Sari la conținut

Sari la conținut


* - - - - 2 voturi

In numele religiei ...

religie fanatici

49 raspunsuri la acest subiect

#41
BlackCat4evR

BlackCat4evR

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.952 mesaje

Postat 19 august 2015 - 13:07

traditiile si religia se impletesc, altfel liderii religiosi zonali le-ar fi condamnat. Avand in vedere influenta de care se bucura intr-o societate traditionalista, astfel de practici n-ar mai fi existat. 

 

Aici ai dreptate dar numai teoretic, pentru ca practic, religia e o praghie foarte puternica pentru a manipula oamnenii. Si sunt foarte multi cei care doresc puterea suficient de mult incat sa foloseasca cu parsivenie aceasta "arma". Liderii au nevoie de o populatie cooperanta si obedienta, care cu greu se poate obtine daca "joaca dupa reguli". Si asta e valabil la orice nivel. 



#42
Filofteea

Filofteea

    Membru incepator

  • Banned
  • PunctPunct
  • 274 mesaje

Postat 19 august 2015 - 13:12

Ti se pare ciudat poate ca lumea asculta de tot felul de imami? E suficient sa te uiti in ograda noastra, cati au imbratisat cu supunere comunismul si chiar continua inca sa creada?

Sau in Europa, cati nu l-au urmat pe Hitler din pura convingere, chiar si pusi in fata ororilor pe care el le orchestra?

E un fenomen similar ce se intampla acolo...

Poate ca tu, daca preotul tau ar veni si ti-ar zice ca trebuie sa-ti sacrifici copilul pentru ca asa vrea Dumnezeu*, ai avea puterea sa te opui, asta pentru ca ai un exercitiu al libertatii. Ei nu au asa ceva. Dincolo de acuzat, eu cred ca sunt demni de mila, pentru ca  o alegere nu este cu adevarat o alegere decat daca e facuta in perfecta cunostinta de cauza. Iar ei nu au optiuni, sunt dirijati pe un drum de catre conducatorii lor. Asta nu ii face tortionari, ci victime, cata vreme nu cunosc altceva.

 

*Desi sa ne amintim povestea cu Avram si Isaac, din vechiul Testament. 

 

Ei, aici ai pus punctul pe "i". Tradatori si fricosi sunt oriunde, Iude... Altii devin Iude din neglijenta sau din nestiinta.

Dar vezi ca e o diferenta intre un tradator care vizeaza niste castiguri si intre un tradator care e constrans sa faca ceva impotriva vointei lui si altul care se lasa dus de val...

Iar altii, saracii, sunt nascuti sclavi intr-un sistem de care nu se mai pot debarasa.

De aceea de bietele femei imbrobodite, umilite etc. imi este o nesfarsita mila, sunt revoltata impotriva sistemului care le tine asa iar ele nu se pot opune. Nu au cum sa se intretina, nu au unde sa se duca.

Cat despre supunerea oarba din convingere, de cele mai multe ori la baza sta o minciuna. Asa a facut si Hitler, a tras o minciuna gogonata si lumea l-a urmat. Majoritatea habar nu avea ce se intampla de fapt, cand si-au dat seama, unii dintre ei, era cam tarziu. Poporul pana la sfarsit n-a stiut ce se intampla cu adevarat. Si in comunism a fost la fel. Apropiatii au stiut dar ii aranja pozitia sociala si banul iar altii erau lasi. Cum spuneam, diverse feluri de tradatori; unii cu interes, altii de frica.

 

Acum revenind la tema discutiei noastre, cum spuneam, imi este mila de nu mai pot de femeile astea amarate. Cu toate astea nu pot fi de acord cand devin ele insele tortionare, pe sistemul "asa am fost si eu si tu trebuie sa suferi". Eu cred ca Dumnezeu ne-a dat tuturor liber arbitru si in sufletele noastre toti stim sa deosebim binele de rau, indiferent de convingerile religioase. Poti sa nici nu crezi in Dumnezeu dar constiinta binelui si a raului tot o ai.

Iar daca si-au pierdut cu adevarat mintile, atunci altcineva din afara ar trebui sa intervina. Sigur ca asta nu se poate peste noapte...

 

Cat despre Avaam si fiul sau, lucrurile stau un pic diferit, atunci Dumnezeu se arata omului (nu tuturor) si omul stia fara indoiala ca este Dumnezeu, nu vreo nalucire. Pentru ca prezenta Lui este atat de convingatoare incat nu poti sa te indoiesti. Si ca sa fie clar ca El nu putea lasa sa se intample vreo nenorocire, tatal sa devina ucigasul fiului sau, l-a oprit! A fost doar o incercare.

Acum omenirea a pierdut acest dar, Dumnezeu s-a ascuns. E o nebunie, o inganfare fara margini sa te crezi vrednic sa-L vezi pe Cel ce a facut lumea si ca ti-a vorbit! Nu mai avem puritatea celor de atunci.

Deci, oricare preot ar veni sa-mi ceara mie ceva ce contravine legilor Lui Dumnezeu, nu l-as asculta.

 

Ca incheiere, mi-am expus revolta, eu si altii, pentru ca lucrurile trebuie sa se miste atunci din afara daca din interior e imposibil. Eu nu am puterea sa actionez, poate nici majoritatea celor ce citesc acest forum. Dar "vorba se duce" si lucrurile se pot schimba.

Si cu avorturile la fel... Nu poti opri o femeie sa faca asta, ca nu esti de fata, dar pronuntandu-te impotriva acestei practici, tu si altii, s-ar putea sa ajunga pana la urechile ei.



#43
BlackCat4evR

BlackCat4evR

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.952 mesaje

Postat 19 august 2015 - 13:26

In principiu suntem de acord in toate, mai putin in chestia cu religia, pentru ca eu cred in continuare ca nu Dumnezeul Coranului le cere sa se poarte asa, ci aceia care duc in popor asa-zisul cuvant al lui Dumnezeu, pe care il interpreteaza dupa voie si nevoie... 



#44
Filofteea

Filofteea

    Membru incepator

  • Banned
  • PunctPunct
  • 274 mesaje

Postat 19 august 2015 - 13:54

Uite, discutand acum cu tine, mi-a venit in cap o idee, oare cum o fi fost pentru acel tata sa-si vada fiica murind si sa creada cu tot sufletul lui ca Dumnezeul lui nu-i da voi sa lase salvamarul s-o atinga...?
Poate ca era doar un nesimtit idiot, dar daca nu era? Daca in el se ducea o lupta intre dragostea de tata si cea de Dumnezeu? Greu de zis...
Dar repet, astea sunt doar vorbe pe un forum.
Poate ca realitatea e "la mile distanta"...


La asta m-am gandit si eu... Poate fi pentru el o purunca "dumnezeiasa", bun, dar ce facem ca nu ne incadram in istoria cu Avraam... Dumnezeu nu i-a vorbit si nici nu l-a oprit de la asa ceva. El a devenit doar un ucigas si inca cel al propriei fiice.
La noi in ortodoxie se spune ca oricare fapta rea are la baza un pacat, oamenii astia se cred Avraam. Asta este pacatul mandriei care duce la nebunie, daca imi spune cineva ca i-a vorbit Dumnezeu, inseamna ca are cu adevarat o problema.
Acum daca el era nebun, un nebun nu poate raspunde de faptele sale, iar vina este a salvamarilor si a tuturor celor ce au fost de fata si nu au facut nimic...

Acum poate a facut asta din cu totul altceva, ca risca sa nu i se mai marite fii-sa si ramanea cu ea pe cap... Spirite din astea mercantile sunt si pe la noi, de unde rusinea de a ramane "fata mare". Pana la urma a ajuns o rusine chiar daca familia avea destule resurse pentru inca o gura in plus.

Vezi tu, de aceea omul trebuie sa se abtina de la pacat si de la gandurile pacatoase "viclene" in limbaj teologic, pentru ca acestea se perpetueaza si se fac si mai mari pana devin abominabile. Si nici macar celoc care le fac nu li se par deloc a fi greseli, dimpotriva... Li se perverteste simtul de dreptate, li se sterg instinctele materne (unele dintre cele mai puternice care exista) si cele paterne, ajung niste monstrii fara sa-si dea seama, unii. Altii, si eu cred ca sunt majoritari, isi dau seama dar nu vor sa intervina.

In fine, de aceea eu sunt impotriva discriminarilor mici cat si a celor mari, pentru ca din cele mici se ajunge la cele inumane.

Editat de Filofteea, 19 august 2015 - 13:58 .


#45
anya

anya

    Membru senior

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunct
  • 4.957 mesaje

Postat 20 august 2015 - 13:18

Acu' nici cu ortodoxismul nu mi-e rusine la capitolul discriminarea femeii. Nu cu grozaviile de care ziceai, dar nu e nici el sfant. Tot pe aici s-a dezbatut cum fetele/femeile ar trebui sa poarte basma - de ele nu ti-e mila? In biseica n-au voie oricand, ca-s "necurate". In altar Doamne-feri, preot femeie = blasfemie.



#46
Victoria_mami

Victoria_mami

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.541 mesaje

Postat 23 august 2015 - 17:25

La noi sunt 2 cazuri de indigeni care au refuzat tratamentul impotriva leucemiei ptr. fetele lor, pe baza traditiei... ca doar stramosii lor nu au tratat leucemia cu altceva decat plante... (d'oh!). Una dintre familii erau si f religiosi, tatal era preot, si fata a zis ca i-a aparut Iisus in camera si i-a zis sa nu-i fie teama, ca totul o sa fie bine. Din pacate, un Judecator a fost de acord cu ei, ptr ca in Canada totul trebuie sa fie "politically correct" si nu te bagi peste religia si traditiile oamenilor... insa fata aia a platit cu viata :( :( :( Cealalta e inca in viata... pentru cat timp? Nu stiu. 



#47
Victoria_mami

Victoria_mami

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.541 mesaje

Postat 23 august 2015 - 17:31

http://www.cbc.ca/ne...-dies-1.2829885

 

 

http://www.theglobea...rticle21587859/

 

Sunt abia 2 luni! intre decizia judecatorului si decesul copilei (11 ani!) si 8 luni de la intreruperea tratamentului si decesul ei. 

 

http://www.newrepubl...ous-sensitivity

 

 

Deci, cand stii ca exista tratament ptr copil si alegi sa ii lasi viata in mainile lui Iisus, in nimele religiei si al traditiei... ce sa mai zici??? Decat, Ma bucur ca nu sunt atat de fanatica!!!



#48
redactor

redactor

    Membru VIP

  • Administrators
  • 14.054 mesaje

Postat 25 august 2015 - 14:00

in numele religiei ...

 

Distrugerea tempului de la Palmyra.

Arta, istorie ...

 

si ..se mai si lauda cu asta.

http://www.theguardi...aal-shamin-isis



#49
michelle-usa

michelle-usa

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 19.697 mesaje

Postat 31 august 2015 - 22:51

nu intotdeauna acesti teroristi fac, ce fac in numele religiei .

recomand cartea sonofhamas.



#50
Victoria_mami

Victoria_mami

    Membru de baza

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 7.541 mesaje

Postat 04 septembrie 2015 - 01:28

nu intotdeauna acesti teroristi fac, ce fac in numele religiei .

recomand cartea sonofhamas.

Asa e. Multi lashi si fanatici de tot felul se ascund in spatele religiei sa comita tot felul de atrocitati.





Etichetat si cu religie, fanatici

Panic Questions

  • SughiÈ› bebe in burtica

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:58

  • Secretie vaginală abundentă

    Mihgaandrei
    - Ieri, 16:57

  • Scădere in greutate

    SaraMaria26
    - apr 17 2024 19:00

  • Fată sau băiat

    Nataliaracila
    - apr 06 2024 20:17

  • MiÈ™cările bebeluÈ™ului

    catalinabd
    - apr 04 2024 05:53

Last Blogs

  • Nasterea prin cezariana

    AdrianaBlo
    - Astăzi, 10:27

  • Alăptare 🤱🏻

    BiancaDragnea
    - Astăzi, 09:57

  • Burtica 35

    Roxana3001
    - Astăzi, 09:02

  • Tantrumuri bebe 1 si burtica care pune presiune

    Deutzuk
    - Ieri, 22:26

  • Sarcină

    Erika91
    - Ieri, 21:11

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -