Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Cine se teme de Halloween?

halloween apor

188 raspunsuri la acest subiect

#181
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 26 octombrie 2016 - 18:04

Madanic, pentru că m-ai citat, mi se pare politicos să raspund :). Nu e vorba de bal mascat, sau costume pentru copii. Îmi plac serbările, petrecerile, distractiile. E vorba de fenomenul din spatele unei atari zile, acela promovat de comercianți. Nu ne împiedică nimeni să facem petreceri si prăjituri, să costumam copiii , e chiar drăguț. Dacă observi din spatele scenei cum se dezvolta un fenomen din asta poate îți schimbi părerea. Poate nu. Eu mi-am schimbat-o. Pe vremuri am avut taraba de crăciun. Apoi de Valentine s. Stiu cum se pornește de la ideea câștigului. Stiu cum cei care au d castigat din asta investesc în publicitate. Apoi cum publicitatea prinde la public. Stiu cum oamenii ajung efectiv să se calce în picioare, să se înghesuie, să si smulgă produsele din mână unul altuia. Am văzut cum încep să caute cel mai mare si mai scump cadoum cum devine subiect de fala si mândrie să cheltuisti mult. Cum mamele se scormonesc prin buzunare să cumpere copilului în lacrimi ceva de acolo, doar pentru că vânzătorul a fost suficient de deștept să îi arate copilului ce minunăție are în cutia frumos colorata. Obiecte inutile, aruncate a doua zi. Nu am ceva împotriva vreunei sărbători anume. Am împotriva felului în care se urmărește câștigul din toate astea. Împotriva manipulărilor comerciale în general.

Pai poate atunci ar trebui sa te indrepti impotriva "comercialismului" nu sa spui ca nu-ti place sarbatoarea.

Asa iti pot semnala ca daca te duci ca turist undeva o sa gasesti o groaza de magazine cu souvenirs toate cat mai "atractive". si inca nici unul dintre noi nu a renuntat la vacanta. Sau sa mai spun ce lista de "materiale" trebuie sa aiba copilul cand merge la scoala, din care o groaza se risipesc pus si simplu, si aia tot comercialism se numeste dar nimeni nu-i zice invatatoarei ca nu e nevoie de magneti litere, cutii cu culori in fiecare an etc. Umplerea cosului cu mancare la magazin din care o parte ajunge sa se strice, comercialism.

Ce poate tempera chestia asta? Pai moderatia si renuntarea la comoditate, nu criticarea unei sarbatori.

Si evitarea publicitatii e extrem de usoara, nu te uiti la TV. Eu nu mai platesc abonament TV de cand m-am mutat in US, nu am TV si nici nu am nevoie. Copii mei daca ii intrebi ce vor sa le aduca Mos Craciun, trebuie sa stea sa se gandeasca sau sa-si intrebe prietenii pentru ca nu stiu care sunt jucariile momentului. 

Mai e reclama la radio dar n-au rabdare sa o asculte, si in ziar dar nu-i intereseaza. So problem fixed.


Editat de Madanic, 26 octombrie 2016 - 18:13 .


#182
andaghe

andaghe

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.396 mesaje

Postat 26 octombrie 2016 - 18:26

Publicitate nu înseamnă spoturi publicitare si reclame la tv. Înseamă mult mai mult. De la black friday până la concursuri în mall, așa zisele promoții etc etc. Dar nu are sens o astfel de discuție :). Nu am nicio treaba cu sarbatorirea oricărui motiv din lume. Pur si simplu eu văd dintr-o altă perspectivă, si ma înțeleg doar cei de partea asta baricadei. E o lecție de viață pentru mine să mă străduiesc să păstrez cat mai simple lucrurile. Restul oamenilor pot face cum poftesc !

#183
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.921 mesaje

Postat 27 octombrie 2016 - 03:09

Cum sa nu cumperi nimic de Halloween ? Macar dulciuri pentru trick or treat, ca doar n o sa le dai copiilor prajituri de casa, nuci, mere...se vor uita stramb si nu le vor primi. Sunt de acord ca i comercializat excesiv, costumele sunt scandalos de scumpe, 30-50$ sau mai mult pentru niste carpe ordinare purtate odata pe an. Cine are timp si rabdare sa le faca,bravo ei. Eu nu am nici una nici alta. Ii cumpar costume second hand , cand nu se " sparge in figuri " taica su si i ia unul nou. Anul trecut i a luat de Spiderman si pana la urma si a scos banii costumul ala. L a purtat cu i luna inainte de ziua H si mult timp dupa, la petreceri, in casa, chiar si in pat...

#184
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 27 octombrie 2016 - 18:08

Problema cu dulciurile e complicata pe aici Fleur. Trei sferturi din copii din clasa baiatului meu au alergii severe la nuci, oua sau lapte. Sa gasesti ceva sa oferi de Trick-or-Treat care sa ii tina safe e really dicey.

E mai simplu sa iei un sac de hard candy, ca oricum cand ajung acasa le triaza parintii. 

PS. Aici un sac de bomboane e undeva la 3-5$ .

PPS Dentistul fetitei mele le face buy-back la hard candy 10 pieces la 1$.


Editat de Madanic, 27 octombrie 2016 - 18:08 .


