Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Ribollita - o minunatie

supa legume bucatarie italiana ribollita

15 raspunsuri la acest subiect

#11
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 06 noiembrie 2015 - 17:37

Crista - am mancat aceasta supa in restaurntul La FOce (exact langa drumul ZIg-ZAG )- si am gasit pe Instagram o poza cu exact acea supa.

 

Daca ajungeti pe acolo - o sa fiti fascinati de mancare si loc.

 

Poza nu e a mea insa asa arata - si e de pe Instagramul lor.

ribollita-lafoce.jpg

 

 



#12
crista-s

crista-s

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.003 mesaje

Postat 06 noiembrie 2015 - 18:05

Ce frumos e prezentata..eu am mincat una mai "taraneasca". :-)) la Bologna intr-un restaurant toscan. Era insa foarte traditional, socrela stia sa le aleaga . 

 

Daca gasesti Kale sa faci cu ele, vezi ca le poti congela ( spalate, scurse si tocate puse in punga), le pui in supa asa congelate la fiert.  Si nu pune orzul, e bun, insa cu el poti face alte supe. 

 

Sa dau si eu o circiumioara ff buna, la mare in loc Albinia ( zona Grosseto  Giannella Orbetello ) e o zona cu multe case de vacanta, se inchiriaza .. Merita insa si in oras ca faci 5 min in bici si vreo 15 pe jos pina la plaja .. Restaurantul e de fapt si magazin, se gaseste loc vara numai cu programare sau daca astepti sa se elibereze ..merita .. Se numeste enogastronomia agrietruria vezi ca e pe tripadvisor .. Portii mari si preturi bune. 



#13
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 06 noiembrie 2015 - 20:57

In Garfagnana ribollita are musai farro, eu am si luat acasa sa fac... bun rau de tot!!! Asa mancare de iarna sanatoasa :)

kale a aparut si la noi in magazinele rasarite.



#14
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 06 noiembrie 2015 - 21:53

roxi - ce e ala farro?



#15
roxanaz

roxanaz

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.452 mesaje

Postat 06 noiembrie 2015 - 21:55

E o specie din aceea de grau integral - spelta, einkorn.

regiunea Garfagnana e vestita pentru farro crescut acolo, are si DOC daca nu ma insel.



#16
crista-s

crista-s

    Membru matur

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunct
  • 2.003 mesaje

Postat 07 noiembrie 2015 - 09:52

Fetelor, m-am uitat azi in doua carti ambele de bucatarie regionala, una de-o seama cu mine si alta putin mai noua si nu apare nici orz si nici farro/spelta( alac il stiam eu pe romaneste ) sigur sunt variante locale. Important e insa sa va placa voua.

 

Eu recunosc ca am mincat fara,  era o supa e fasole cu varza neagra pusa in bol de ceramica, strat de piine, supa asta peste, iar piine iar supa si bagata la cuptor servita cu ulei crud pus deasupra cind o servesti. iese ceva destul de gros.





Etichetat si cu supa, legume, bucatarie italiana, ribollita

Panic Questions

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

  • demetererika554@gmail.com
    - mar 30 2024 22:38

Last Blogs

  • Cezariana È™i recuperarea

    AnaDemsa
    - Astăzi, 12:03

  • Friiig

    Andreeaflore1991
    - Astăzi, 10:16

  • Geanta bebelusului

    ely4
    - Astăzi, 10:14

  • Alegerea numelui

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:39

  • Tudorica la magicele 9 luniÈ›e

    AliMarie
    - Astăzi, 07:43

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -