Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Ziua de lucru: 6 ore - ce parere aveti?

job munca

78 raspunsuri la acest subiect

#11
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.751 mesaje

Postat 03 noiembrie 2015 - 15:07

oau, ce bine ar fi!

 

Eu am program de 7 ore - bineinteles, cu plata pt 7 ore nu pt 8 :(((((. ca ne si arata cat am fi platiti la 8 ore pe zi si cat suntem platiti la 7.

 

si numai 1 ora asta cu lunch flexibil (adica atata cat imi iau, nu o ora batuta pe ceas) si fac o diferenta enorma.

 

6 ore ar fi perfect, ca si timp, dar nu stiu cum as acoperi diferenta de plata :(



#12
CorinaDani

CorinaDani

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 13.602 mesaje

Postat 03 noiembrie 2015 - 17:13

6 ore ziua de lucru ar insemna pentru salariati ca lucreaza mai putin decat numarul de ore pe care il au la scoala/liceu elevii din clasele mari (e un subiect activ pe forum, cu 7 ore/zi orar pentru elevii din clasa a VII-a).



#13
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 03 noiembrie 2015 - 17:16

si mie imi place mai mult varianta cu o zi pe saptamana libera.

 

La noi la spital de cand ne/am afiliat la un spital mama care ne/a cumparat :))))   avem miercurea zi fara operatii. Se opereaza doar daca avem urgente. Ni s/a parut idiot sa faci miercuri zi fara sala, cand pt asistente si pt noi de altfel, ca daca nu e nebunie pleaca unul dintre noi acasa, e mai bine vinerea. Macar asa ai avea un weekend lung.

 

Mie nu imi trebuie nici pauza de 45 de minute pe care o avem si care oricum dureaza 5 sau 10 minute. lucrez de la  sapte dimineata pana la 4 dupa amiaza, daca nu am avea pauza de masa am termina mai repede. teoretic, ca practic nu e asa :))))

 

 

sase ore pe zi ar fi...ciudat. Sa plec la ora 13 de la spital :))) hehe.

Nu cred asta cu lalaitul, daca ai de lucru nu stai pe nent sau la cafele cu colegii. Asta faci atunci cand nu ai nimic de facut si ai face la fel si daca ai lucra sase ore.



#14
danielag

danielag

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 9.114 mesaje

Postat 03 noiembrie 2015 - 17:37

6 ore ziua de lucru ar insemna pentru salariati ca lucreaza mai putin decat numarul de ore pe care il au la scoala/liceu elevii din clasele mari (e un subiect activ pe forum, cu 7 ore/zi orar pentru elevii din clasa a VII-a).

Totuși, la ei ora nu e oră întreagă (au și pauză). Dar pe de altă parte ei mai lucrează și acasă, pentru că au teme.



#15
aniela23

aniela23

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 530 mesaje

Postat 03 noiembrie 2015 - 23:55

Nu mi-o luati in nume de rău, dar va aud vorbind aici de timpi morți in timpul serviciului, cafele, discutii. Ce fel de joburi aveți dragilor de aveți timp de cafele ca vreau si eu!! 

 

La la noi ziua de munca era de 8 ore. Si când, dupa vreo 4-5 ani fără mărire de salariu, am cerut si noi mai mulți bani, ne-au zis ca bani nu au dar ne-au redus programul de munca la 7 ore pe zi ca sa ne închidă gura. Dar, bine-nteles, 'cotele' (targets) au rămas la fel. Si la fiecare 3-4 luni ne mai adaugă câte o noua responsabilitate, pt ca, chipurile, cu trecerea timpului căpătam din ce in ce mai multă experiența si ar trebui sa lucram din ce in ce mai repede. Eu le tot amintesc ca sunt doar o simpla ființa umană si ca mi-am atins capacitatea maxima  dar ei nu am cred. Așa ca programul meu de munca e următorul:

- ajung la serviciu pe la 9:40 (in zona in care locuiesc e f aglomerata deci nu încap in metrou înainte de ora 9, ar trebui sa stau prea mult la coada). 

- nu iau pauze in timpul zilei pt ca nu am când, muncesc de parca sunt băgată in priza, ba sunt la telefon, ba răspund la e-mailuri sau scrisori,  ba ma mai întreaba câte un coleg ceva legat de munca (uneori încerc sa le fac pe toate in același timp si iese varza). Mănânc prânzul in viteza in fata computerului. 

- plec acasă pe la 6:30. Ajung acasă la 7:15 si ma prăbușesc pe canapea, nu mai sunt in stare de nimic. 

eu am programul asta in sectorul public, unde, aparent, se boiereste (cică sunt bani putini dar e munca si mai putina). Cum o fi Doamne oare in sectorul privat daca pe mine ma muncesc astia ca pe hoții de cai? Așa multă munca e peste tot si ma plâng eu aiurea? 

 

Deci, ca sa răspund la subiect, daca mi-ar reduce programul de muna la 6 ore pe zi fără sa imi reducă targeturile as lua-o ca pe o gluma proasta ca nu m-ar ajuta cu nimic. 



#16
XIO

XIO

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.118 mesaje

Postat 04 noiembrie 2015 - 07:37

fa/te medic :)))

 

eu ajung la spital la ora sapte, pana pe la sapte jumate dictam radiografiile din ziua anterioara si discutam despre ce pacienti au fost internati sau ce mai e special pe sectie. Dupa asta mergem sus si facem vizita. Pe la opt eu sunt gata cu vizita. de la 8 si 15 avem operatiile. In astea 15 minute sau trebuie sa dictez sau sa corectez externari, sau am timp sa beau o cafea.

daca sunt la sala intre operatii bem cafea sau mancam daca e ora pranzului.

cand suntem gata mergem pe sectie unde codam operatiile si le dictam, mai pui o flexula, mai vorbesti cu un apartinator sau cu un pacient, mai consulti pacienti de pe alte sectii.

