#1
Postat 10 iulie 2015 - 16:08
Articolul, sau mai bine zis unul din ele este http://adevarul.ro/l...bc09/index.html
Si inca unul insotit de un interviu al doctorului Chirila http://nighton.ro/20...html#more-17888
Recunosc ca nu-mi puneam prea mult problema iodului dar dupa ce am citit ca pe langa iod mai sunt si E535 şi E536 si amandoua E-urile sunt asa un pic cianuri care chiar se transforma la fierbere in cianuri ... ma gandesc ca am tot luat asa cate un pic cate un pic niste cianura in destui ani. Oare am sanse sa ma invat cu ea, ca in Contele de Monte Cristo sau imi grabesc un cancer frumos ?
Ce parere aveti ? Folositi sare iodata ? Si mai ales... veti mai folosi?
#2
Postat 10 iulie 2015 - 17:05
Am cautat si eu odata sare neiodata... ioc! Nu am gasit deloc iar apoi am renuntat si am folosit sare de mare.
Adevarul e ca cea mai pura sare e cea din salina... ne prelucrata... insa ce te faci cu noroiul din ea
#3
Postat 10 iulie 2015 - 19:47
Eu pt gătit folosesc sare de murături, iar pt masa sare cu iod...
#4
Postat 10 iulie 2015 - 19:57
#5
Postat 10 iulie 2015 - 20:20
Cand eram mica abia asteptam excursia la salina, sa mi cumpar un bulgare de sare, din care mancam ocazional. ... sarea din comerț nu mai are nici pe departe acelasi gust... am gasit la salina la Praid ceva asemanator celei sin copilarie si am folosit-o pe toata.... nu stiu ce efecte mai are iodul, dar cu siguranță i-a schimbat gustul....
Noroc ca de ceva vreme mananc aproape nesărat, ca in magazine nu prea e chip sa mai gasesti sare buna..... :(
#6
Postat 11 iulie 2015 - 20:11
Am cumpărat asta vara un sac de sare ne iodata,produsă la Tg Ocnă,sare pe care se menționa ceva de genul ca este pentru industrializare.Vine în ambalaj de 20 kg,iar scrisul de pe sac e cu verde(scrisul albastru arăta ca sarea este iodata).E urâtă,e neagră , cașul pe care-l pun pt iarna trebuie spălat ca se înnegrește,însă sunt țărancă și am crescut cu poame șterse cu dosul palmei de pământ,așa ca acea cantitatea de praf din sare nu îmi sta în gât! Puțin off topic,de când am început să folosesc această sare conservele sunt ok,nu să mai tulbura,și nici nu fermentează(nu folosesc aspirine,conservant sau pikant,doar oțet și sare).
Dacă pe două roșii din grădină pun sare fină,iodata,tratată și pe altă sare grunjoasă,toți de la masă o prefera pe cea neiodata,ne pare mai gustoasă!
Editat de ni-na, 11 iulie 2015 - 20:13 .
#7
Postat 12 iulie 2015 - 21:02
De unde ai cumpărat-o?
Ma interesează și pe mine!
#8
Postat 13 iulie 2015 - 09:55
Se gaseste de cumparat sare neiodata pentru muraturi. Noi din aceasta folosim si la mancat/gatit .
#9
Postat 13 iulie 2015 - 11:25
#10
Postat 13 iulie 2015 - 11:47
Da Ionella, sunt postari vechi pe forum care acopera probabil majoritatea celor curente, dar pentru ca mi s-a parut un articol interesant si care poate ajuta pe cineva care nu sta sa caute in arhive, mi-am permis sa deschid un topic nou.http://comunitate.de...e-cumpar/page-2
Uite aici o discuție mai veche pe aceeași tema
Nu de alta, dar sincer chiar mi se pare periculoasa acumularea si a ferocianurilor si a iodului in organismul nostru, prin folosirea exclusiva a sarii tratate.
Nu doar ce punem noi in mancarea gatita, dar tot ce cumperi procesat, de la paine, la mezeluri, muraturi si chiar si lactate (ca animalele primesc si ele tot sare iodata), cum ziceam ... toate au sare iodata. Probabil exceptia o fac legumele si fructele proaspete.
Etichetat si cu sare, cianuri, chirila
SANATATEA FAMILIEI →
Femina intim →
Baie cu sare de Epsom - a incercat careva?Creat de
redactor
, 31 dec 2015
sare, epson, baie, relaxare
|
|