anda nu am scris eu. Nu este despre experienta mea. Si in plus, e vorba despre experienta cu copilul la un spital din Romania - asadar, e ceva mai mult de gandit;. ![[flo2]](https://comunitate.desprecopii.com/forums/public/style_emoticons/default/floare1.gif)
Am sa fiu fooooooarte sincera si am sa spun pe sleau ce ma irita si ma nedumereste in acelasi timp.
Sunt spitalee in Romania asa cum sunt. Rele, cu personal prea putin ce munceste la foc continuu si nu mai are timp de fineturi si empatii.
Oriunde ma intorc si citesc, cel putin aici pe forum, dau de mizeria spitalelor.
Nicaieri nu am citit despre ceva bun. Si exista lucruri bune. Foarte multe lucruri bune. Din pacate pe nimeni nu intereseaza ca si cand ne-am lua seva numai din nenorociri.
===
In iulie si apoi din nou in august fii-mea a fost internata in spital. Cate 7 zile. Chiar daca are 17 ani au bagat-o la pavilion de copii.
Dupa ce m-am prezentat la camera de garda cand mi-a spus doctorita ca o interneaza mi s-au muiat piccioarele. Mi-am inchipuit numai mizerie, gandaci pe pereti asistente si dr. impertinenti. Ca doar asa citisem.
Va spun sincer ca mi-au dat lacrrimile.
"Cazarea" foarte buna pentru conditiile de spital de stat.
Curatenie buna. Mancare ok.
Personalul medical nu am cuvinte sa le descriu amabilitatea si rabdarea. Bani de luat nici vorba. Nu am plecat traumatizate de acolo ci placut surprinse.
====
In ceea ce priveste lectia de parenting e foarte buna. Un parinte nu trebuie niciodata sa lase garda jos indiferent ca il doare capul, stomacul, ca e obosit, ca are diaree sau mai stiu eu ce. Nu e admisibil.
90% dintre aciidentele copiilor sunt cele casnice.
Sfat:
- nu trebuie lasat nimic la indemana copilului, toate obiectele trebuie sa fie puse la 1,50 metri de pamant.
- parintii trebuie sa-si formeze reflexe conditionate. Reflexul de intins mana sus. Astfel ii intra in reflex, cat ar fi de bolnav sau obosit sa puna medicamentul, paharul cu vin, orice sus.
- nu se gateste decat pe ochiurile din spate ale aragazului.
- orice vas cu coada nu se tine cu coada spre exterior pe aragaz, dulap, etc.
- otravurile si alte medicamente se inchid bine in cutii si se pun sus. Nu se tin medicamente pe noptiera.
Mai bine sa obosesti invatand astfel de lectii decat sa ai nopti nedormite prin spital.