Daca nu sunt in saa sunt in ambulanta unde merg imediat dupa vizita si raman pana la pranz. daca am noroc de timpi morti, adica pacienti la gips ssau la radiografie, beau cafea. dar s/a intamplat sa merg la 8 in urgenta si sa plec de acolo la 15 jumate fara sa fi apucat s abeau o gura de apa sau sa merg la toaleta. si se poate sa fie in total 10 pacienti si sa am timp sa  beau cafele pana sunt inregstrati pe masura ce vin.

 

:) Deci o cafea se poate bea tot timpul.

 

La ora 4 dupa masa teoretic ajung acasa, practic se poate si mai tarziu.

Faptul ca lucrezi de la ora 9 si 40 !!!!!!! e un dar de care ar trebui sa te bucuri. te invidiez.



#17
Letitia1

Letitia1

    Membru VIP

  • PAID
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 17.250 mesaje

Postat 04 noiembrie 2015 - 14:46

Da si eu vroiam sa spun, ce job e asta frate sa inceapa la 9.40? Normal ca stai pina la 18.30.



#18
Qarina

Qarina

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 10.751 mesaje

Postat 04 noiembrie 2015 - 16:23

Eu o sa zic doar atat: canadians are a very chatty nation!!!!

 

esti prost crescut daca nou faci chit-chat macar 5-10 minute acolo pana te apuci de treaba :) greu mi-a fost sa ma obisnuiesc. si acuma cand mai dau de oameni ca mine care trec direct la treaba, sunt in soc si groaza!



#19
Alizee

Alizee

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.337 mesaje

Postat 04 noiembrie 2015 - 16:52

Xio, tu ai o munca creativa, niciun caz nu seamana cu cel dinaintea lui, cel putin, nu intr-o zi de lucru. Nu se compara cu munca unui functionar, care te plafoneaza. 



#20
aniela23

aniela23

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 530 mesaje

Postat 04 noiembrie 2015 - 22:51

Da si eu vroiam sa spun, ce job e asta frate sa inceapa la 9.40? Normal ca stai pina la 18.30.

 

Pai daca încep la 8, iau pauza de masa si lucrez intr-un ritm normal (nu nebun ca acum) tot la 18:30 plec de la munca. Problema nu e la ce ora încep si la ce ora termin, ci câte ore de munca trebuie sa prestez intr-o "zi de munca". 
 
In fine, ceea ce vreau sa zic este ca, in ziua de azi, in multe domenii, ziua de munca e de 8 ore pe hârtie, dar in practica trebuie sa lucrezi cel puțin 9 ore ca sa iti atingi targeturile. Pai cum altfel ar face angajatorii profit (sau, în cazul nostru care suntem non-profit, cum ne-am menține la suprafața)? Noi de exemplu licitam pentru contracte, împreuna cu alte companii. De obicei compania care are cea mai avantajoasa oferta câștiga contractul (adică promite ca face in 8 ore de munca ceea ce e imposibil de facut doar ca sa câștige contactul). Deci cum ar rezista companiile astea daca ar avea program de lucru de 6 ore? Probabil doar prin a cere angajaților sa facă in 6 ore cât ar face un muncitor normal in 9. Sau poate companiile astea care oferă 6 ore sunt mai puțin lacome decât cele din Londra!! 
 
Sunt tare frustrata cu munca in momentul de fata. Noi muncim ca berbecii iar cei de sus (si aici nici nu ma refer la angajatori ca si ei sunt nevoiti sa aceepte contracte pe bani putini pt ca e multă competiție, ci la cei care vând contractele) vor multă munca pe bani putini ca sa le rămână destui bani sa își indese conturile bancare. Probabil e ca atunci când au navalit constructorii polonezii (si alte nații, evident) in UK. Pana sa vina polonezul, John Doe era fericit sa dea 50 de lire pe ora la un instalator. Dar daca polonezul flamand s-a oferit sa facă munca pe 20 lire, a trebuit sa își reducă si instalatorul englez prețurile, ca altfel rămânea fără munca. Si, dupa o perioada, 20 lire pe ora a devenit normalitate (prețurile nu sunt corecte, le folosesc doar pt exemplu). Polonezul si englezul instalator suferă acum ca trăiesc pe bani putini in timp John Doe își aduna frumos surplusul de bani la pușculița. Si daca intr-o buna zi toți instalatorii ar decide ca ei nu mai muncesc fara £50 pe ora, John al nostru n-ar avea de ales si s-ar conforma. La fel cum si noi, daca am refuza TOȚI odată sa muncim mai mult decât cele 7/8 ore din contract, toți angajatorii ar fi nevoiți sa nu mai accepte contracte ieftine iar intr-un final cei care oferă contractele ar pune mai mulți bani la bătaie. Deci, in principiu, s-ar putea si cu 6 ore, daca cei de sus ar fi mai putini lacomi.  
Of, e defect si capitalismul asta. 
 
In fine, am luat-o pe aratura rău de tot. Ma retrag 




Etichetat si cu job, munca

Panic Questions

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - Ieri, 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

  • inchidere cont

    Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 19:23

  • Anamaria Pandele
    - apr 02 2024 18:13

Last Blogs

  • Geanta bebelusului

    LarisaG89
    - Ieri, 22:32

  • Cezariana È™i recuperarea

    AnaDemsa
    - Ieri, 12:03

  • Friiig

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 10:16

  • Geanta bebelusului

    ely4
    - Ieri, 10:14

  • Alegerea numelui

    BiancaDragnea
    - Ieri, 09:39

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -