Sari la conținut

Sari la conținut


* * * * * 1 voturi

Saptamana mondiala a alaptarii 1-7 aug 2015

alaptaresaptamana mondiala la leche league munca serviciu sinaia sibiu timisoara bucuresti cluj

Fara raspunsuri la acest subiect

#1
Ioana_Pos

Ioana_Pos

    Membru VIP

  • Membri
  • PunctPunctPunctPunctPunctPunctPunct
  • 18.083 mesaje

Postat 26 iulie 2015 - 16:58

Articol preluat de aici http://atasatlasanulmamei.blogspot.ro/

Activitatile au loc in Bucuresti, Sinaia, Sibiu, Timisoara, Cluj

 

 

Saptamana Mondiala a Alaptarii, 2015
 

"Alapteaza si munceste - este posibil!" este sloganul sub care se va desfasura "Saptamana Mondiala a Alaptarii" in perioada 1-7 august 2015.

 

 

De-a lungul timpului la intalnirile La Leche League unele mame vin cu problema intoarcerii la serviciu in cazul in care intarcarea nu a avut loc. Principala grija este aceea a somnului deoarece copiii adorm la sanul mamei, iar reantoarcerea la serviciu presupune lasarea lui in grija altei persoane sau introducerea in comunitate unde, de cele mai multe ori, li se impune mamelor de catre personalul din crese si gradinite, o intarcare brusca pe motivul aberant si prost ca..... copilul va fi un inadaptat.

 

O alta problema este scaderea productiei lactate. Cantitatea de lapte pe care o produce corpul unei mame este dictata de stimularea sanilor: cu alte cuvinte, cu cat copilul este mai des alaptat, cu atat productia lactata e mai mare. Daca o mama nu are posibilitatea sa isi alapteze copilul sau sa mulga suficient laptele matern, ea va pierde, in timp, productia lactata ceea ce va avea ca rezultat o intarcare prematura, nedorita. Daca o mama nu are posibilitatea sa mulga laptele matern cat timp este la serviciu, atunci e posibil sa sufere de angorjare ceea ce poate avea ca rezultat canale galactofore blocate, mastita sau infectii ale sanilor ce necesita administrare de antibiotic si repaus la pat. Cu alte cuvinte, ea nu va fi capabila sa munceasca. Mamele care continua alaptarea dupa ce se intorc la serviciu vor pierde mai putin timp si vor avea mai putine absente deoarece prin alaptare se pot preveni o serie de boli, in comparatie cu mamele care nu alapteaza.

 

World Alliance for Breastfeeding Action (WABA) solicita anul acesta o actiune la nivel mondial concentrata pe sprijinul mamelor de a combina munca cu alaptarea, pe ratificarea și punerea în aplicare a legilor și regulamentelor ce protejeaza maternitatea, in conformitate cu Convenția privind protecția maternității, pe includerea in lista a alaptarii in "Obiectivele de dezvoltare durabila". Daca o mama munceste in cadru legal sau acasa este dreptul ei si al copilului sa poata alapta. Alaptarea in Romania nu este incurajata atunci cand mama reia munca (si n-ar fi singurul moment in care nu e incurajata!!!). Putini angajatori ofera mamei spatiu si pauze pentru alaptare. Angajatorii iau in seama nevoia mamei de a continua alaptarea atunci cand se intorc la locul de munca, vizualizeaza formula ca fiind mult mai convenabila. Sefii de sex feminin care nu au alaptat pot fi critici cand optiunea mamei care se intoarce la munca este de a continua alaptarea. In acest context, legislația pentru a sprijini alaptare este un pas pozitiv, o recunoaștere de catre guvern ca alaptarea este un act de baza pentru sanatate. Legislația ajuta si pentru a schimba perceptia publicului ca alaptarea nu este importanta. Dar legislația nu este suficienta. Femeile care doresc sa alapteze si sa munceasca sunt nevoite sa gaseasca compromisuri pe toate partile, de ex. cu compania, cu sefii directi, cu colegii lor. Exista diverse strategii pentru a sprijini mamele care muncesc. Impreuna, putem face sa fie posibila munca si alaptarea! Aici sunt cateva idei propuse de WABA pentru Saptamana Mondiala a Alaptarii, 2015: OBIECTIVELE:

obiective_ro%2Bcopy.jpg

ELEMENTELE DE SPRIJIN:

timp_sprijin_spatiu_ro%2Bcopy.jpg

In Saptamana Mondiala a Alaptarii, Bucurestiul si restul tarii vor fi invadate de evenimente dedicate alaptarii, atat virtual, cat si real. Din ce am aflat eu cam acestea vor fi: -"Lion Mentor Association" din Bucuresti organizeaza cea de a doua editie a concursului foto "MISS ALAPTARE ROMANIA 2015" incepand cu data de 17 iulie 2015, ora 12:00 pana pe data de 1 august la orele 23:59. Pozele castigatoare vor fi anuntate pe data de 3 august pe site-ul si pagina Facebook a asociației.

miss%2Balaptare.jpg

- La Leche League Bucuresti organizeaza intalnirea LLL in data de 7 august 2015, ora 18, parcul Izvor, cu subiectul "Ma intorc la munca si alaptez. Cum fac?". Aici, pe blog, vom organiza un mic concurs ce va avea ca premiu o carte, deci fiti pe faza!

