A evalua o persoana diferit din cauza a ceea ce ea face, nu face, crede, nu crede se numeste discriminare. In cazul de fata discriminare religioasa.
Dar aici nu e vorba de a evalua o persoana(sau a ao comenta pe ea ca persoana),sigur ca fiecare are liberatea sa apartina oricarui rit religios doreste.Si nici participarea la un subiect sau altul,nu este conditionata de apartinerea la un anumit rit.
Aici e vorba de a comenta in numele religiiei ce o porti ,a invataturilor ei,si da ...atunci cind o faci public,este foarte corect vis a vis d epartenerul de discutie,sa si spui din ce latura privetsi.
oricum ne invirtim in jurul cozii,din punctul meu d evedere,michelle prea se simte atacata,iar voi prea sariti sa aparati ceva ce nu trebuie aparat.
Eu nu ma simt absolut deloc atacata de replicile Laurei de exemplu,e religia mea,nu incerc s-o compar cu altele,nu incerc sa arat cit de buna este prin comparatii inutile si subtile ,insa cind afirm ceva si stau in fata afirmatiei mele ca si cretsin ortodox.Ce e asa mare problema sa-ti declari identitatea religioasa,atita timo cit tii sa participi la discutii publice.
Fiecare religie are particularittaile ei...daca consideram ca e religia ce ne reprezinta,nu inteleg de ce s anu si spunem care este.
Editat de andacos, 27 februarie 2016 - 10:47 .