - Ieri, 21:21

  • MărÈ›iÈ™or

    Ioanachea
    - Ieri, 21:14

  • Raceala...

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 19:51

  • Saptamana 25

    lili.95
    - Ieri, 13:44

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -