Eu am carnet de vaccinare pt bebele meu, l.am primit din maternitate, cand i.au facut vaccinul pt hep.B si BCG.ul.
Carnetul il prezint pediatrei de fiecare data cand avem cate un vaccin de facut; pediatra noteaza in carnet data la care se face vaccinul, varsta copilului, numele vaccinului. Este semnat si parafat de fiecare data.
De asemenea, pediatra noteaza si in fisa copilului aceleasi info, din cate am vazut, fisa care ramane la cabinet.
Mi se pare ok sa fie mai multe vaccinuri in schema obligatorie, cu conditia ca acestea sa se si gaseasca.
In schema de vaccinare, vaccinul pneumococic conjugat este notat cu *, cu notificarea ca acesta tb facut, dar nu sunt fonduri disponibile iar decizia este a parintilor daca isi vaccineaza copilul sau nu ( asta pp ca parintii sa.l cumpere).
Pai daca ei propun anumite vaccinuri In schema nationala, atunci mi se pare normal sa asigure si fondurile necesare pt achizitionarea lor, ca nu toti parintii au bani pt a le cumpara.
Anul asta au tot fost probleme cu vaccinurile, atat in maternitati cat si la pediatrii/dr.de familie. Degeaba fac ei legi daca nu sunt in stare sa le si aplice.
Eu i.am facut si pneumococicul si Rotarixul si am de gand sa.i fac tot ce imi recomanda pediatra, ca stiu ca e pt binele copilului.
Am intrebat.o azi si mi.a zis ca vaccinurile nu te protejeaza 100% dar te ajuta ca in eventualitatea in care contactezi boala, sa faci o forma usoara.
Editat de daisy14, 30 septembrie 2015 - 14:21 .