 

Primaria Orasului Sinaia, alaturi de Sectia de Pediatrie a Spitalului Orasenesc Sinaia sustin SAPTAMANA INTERNATIONALA A ALAPTARII prin seminarii gratuite despre alăptare. Alaturi de specialisti in lactatie, Dr. Ilinca Tudose Tranulis si Dr. Serban – Codresi Ramona veti cunoaste avantajele, beneficiile fiziologice si psihologice ale alaptarii si veti intelege de ce laptele praf nu este lapte matern.

afis%2Bsinaia.jpg

 

 

In Sibiu calendarul evenimentelor se prezinta asa: 3 august: Intalnire de grup cu tema "Alaptarea si intoarcerea la serviciu" - de la 10.30 la Erasmus; 6 august: Dezbatere pe tema alaptarii organizata de Polisano, de la 18.30 la spitalul de pe Izvorului; 7 august: Intalnire de grup pe diverse teme legate de alaptare - de la 10.00 la Scoala Parintilor Polisano (str. 9 Mai); 7 august: Marsul bebelusilor- de la 18.00, plimbare cu bebelusii intre Erasmus si Piata Mare; 8 august: Intalnire de grup pe tema alaptarii si purtarii sanatoase a bebelusului - de la 11.00 la Scoala Parintilor Polisano; sibiu.jpg

 

- In Timisoara, Asociatia "Alapteaza!" organizeaza sambata, 1 august 2015 "The Big Latch On", urmeaza in cursul saptamanii un curs pentru gravide, o intalnire de discutii despre tema "Saptamanii Mondiale a Alaptarii", cu mame invitate sa povesteasca din experienta lor cu intoarcerea la munca.

 

In Cluj, Centrul de Educatie Prenatala si Consiliere in Alaptare „Burtica Meaˮ in colaborare cu partenerii sai vine si anul acesta in sprijinul mamicilor si viitoarelor mamici si organizeaza in perioada 1-7 august Saptamana Internaționala a Alaptarii. Toate fondurile strânse în urma evenimentului vor fi donate pentru infiintarea primei banci de lapte matern din Romania. Saptamana Internationala a Alaptarii va avea loc la Bastionul Croitorilor, str. Baba Novac, nr. 35, Cluj-Napoca si la Hotel Central, str. Victor Babes, nr.13. cluj.jpg

 

Sambata 1 august Deschidem saptamana alaptarii printr-o zi dedicata nutritiei si stilului de viata sanatos. Sfaturile practice vor fi oferite de invitații nostri. Tot in aceasta zi, Eugenia Dobrescu, invitatul special, va prezenta informatii despre Prima Banca de Lapte Matern din tara noastra. Doar in această zi evenimentele se vor desfasura la Hotel Central. Marti 4 august Tema de anul acesta pentru Saptamana dedicata alaptarii este “Breastfeeding and work, let’s make it work”! Intoarcerea la munca a mamei este o piatra de incercare pentru intreaga familie! Cum facem ca acest pas sa fie mai usor vom afla de la dr.Teodora Catinas, IBCLC, medic specialist pediatrie si de la psihologul Oana Budacu, specialist in evaluarea atasamentului la copii. Ziua de marti 4 august se va incheia cu o discutie despre purtatul bebelusilor conduss de Monica Olariu, consultant acreditat babywearing si numele din spatele sistemelor ergonomice Isara. Veti putea incerca sisteme de purtare si descoperi cat de usor este sa alaptati in ele. Nu ezitati sa participati!

 





Etichetat si cu alaptaresaptamana mondiala, la leche league, munca, serviciu, sinaia, sibiu, timisoara, bucuresti, cluj

Panic Questions

  • miha444
    - mar 22 2024 16:22

  • Progesteron in sarcina

    Flor_i
    - mar 18 2024 13:02

  • Cat mănâncă bebe la 2 luni

    mada204
    - mar 08 2024 16:24

  • PoÈ›i naÈ™te mai devreme de termen?

    Ezraa
    - mar 08 2024 06:39

  • Dermatita atopica

    MGeorgi30
    - mar 02 2024 13:10

Last Blogs

  • Morfologie trimestrul 1

    ZDenisa
    - Ieri, 22:56

  • Morfologie trimestru 1

    Mica13
    - Ieri, 20:46

  • 6 luni

    EusebiaRalu
    - Ieri, 19:29

  • Vitamine preconceptie si in sarcina

    Deutzuk
    - Ieri, 14:03

  • Pregătindu-ne pentru sosirea micuÈ›ului

    AdrianaBlo
    - Ieri, 13:30

Ultimele aprecieri

  • andacosPoza lui %s

    andacos
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • monicaboPoza lui %s

    monicabo
    ii multumeste lui

    szivarvany
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • OtiliavPoza lui %s

    Otiliav
    ii multumeste lui

    Laura25
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • ElkiaPoza lui %s

    Elkia
    ii multumeste lui

    ioana
    pt. aprecierea acestui mesaj

  • - TOP 50 reputatii -