#185
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.052 mesaje

Postat 27 octombrie 2016 - 19:09

Eu le fac o tava de placinta cu prune.

Iar niste fete aduc niste cupcakes.



#186
Fleurdelise

Fleurdelise

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 8.921 mesaje

Postat 27 octombrie 2016 - 22:56

Aici sunt pungi cu dulciuri certificate nut- free sau allergy- free. Preturile tot pe la 3-5$ se invart. F. scumpe sunt costumele, repet pt ca ma enerveaza, si nu vb de costume elaborate, ci de ceva gen overall din supraelastic imprimat sa imite un personaj.

#187
Lea_des_bois

Lea_des_bois

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 730 mesaje

Postat 28 octombrie 2016 - 10:01

noi acum 2ani am decorat putin casa (int & ext); ceva paianjeni, niste dovleci. Nimic infiorator si fericire max pt copii. N-am mai facut-o din lene, si nici copiii nu mi-au cerut-o expres anul trecut si acum

 

Anul asta, toti 3 deseneaza de numa' fantome, dovleci, masti si alti monstruleti. Eu le-am gasit, triat si imprimat desenele.

 

In cartier la noi nu se practica venirea dupa bomboane; poate pt ca e cam rasfirat cartierul si nici prea multi copii nu sunt si oricum nu se cunosc (frecventeaza)

 

Dar, la noi exista carnavalul in febr si atunci sarbatorim cu mic cu mare costumati, in oras

 

Cu partea comerciala si publicitatea n-avem nici o problema. Copiii nostri vad, uneori intreaba daca pot avea, si daca raspunsul e nu, il accepta simplu si natural si nu i-am vazut traumatizati. (indiferent de sarbatoare, eveniment, magazin);

 

Cred ca la scoala pot aduce ceva pt deghizare insa anul asta baietii n-au pomenit nimic; fie au uitat, fie nu li s-a spus.

Acasa au ceva masti scary cu care se distreaza toti 3 cand ii apuca; fii'mea de 2ani1/2 n'are nici o teama insa de mica i-am prezentat ca fiind o joaca, imaginatie, bau-bau nu exista in vocabularul nostru

 

Recunosc ca mie imi plac mai degraba costumele de haloin :-) decat cele de printese pt care am oroare si ma ia cu palpitatii cand vad fetitele "decorate, coafate" ca niste sorcove

 

Copil fiind, am fost marcata de ritualul inmormantarii: bocitoare, decedatul la vedere, pupatul lui :-(( si teama babelor sa nu treaca pisica pe sub masa decedatului care devenea strigoi... nicidecum de capra, urs si dovleci fiorosi


Editat de Lea_des_bois, 28 octombrie 2016 - 10:05 .


#188
dana vio

dana vio

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.967 mesaje

Postat 28 octombrie 2016 - 11:33

La noi in fiecare an prof de engleza le face petrecere de H.

Anul asta a venit imbracata in domnisoara-pirat (care este femininul de la pirat ?  [:D]  [fri] ).

Alex a fost imbracata in pant negri+bluza rosie+capa negru/rosu ( a vrut sa fie vampir   [vampir]  ) si atat. Au dus fiecare de-acasa ceva dulciuri si apa/suc si au jucat tot felul de jocuri: sa alerge cu o farf de carton pe care era un balon umflat, sa nimereasca legati la ochi paianjenii desenati pe tabla etc. A fost super distractiv. 

Acasa am pus o vrajitoare in bucatarie, o ghirlanda cu dovleci in camera lui Alex si o matza mare atarnata in sufragerie. 

Copiilor le plac jocurile de rol, fie ca sunt personaje pozitive sau negative.

Eu o vad ca pe o mica refulare: au si ei ocazia sa fie foarte rai.  [:D]

 

 

 

 

 



#189
Madanic

Madanic

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 3.591 mesaje

Postat 03 noiembrie 2016 - 00:42

Well, Halloween a venit si a trecut. Copii mei au fost chestii neinspaimantatoare, indian si balerina, majoritatea costumelor pe care le-am vazut au fost inofensive.

Au fost la moda costumele de printese, dragoni, sirene, politisti, Star Wars inspired, McQuinn si Thomas the train engine.

Toata lumea pe care am intalnit-o la petreceri a oferit bomboare, a construit "case bantuite" din biscuiti si pasta de zahar si a socializat in mod civilizat.

In schimb "prieteni" din Romania s-au intrecut in mesaje legate de "spalarea pe creier" si faptul ca merg cu turma in loc sa fiu ... altfel, in articole de la genii cunoscute in curtea lor care imi descriau "stiintific" efectul acestei sarbatori asupra psihicului sensibil al copiilor si esenta satanista a acestei sarbatori. 

Tot aceeasi prieteni se mira de "incultura si inapoierea" vesticilor care cred ca Romania e bantuita de vampiri. 


Editat de Madanic, 03 noiembrie 2016 - 00:43 .




Etichetat si cu halloween, apor

Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Astăzi, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 13:30

  • Morfologie 2

    Erika91
    - Astăzi, 12:04

  • Locul de muncă È™i sarcina

    Ioone
    - Ieri, 23:41

  • Kinetoterapie

    Vasilescu Georgeta
    - Ieri, 23:32

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -