Aveti un copil mofturos? Cum va descurcati cu el?
Aveti momente cand clacati psihic?
In primii ani de viață ai copilului, mai există încă două puncte critice: neofobia și mofturile la mâncare.
Neofobia: poate începe în jurul vârstei de 2 ani – copiii opun rezistentă la consumul de noi tipuri de hrană și, de obicei, diversitatea mâncării scade.
Mofturile la mâncare: mofturoșii sunt definiți că fiind acei copii care consumă o varietate inadecvată de mâncare prin respingerea unor alimente care le sunt deja familiare. Acest fenomen poate crește riscul de deficiențe de nutrienți.
Copiii mici au nevoie de până la 7 ori mai mulți nutrienți specifici în comparație cu un adult (per/kilogram), de aceea, cu fiecare lingură, un copil trebuie să mănânce semnificativ mai mulți micronutrienți decât un adult. Prin urmare, este important ca acesta să primească mâncare densă în nutrienți și nu doar mâncare densă în energie.
Necesitățile de micro și macronutrienți în timpul primei copilării sunt diferite de cele ale unui adult și au impact asupra sănătății întregii vieți. Deseori, aportul nutritiv al copilului nu respectă recomandările. Obiceiurile nutriționale locale influențează alegerea nutrienților considerați importanți, însă, în general, cei mai relevanți nutrienți sunt vitamina D, fierul, proteinele, zaharurile, sarea, acizii grași și iodul.