Sari la conținut

Sari la conținut


- - - - -

Imigratia ilegala- un nou nivel (5)


953 raspunsuri la acest subiect

#11
andacos

andacos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 27.306 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 09:44

Alicia,ca s-a inchis subiectul,pai nu era vorba ca din octombrie sa colaboreze UE cu Turcia,sa trimita bani pentru a impiedica patrunderea ilegala?

 

Oare nu la asta se referea stirea ce ai auzit-o tu?Adica e octombrie ,poate se pune in practica hotarirea asta.



#12
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 09:48

Europa se confruntă cu cea mai mare criză a refugiaţilor de la războaiele din Balcani din anii '90. În viziunea Washington Post, UE are cinci opţiuni pentru a face faţă valului de refugiaţi. 

 

1) Să nu facă nimic.

Vara aceasta, Europa a încercat să pună la punct un plan pentru distribuirea refugiaţilor. La acel moment, era vorba de circa 40.000 de persoane. Planul a căzut însă, după ce mai multe state, în special din Europa Centrală şi de Est, nu au fost de acord să preia un anume număr de refugiaţi. Şi există mari îndoieli că se va ajunge la un acord pe noua propunere a Comisiei Europene.

Pro: Sunt puţine argumente în favoarea acestei soluţii, dar asta nu înseamnă că nu se poate întâmpla. Fiecare lider european răspunde în faţa propriului electorat, ceea ce face ca uneori înţelegerile la nivel european să fie dificil de realizat. Acest status quo este bun pentru ţările cărora nu le sunt pe plac refugiaţii şi care, potrivit actualelor reguli europene, pot deporta solicitanţii de azil în ţara de intrare în UE. Or aproape întotdeauna aceste ţări de intrare sunt Grecia, Italia şi Turcia, care se clatină sub afluxul de refugiaţi.

Contra: "Dacă Europa eşuează în chestiunea refugiaţilor, nu va mai fi Europa pe care am visat-o”, a declarat cancelarul german, Angela Merkel, care a decis să deschisă larg „porţile” Germaniei pentru a-i primi pe refugiaţi. Ea a avertizat că, fără un plan european, statele ar putea să fie nevoite să reintroducă controalele la frontieră, ceea ce ar reprezenta o lovitură majoră pentru unitatea Europei. Iar în timp ce unele naţiuni sunt mai generoase cu refugiaţii decât altele, traficanţii de persoane vor prospera din transportarea solicitanţilor de azil către Germania şi Suedia. Uneori cu consecinţe tragice.

2) Cote de refugiaţi.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus, miercuri, relocarea a 120.000 de refugiaţi aflaţi în prezent în Grecia, Italia şi Ungaria. Aceştia se adaugă la cei 40.000 pentru care CE a propus deja un plan de relocare în mai.

Pro: Propunerea lui Juncker va reduce povara de pe umerii celor trei state europene – Grecia, Italia şi Ungaria – care au fost nevoite să facă faţă afluxului de peste 400.000 de solicitanţi de azil care au ajuns anul acesta în Europa. Chiar dacă propunerea vizează relocarea unui număr mult mai mic decât ar fi necesar pentru gestionarea situaţiei, ea va crea cadrul pentru un sistem care să fie extins ulterior. În plus, ca o măsură de compromis, naţiunile care s-au opus acceptării de refugiaţi, precum Slovacia, au posibilitatea de a da bani.

Contra: E o picătură de apă în ocean. Germania intenţionează să preia, anul acesta, 800.000 de solicitanţi de azil, şi a anunţat că este pregătită pentru primirea a 500.000 anual, timp de mai mulţi ani. În faţa acestor cifre, planul european pur şi simplu nu e suficient.

Şi există o serie de întrebări spinoase la care trebuie găsite răspunsuri:

 

  • Ce se întâmplă când un solicitant de azil care are rude în Franţa este relocat în Lituania?
  • Într-o Europă frontieră cum pot forţele de ordine să se asigure că refugiaţii rămân acolo unde sunt repartizaţi?
  • Ce se va întâmpla cu solicitanţii de azil neincluşi în aceste cote?
  • Vor fi opriţi în taberele de refugiaţi de la marginea Europei sau vor încerca să ajungă în Europa Occidentală?

 Nu trebuie uitat faptul că multe ţări, în special din Europa Centrală şi de Est, se opun acestor cote.

3) O operaţiune militară împotriva traficanţilor care-i ajută pe refugiaţi să ajungă în Europa.

Marea Britanie şi alte ţări fac presiuni pentru obţinerea unei autorizaţii din partea Consiliului de Securitate al ONU privind desfăşurarea de nave în Marea Mediterană care să intercepteze vasele ce aduc refugiaţi din Libia şi Egipt. Peste 2.700 de refugiaţi au murit anul acest după ce astfel de vase s-au scufundat în Mediterana.

Pro: Planul îi va descuraja pe traficanţi, care, adesea, au legături cu crima organizată şi profită de pe urma unora dintre cei mai vulnerabili cetăţeni ai lumii. Mai puţine vase care să aducă prin Mediterana refugiaţi vor reduce dimensiunea crizei din Europa şi ar putea să-i descurajeze pe unii imigranţi economici care vin în mod ilegal din Africa şi Asia de Sud. Iar o prezenţă navală sporită în Marea Mediterană ar putea face ca operaţiunile de căutare şi salvare atunci când se scufundă vase ce transportă refugiaţi să fie mult mai eficiente.

Contra: Oprirea traficanţilor nu înseamnă că vor fi soluţionate cauzele mult mai profunde ale crizei refugiaţilor. Doar va transfera povara pe umerii altor ţări. Şi într-un fel, acest plan este o soluţie la o problemă care deja nu mai este atât de actuală. În cursul acestui an, cea mai mare parte a traficului cu refugiaţi s-a mutat din Mediterana în Balcani: solicitanţii de azil fac o călătorie mică pe mare, între Turcia şi insulele greceşti din apropiere, apoi călătoresc spre Europa Occidentală prin Macedonia, Serbia şi Ungaria.

4) Relocarea refugiaţilor direct din taberele din vecinătatea Siriei şi din Siria.

Vă amintiţi Lista lui Schindler? Sau eforturile americane de a reloca refugiaţi din Vietnam în anii 1970?

Ar însemna ca diplomaţii europeni să se ducă să le dea vize refugiaţilor în ţările din vecinătatea Siriei unde s-au refugiat peste patru milioane de sirieni.

Pro: Probabil că aceasta este cea mai umană opţiune, întrucât ar pune capăt traficului de persoane. Refugiaţii ar fi îmbarcaţi în avioane care i-ar duce din Turcia, Liban sau Iordania direct în Europa, protejându-i de riscul de a cădea pe mâinile traficanţilor de persoane, care le pot cere până la 10.000 de dolari pentru a-i transporta către Europa. Este soluţia sugerată de premierul David Cameron care a anunţat, luni, că Marea Britanie va prelua 20.000 de sirieni direct din taberele din Orientul Mijlociu, în următorii cinci ani. "În primul rând, vrem să-i încurajăm pe oameni să nu facă această călătorie periculoasă”, a spus Cameron.

Contra: Realist vorbind, există puţin sprijin politic în Europa pentru o operaţiune de o asemenea amploare, care ar ridica presiunea pusă asupra taberelor din Orientul Mijlociu. Angajamentul lui Cameron pentru următorii cinci ani echivalează cu numărul de refugiaţi primiţi de Germania într-un singur weekend. Şi nici nu e sigur că înmânarea de vize la faţa locului va stopa afluxul către Europa. De astfel de scheme ar beneficia cei mai vulnerabili refugiaţi. Solicitanţii de azil care încearcă în prezent să ajungă în Europa sunt cei cu resurse, care pot plăti, uneori sume mari, traficanţilor de persoane.

"Când ai de-a face cu un dezastru umanitar, şi spui «cred că pot reloca 25 de persoane», oamenii îţi vor râde pur şi simplu în faţă”, spune Elspeth Guild, specialist pe probleme de migraţie la Center for European Policy Studies din Bruxelles.

5) A aduce pacea în Siria, Afganistan, Irak şi Eritrea.

Aceste ţări în care au loc conflicte interne furnizează cel mai mare număr de solicitanţi de azil. Dacă n-ar fi existat conflicte violente aici, Europa nu s-ar fi confruntat cu această problemă a refugiaţilor.

Pro: Toată lumea ar fi fericită.

Contra: Nu se va întâmpla prea curând.

=====

http://www.euractiv....din-europa-1422

 



#13
viviana

viviana

    Membru VIP

  • Moderators
  • 26.324 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 09:53

Alicia,ca s-a inchis subiectul,pai nu era vorba ca din octombrie sa colaboreze UE cu Turcia,sa trimita bani pentru a impiedica patrunderea ilegala?

 

Oare nu la asta se referea stirea ce ai auzit-o tu?Adica e octombrie ,poate se pune in practica hotarirea asta.

E vorba de stirea asta, care e pe surse?

"Turcia si UE ar fi convenit un plan pentru criza refugiatilor. Migrantii ar urma sa fie trimis inapoi, iar in Turcia ar putea fi construite tabere pentru doua milioane de persoane. Statele UE ar putea prelua inca 500.000 de persoane - surse
Comisia Europeana si Turcia au convenit un plan pentru a stapani fluxul de refugiati ce vine in Europa prin patrularea frontierei turcesti cu Grecia si prin ridicarea de noi tabere, scrie o publicatie germana ce citeaza surse de la Bruxelles si din guvernul german.
 
Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citata de Reuters, scrie ca, potrivit planului, Turcia va fi oblihgata sa protejeze mai bine granitele pe care multi migranti le-au trecut in periculoasa calatorie spre Uniunea Europeana.
 
Potrivit publicatiei germane ca paza de coasta din Turcia si Grecia vor lucra impreuna pentru a patrola estul Marii Egee, coordonate de Frontex, agentia de control la frontiera a UE, si ca refugiatii vor fi trimisi inapoi in Turcia.
 
In Turcia vor fi stabilite sase noi tabere pentru refugiati, ce vor putea gazdui pana la doua milioane de persoane, finantate partial de Uniunea Europeana.
 
Statele UE vor promite ca vor mai lua o parte dintre refugiati, astfel ca pana la 500.000 de persoane ar putea fi relocate in Europa fara a apela la traficanti sau fara a recurge la traversarea periculoasa a Mediteranei, scrie publicatia.
 
Totusi, un oficial de rang inalt implicat in negocierile cu Turcia a declarat Reuters ca Frankfurter Allgemeine a scris lucruri ce sunt peste ce se discuta acum intre Bruxelles si Ankara. "E un pic exagerat", a spus acesta.
 
Oficialul a spus si ca reprezentantii europeni au pregatit propuneri pentru gestionarea fluxului de migranti ce urmeaza sa fie discutate in timpul vizitei presedintelui turc Tayyp Erdogan in Bruxelles luni si intr-o intalnire de marti intre UE si tarile din vestul Balcanilor si din estul Mediteranei."


#14
alicia1976

alicia1976

    Membru junior

  • Membri
  • PunctPunctPunct
  • 957 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 10:04

http://www.zeit.de/p...mission-aegaeis

 

Da, Andacos, în "ZEIT vorbesc despre asta, zice ca granitele grecești și turcești vor fi păzite mai bine, refugiatii prinsi vor fi trimiși în Turcia iar EU se obliga sa mai ia 500 000 de refugiati. Se vor mai baga ceva bani europeni pentru construcția de lagăre suplimentare.

 

 

În alta ordine de idei nici în Germania nu dorm cetățenii,  pe 4 octombrie s a construit o "granita vie" ca semn de protest împotriva granitelor nepazite.  Au participat 2500 de oameni la Seibnitz, deci din nou în Sachsen.  Mie Sachsen-ul îmi amintește de Timișoara din 89.  [:)]

 

 

http://m.spiegel.de/.../a-1056141.html



#15
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 10:15

foarte realiste scenariile din Washington Post.



#16
Admin

Admin

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.322 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 10:28

Parere personala:

 

Situatie ipotetica: Daca maine din cauza unor miscari tectonice continetul african ar incepe sa se scufunde si milioane de africani ar invada Europa cred ca gradul de tolerabilitate la nivelul cetateanului european de rand ar fi mult mai ridicat.

 

Ei bine, in cazul de fata, multi (cei mai multi) imigranti pleca fortati de imprejurari. Pe langa ei o alta mare parte pleaca din motive economice, pentru o viata mai buna. Dar marea diferenta fata de scenariul de mai sus este: continentul nu se scufunda! Si cred sincer ca solutia in cazul de fata este bazata pe:

1. Rezolvarea pe termen scurt a situatiei la sursa asigurandu-se la sursa atat pacea cat si o serie de baza a drepturilor omului.

2. O accelerare a globalizarii prin investitii majore in zonele care au ramas mult in urma din punct de vedere economic pentru a reduce diferentele.

 

Ambele solutii nu sunt usoare pentru ca:

1. Partea extremista islamica din zona nu o sa accepte amestecul altor religii in bucataria lor extremista. Partea extremista nu da doi bani pe "drepturile omului" si considera extremismul islamic mai presus de "regulile de baza" agreate mondial la nivelul Natiunilor Unite (UN).

 

2. Partea economica se loveste de insensibilitatea popoarelor avansate de a face un efort suplimentar. Neamtul, Romanul, Olandezul, Americanul nu ar accepta niciodata sa-i scada confortul pentru a actiona global in interesul umanitatii. Concret, nu ar renunta la un concediu in Bahamas ca sa redirectioneze banii de concediu pentru un fond de stimulare a exonomiei in Africa. Nu ar accepta sa munceasca o zi in plus, Sambata, pentru a educa la distanta un copil din Siria. Politicienii sunt cei care ne conduc si ei sunt in mare parte interesati de buzunarul propiu, se considera crema societatii si nu se "coboara" la astfel de situatii.

 

Aceste 2 puncte sunt in opinia mea foarte greu de rezolvat. Traim momente de mare cumpana in istoria mondiala si lucrurile nu o sa mai fie niciodata cum au fost! Totusi, globalizarea este in opinia mea singura sansa de salvare a civilizatiei umane si cu cat vom trece mai repede la o civilizate de tipul 1 (vezi filmul de mai jos si mai ales ultimile secunde despre aroganta) cu atat mai bine.

 

 

Dar sa vedeti ce comotii o sa apara cand curentul globalizarii totale o sa bantuie prin lume. Sa vedeti atunci discutii despre conservarea obiceiurilor din strabuni, despre pastrarea limbii materne si asa mai departe.



#17
Admin

Admin

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.322 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 10:42

Mesajele hei-rupiste de genul Bob the builder nu prea mai dau bine in gura politicienilor. Si pe noi ne-au amenintat cu "Sa traiti bine" si nu a fost chiar asa de bine. Noi traiam si eu furau! Totusi nu cred ca mesajele de genul drobului de sare ajuta. Ele vor face deliciul extremistilor din politica europeana care isi freca mainile uitandu-se cum le cresc procentele.

 

imi doresc sa preia fraiele oameni care au experienta organizatorica si gandire strategica,  si care chiar au facut ceva si nu politicienii. Ma gandesc la oameni precum Bill Gates, conducatori de fundatii umanitare, oameni cu gandire strategica de la UN, s.a.m.d.

 

Avem nevoie de lideri cu gandire strategica dar cu experienta operationala mare. Din pacate majoritatea liderilor actuali sunt politicieni de cariera dar mai mult teoreticieni.



#18
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 11:30

de-a rasul plansul... iata ce spune Traian Ungureanu.

 

Un istoric serios e dator să se dea în vînt după sfîrşitul lumii. Nimic mai captivant decît un imperiu care se sparge în zeci de muzee regionale sau o cultură care se duce la fund şi reapare, închinîndu-se unor zei noi. Cîte încap într-un sfîrşit de lume reuşit! Cîte specualţii scăpărătoare şi cîte vorbe de dat duhul în mijlocul Academiei! De acelasi autor Groparii Europei Deutschland UE Alles! Vadim: zgomotul, furia şi masca

 

De pildă: ce am fi fost fără Roma? Poate, o pădure locuită de germani! Dar ce-am fi fost fără germani? Poate, aceeaşi pădure, ferită de emisii! Şi cine va fi găsit de vină pentru declinul Occidentului? Credinţa în lipsa de credinţă sau prosperitatea revărsată în obezitate? În funcţie de răspuns, vinovatul se va numi Nietzsche sau Sanda Marin. Deşi, cea mai cuminte ar fi tăcerea - vorba marelui austriac cu numele atît de complicat.

 

Problema e că nici sfîrşitul lumii nu mai e ce-a fost. De asta e tot mai greu să taci şi tot de asta trăim într-o sporovoială apocaliptică plină de teorii, fixaţii şi verde pur, de cai pictaţi pe toţi pereţii. Cea mai sumară listă de noutăţi recente face din necazurile terminale şi reunite ale Romei, habsburgilor şi otomanilor o ceartă de copii. Ce se întîmplă sub ochii noştri întrece cu mult apetitul istoricului pentru sfîrşituri şi descompuneri generale.

 

Ca să începem cu ceva şi de undeva: - Germania îşi face un selfie cu un milion de refugaţi după care începe să se întrebe cine sînt cu adevărat colegii din imagine. - Orientul Mijlociu se scufundă în sînge, condiţii în care Assad, scris cu chirilice, devine OK, tocmai pentru că nimic nu mai e OK. - Scoţia şi Catalonia descoperă plăcerea naufragiului şi se avîntă singure în larg. - Grecia nu vrea austeritate şi votează a doua oară un commando de hipsteri care se angajează să aplice austeritatea pe care se jură că o detestă. - În Statele Unite, Preşedintele se trezeşte şah mat la fiecare mutare a lui Putin şi scînceşte retoric. Cel mai slab Preşedinte din istoria Americii întrupează ideologia care a învăţat Occidentul că rasa şi minoritatea bat calitatea. Rezultatul: un ageamiu american e ridiculizat de un ageamiu rus. Care ageamiu înţelege, totuşi, mai bine decît mulţi lideri occidentali cît cîntăresc valorile europene. Putin ştie că un an de libertae poate întoarce din drum un popor. Altfel, n-ar fi dezlăţuit un război împotriva unui oarecare Acord de Liber Schimb Ucraina-UE. - Lumea catolică e păstorită de un Papă ecologist care meditează la Havana, tîmplă în tîmplă cu Fidel Castro, în treningul bun, de duminică. - Străvechea Anglie democratică alege lider al opoziţiei un militant veteran care vorbeşte de insurecţie anti-capitalistă, promite impozit 80% pe bogaţi şi declară că nu va apăsa pe butonul nuclear nici dacă Insula se scufundă. - O epidemie de autodezarmare bîntuie de la un cap la altul al alianţei NATO. Bugetele militare au soarta oricărui salam de Sibiu. - Care Sibiu va îmbătrîni, cu tot cu monumente, într-un Est separat de noua schismă pe care lumea o mai numeşte, încă, Uniunea Europeană. - Rusia zgîlţîie tot ce mişcă între Baltica şi Caspica, avînd grijă să îşi lămurească norodul că asistă la o manevră americană. - În acest timp, un geniu nord-corean stă cu degetul pe butonul refuzat în Anglia şi, pentru a-şi alunga plictisul, execută comandanţi militari legaţi la ţeava tunului. Suita de mai sus are două trăsături. Nu cuprinde anecdote diverse, ci mari curente convergente. Punctul de întîlnire pare din ce în ce mai aproape. Şi, doi: tot ce e scris mai sus şi încă multe altele s-au întîmplat în mai puţin de cinci ani. Ce urmează e nu numai interesant. E complet imprevizibil. În plină eră a cunoaşterii, ştim tot mai puţin. Cu convingerea că sîntem tot mai buni. Conspiraţiile sînt din nou populare şi tind să explice lumea folosind minimum de raţiune şi maximum de evrei. Al treilea război mondial! titrează statisticieni care se cred istorici. Al treilea? Nu. Al patrulea! Războiul rece a fost al treilea, Rusia l-a piedut şi acum vrea revanşa. La cald.

 

Sub presiunea istoriei, geografia a luat-o razna. De curînd, Siria a devenit parte a Ucrainei care rămîne parte a Europei de Est. Ce va face conclavul UE în clipa în care Putin se va declara gata de compromis? Ce va lăsa să-i scape din mînă şi de sub priviri? E foarte tentant să renunţi la ce nu e chiar al tău. La acareutrile din curte şi nu la argintăria din scrin. La Est.

 

Restul rămîne în sarcina copiilor noştri. Pentru ei, potopul!

sursa aici.



#19
Deceneus

Deceneus

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.099 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 14:02

Sfat: incercati sa nu mai generalizati si sa combateti pe baza de preconceptii ci pe baze concrete, statistice dar din surse credibile. Nu se supara nimeni daca afirmati ca imigrantii italieni din anii 70-80 s-au integrat mai bine in Germania decat imigrantii turci, mai ales daca veniti si cu statistici din surse credibile.

Generalizarea pornita de la un caz particular, un articol sau un film este "boala veche" si raspindita pe forumuri!

Daca se aplica sanctiuni la asemenea erori cred ca 50% din forumisti sunt sanctionati.

 

Rigurozitatea cu statistici se practica in analize facute de profesionisti.

Si eu am sustinut de nenumarate ori ca o opinie cu caracter general se sustine cu argumente si statistici, dar aici sunt opinii mai mult subiective, si poate e normal sa fie asa, pentru ca sunt discutii intre persoane neinformate si fara cunostinte de analize sociale.



#20
Admin

Admin

    Membru senior

  • Administrators
  • 3.322 mesaje

Postat 05 octombrie 2015 - 17:48

OFFTOPIC:

Deceneus, ai perfecta dreptate. Sfatul meu este unul general si se doreste mai mult un semnal de alarma catre userii care se reped prea repede la concluzii subiective. Nu imi doresc sa transformam forumul in unul de stiinte exacte :) 

Cred ca istoria a aratat ca cei care participa la discutii pe Desprecopii.com sunt suficient de inteligenti sa inteleaga ca uneori mesajele pertenerilor de discutie pot sa fie afectate de o zi mai proasta, o criza hormonala, cearta cu sotul/sotia, nota mica a copilului la scoala, s.a.m.d. Cred ca la nivel global nivelul de toleranta, flexibilitate si inteligenta pe acest forum este unul foarte ridicat. Ca vorba aceea, nu statea Deceneus pe aici inca din 2011 :)



Panic Questions

  • Bebe 1 aniÈ™or greutate mica

    lar
    - apr 22 2024 17:43

  • Bebe 1 an greutate mică

    lar
    - apr 22 2024 17:30

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - apr 18 2024 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

Last Blogs

  • Planificarea pe etape

    RoxiMada
    - Ieri, 19:33

  • Organizarea garderobei - sfaturi utile

    Ana1298
    - Ieri, 18:19

  • A 15a postare

    Andreeaflore1991
    - Ieri, 11:33

  • Cea mai asteptata ecografie

    Roxana3001
    - Ieri, 11:06

  • Bagajul de maternitate 👜

    BiancaDragnea
    - Ieri, 08:13

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -